DIY

Op en top vrouw met leer en goud!

Al tijden terug kwam dit paneeltje bij ons binnen. Ik was verliefd, op slag! Alleen had ik geen enkel idee wat ermee te maken. 
Met het maken van herfstjurk wist ik het echter: dit paneel, met subtiele gouden toetsen, is perfect voor de Harlequin jurk! Dit weekend werd hij dan ook genaaid, wederom volledig in katoen, met zwart achterpand en paspelafwerking. 
Door de gouden accenten vind ik deze jurk perfect voor de feestdagen dus beste familie en vrienden: u weet wat ik op 24 december en 31 december zal dragen! 
De Roxie Legging uit La Maison Victor lag hier ook al even in de kast te blinken. Bij het aantrekken van de jurk schoot hij plots in mijn gedachten. Zeg nu zelf: goud en leer… dat maakt een vrouw op en top vrouw! 

La Maison Victor dankbaar voor deze twee patronen! 
De Harlequin & de Roxie Legging zitten zo in elkaar en je hebt werkelijk een prachtig resultaat!

De jurk, de legging, de schoenen… het is de perfecte match!
So it makes me happy!!!

En afgezien van de gebruinde “Birckenstock”-voeten ben ik reuzeblij dat ik nog eens mijn killer heels aan kan! 😉 

Stof:
– Roxie Legging: zwart leer bij Liesellove
Patronen: 
– Roxie Legging & Harlequin uit La Maison Victor


37 Comments

 • Reply
  juf Majella
  13 oktober 2014 at 18:03

  heel erg leuk!!! Zo'n zalige broek…

 • Reply
  An Vande Velde
  13 oktober 2014 at 18:03

  ohhhhh la la!!!!! So nice xx

 • Reply
  Fête des Gamins
  13 oktober 2014 at 18:10

  Waw, heel knap!

 • Reply
  Stan nel
  13 oktober 2014 at 18:11

  You foxy lady!! Nice!

 • Reply
  Tattewatteke
  13 oktober 2014 at 18:12

  nice!

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  13 oktober 2014 at 18:12

  Amaai je outfit voor de feestdagen al klaar!Voor mij is ze goed gekeurd.Je hebt het figuurtje ervoor.

 • Reply
  Lut Geers
  13 oktober 2014 at 18:25

  Amaai mevrouw is klaar om een stap in de wereld te zetten. Echt heel mooi.

 • Reply
  JoChapeau
  13 oktober 2014 at 18:29

  Chique dinges !

 • Reply
  Francien
  13 oktober 2014 at 19:01

  Fiet fieuw! Op deze bouwplaats mag gefloten worden. Wat een top-setje!

 • Reply
  bobbyminouch
  13 oktober 2014 at 19:21

  Knap gedaan!

 • Reply
  BY JM
  13 oktober 2014 at 19:22

  Mooi!!!

 • Reply
  Straight Grain
  13 oktober 2014 at 19:23

  Amai, Lies! Prachtig gewoon! Daar wil ik ook wel mee op een nieuwjaarsborrel verschijnen 🙂

  • Reply
   Liesellove
   13 oktober 2014 at 19:46

   Hoe een simpel patroon zo mooi kan zijn hé 🙂 de stof doet soms toch echt alles 🙂

  • Reply
   susan budding
   15 oktober 2014 at 17:26

   Zit er een rits in de jurk. Sta op het punt om dit patroon te maken.

