Op de planning in 2020

Het moest er dringend ééns van komen, een overzichtje van de reisjes/tripjes die we ten huize Liesellove voor dit jaar reeds hebben ingepland. Ik vind…

by 

Het moest er dringend ééns van komen, een overzichtje van de reisjes/tripjes die we ten huize Liesellove voor dit jaar reeds hebben ingepland. Ik vind het gewoon heerlijk om stil te staan bij wat er nog komen zal en natuurlijk om ons gezin voor te bereiden op de vele geweldige mogelijkheden van komend jaar. En over dromen… want als er iets is dat ik geleerd heb in 2019, dan is het dat je dromen mag uitspreken. En bovenal je ze mag, wat zeg ik zelfs moet, proberen waar maken. Dus bij deze weer een heerlijk overzichtje van onze (reeds geplande of gedroomde) reisplanning voor 2020.

New York

Eindelijk is het zover. Ik ga eindelijk voet aan wal zetten op Amerikaanse bodem. Ik droom namelijk al jaren van New York en 31 januari vlieg ik eindelijk naar de stad die nooit slaapt. Deze keer niet met kroost maar alleen. Weliswaar niet helemaal alleen maar dus zonder mijn vertrouwde crew. Best spannend. Ik verblijf er een week lang en zal er ook enkele bedrijfsbezoeken afleggen bij Belgen die het gemaakt hebben in New York. Hoe cool is dat?

Krokusvakantie

Komende krokusvakantie staan er nog geen grote plannen op het programma. Met het gezin samen weggaan zit er niet in, wegens onze plannen voor de Paasvakantie. Maar samen met mijn lieve vriendin Saar probeer ik last minute nog enkele daagjes weg te plannen. We dachten daarbij aan Zeeland. In mijn zoektocht naar mogelijke locatie om te verblijven botste ik o.a. bij TUI Villas op leuke locaties. Nog niks geboekt dus maar hopelijk mag ik dat snel aan mijn officiële triplijstje toevoegen.

Paasvakantie

Bovenstaande periode klopt niet helemaal, whoops! Eigenlijk gaan we van 1 april t.e.m. 24 april naar Panama en Costa Rica. Ik vind het zo gigantisch spannend want onze reisplannen werden last minute gewijzigd. Ik wou namelijk eerst naar Jordanië. Op een halve dag besloot ik echter om voor een andere regio te gaan. Nog eens een dag later waren de vliegtuigtickets geboekt. Verder ligt er nog niks vast… komt nog! Want voorbereiding is een deel van de vakantieprent. I can not wait!

Surfvakantie

Je weet het al, sinds onze reis naar Australië zijn we hier ten huize Liesellove verliefd geworden op de surfsport. Daarom gingen we vorig jaar voor het eerst op surfvakantie en herhalen we deze vakantie tijdens de zomervakantie. We zullen opnieuw lessen nemen en hopelijk slaag ik er dan in om met de nodige regelmaat op de surfplank recht te staan. Moet lukken want ook in Panama en Costa Rica zouden we blijkbaar af en toe goeie golfjes kunnen meepikken.

Feestdagen in het buitenland

Afgelopen feestdagen trokken we naar Parijs en dat beviel ons zo goed dat ik ervan droom om komende kerstvakantie opnieuw in het buitenland door te brengen. Er zijn absoluut nog geen plannen maar in mijn achterhoofd weet ik nu al dat de kans groot is dat we ook dit jaar niet in het land zullen zijn. Het is een absolute aanrader als je weg wil van de hectiek van de feestdagen en hier toch een bijzondere periode van wil maken. Alle ideetjes zijn dus welkom.

Yes, er staat dus best al wat op de planning voor 2020. Ondertussen is het echter duidelijk dat reizen, dichtbij en veraf, een essentieel onderdeel is van mijn bestaan. Het maakt mij en ons gelukkig. Het is hetgeen waar mijn hart sneller van gaat slaan. En ik spreek minstens even graag over de plannen van anderen, dus laat gerust even weten wat jij en je gezin plant. Op naar een geweldig reisjaar!

2 comments

  1. In juli maken we de eerste buitenlandse vakantie van Mathias. We gaan op verlof naar Verchaix. Genieten van de natuur en van de bergen. Niet op hotel maar in een huis ๐Ÿ™‚ voor we daar arriveren want het is 8u rijden maken we een tussenstop in Langres. We zullen daar 2 dagen logeren in een mini hotelletje ๐Ÿ˜.

    Vorig jaar trok ik er met mijn 3 zonen alleen op uit. Ik reed naar Oye-Plage een mini dorpje net over de grens :-). Maar ik kreeg daar een meningitis dus de angst om alleen op vakantie te gaan is wel aanwezig. Toch heb ik terug een stapje gezet. Ik heb een weekje Centerparcks De Haan geboekt in augustus opnieuw met mijn 3 jongens alleen (papa moet werken) en kan niet mee :-(. Het is natuurlijk helemaal niet ver, maar ik heb geleerd dat elke stap vooruit er eentje is en dat dit toch wel de essentie is van het leven. Vooruit gaan want achteruit kijken of blijven hangen in angsten dat helpt niet. Met als doel om volgend jaar 2021 met de twee oudste jongens een tripje naar Parijs te maken:-)

    In de kerstvakantie is er al รฉรฉn weekje concreet gepland dan gaan we terug naar Centerparcks (wij zijn Centerparcks mensen ๐Ÿ˜) maar dan in Nederland Porte Zรฉlande. En de tweede week zullen we het ergens rond Diksmuide, Nieuwpoort landen. Terug naar mijn wortels ๐Ÿ™‚ En dit dan combineren met familie bezoekjes die in de Westhoek wonen ๐Ÿ™‚

  2. Leve het delen van reisplannen, ik word daar ook instant happy van! Nu ons gezin in het noordelijk halfrond woont en (voorlopig) niet in Nieuw-Zeeland, willen we ervan profiteren om zoveel mogelijk plekken te ontdekken, al zijn we wel fan van slow travel รฉn moet ik het wat kalmer aan doen door m’n CVS. Dat gezegd zijnde gaan we in de Krokusvakantie vrienden bezoeken in Amsterdam, trekken we in april naar het geboortedorp van m’n beste vriendin in Marokko en staan er in juli twee weken in Zuid-Frankrijk gepland in de gite van m’n oude onthaalmoeder. In de herfst gaan we ook naar Londen omdat m’n man’s werkgever daar zit en tussenin kunnen we hopelijk nog veel Belgische uitstapjes maken. Veel om naar uit te kijken dus (nu duimen dat mijn lijf mee wil!) ๐Ÿ˜Š.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.