 • Reply
  juf mama oma
  13 oktober 2014 at 19:34

  Ik heb ook een kleedje met kraanvogels. Toen onze pleegzoon eind augustus betrokken werd in een zwaar verkeersongeval en hij in coma lag, dacht ik aan het verhaal van de 1000 kraanvogels. Ik vertel dat verhaal elk jaar in de klas over het meisje Sadako Sasiki, die 1000 kraanvogels wil vouwen, samen met haar vriendjes, om haar wens te vervullen : genezen van leukemie en haar sportcarrière voortzetten. Ik ben er nog nooit in geslaagd om ze te vouwen.
  Maar toen dacht ik plots aan dat stofje dat ik bij jou gekocht had en besloot ik er een jurkje mee te maken met de vurige wens dat hij beter zou worden. Later veranderde die wens in : zo kan hij niet verder leven. Ga maar, jongen.
  Een paar dagen nadien is hijj overleden. Maar het jurkje zal mij altijd aan hem doen denken. Ik heb het gewassen en het hangt nog niet in de kast. Misschien draag ik het ook als het eens feest is, want dan is hij ook een beetje aanwezig. Hoewel hij al een tijdje niet meer bij ons woonde, kwam hij graag nog eens langs als er feest was. Hij was een stille genieter en bleef altijd nog wat "hangen" om te kunnen babbelen met ons. Zo ook de week voor het ongeval. En er is daar één foto getrokken, door één van onze kleinzoons, met het tablet van zijn mama en papa. Gelukkig !
  Ik ben wat ronder en het paneeltje past jou beter dan mij, maar op de kapstok is het mijne ook een pareltje. Veel plezier op de komende feesten. Geniet maar veel en maak massa's foto's. Dat is een les die ik geleerd heb.

  • Reply
   Liesellove
   13 oktober 2014 at 19:39

   Ik word van je verhaal stil… ik ken het verhaal van de kraanvogels… mss gaat het niet om genezen maar om sterkte en kracht vinden en soms is sterkte en kracht vinden ook gelijk aan moeilijke beslissingen moeten nemen! Ik hoop dat je het kleedje ooit durft aantrekken, dat je het met fierheid draagt en dat je jongen zo nog een beetje dichter bij je is! x

 • Reply
  lielebeesje
  13 oktober 2014 at 19:39

  Klasse!

 • Reply
  kim wernaerts
  13 oktober 2014 at 20:05

  heel mooi!!!
  En wat een inspiratie voor de feestdagen, het brengt veel ideeën naar boven 😉
  dankjewel hiervoor.

 • Reply
  Annick @ MinnieMie
  13 oktober 2014 at 20:40

  Wauw Lies!!! En schoenen mét hakken! 🙂 ik moest lachen bij die birckenstock-gebruinde-voeten foto 🙂

 • Reply
  Mieke Jansen
  14 oktober 2014 at 05:31

  schoon! Ik dacht even dat het leer uit de titel in het achterpand zou zitten, zou ook niet mis zijn, maar deze combinatie is ook top!

  • Reply
   Liesellove
   14 oktober 2014 at 17:06

   daar had ik zelf nog niet aan gedacht, goed voor een volgend project 😉

 • Reply
  Of many kinds
  14 oktober 2014 at 05:35

  Wauw, ik wist niet dat het leer uit je winkel voor zo'n zalige broek kon dienen! Heel toffe outfit!

 • Reply
  With love - by Eva
  14 oktober 2014 at 06:39

  Zalig, die paneel-harlequins!

 • Reply
  mientje
  14 oktober 2014 at 08:16

  Wauw super en kom je zeker toe met één paneel voor de voorkant van de jurk? (heb maat 36-38)

 • Reply
  Sarah Roelants
  14 oktober 2014 at 09:24

  Een klasse jurk! Nice!

 • Reply
  cindy @ inspirée par georgette
  14 oktober 2014 at 11:56

  wauwie, chique hoor!

 • Reply
  Sofie V
  14 oktober 2014 at 15:40

  Zeer tof. Ik ben minder fan van het groen en het goud, maar de tekening is wel mooi. Ook de combi met het leer is geslaagd!

 • Reply
  de zussen
  14 oktober 2014 at 20:27

  Ik heb ook Birckenstock voeten! Alleen loopt de lijn anders!
  Je ziet er heel goed uit!
  Zus 1

 • Reply
  Liesbeth
  15 oktober 2014 at 01:49

  Waaaw, prachtige jurk en je straalt met deze outfit!

 • Reply
  liesbeth
  15 oktober 2014 at 19:32

  Origineel gevonden en knap gemaakt!

 • Reply
  de zussen
  22 oktober 2014 at 19:11

  een mooie outfit,
  ben niet zo'n fan van zelfgemaakte leggings (trauma uit de kinderjaren) maar bij deze denk ik toch mmmmm misschien toch maar eens proberen 🙂
  zus 3

 • Reply
  Mieke
  7 december 2014 at 16:44

  Super!!! Mag ik dit idee van je snoepen? Ik heb net de Roxy legging gemaakt, zit perfect. Het idee om daar een Harlekijnjurk op te dragen vind ik op en top.
  Dit wordt mijn kerstoutfit… als 't mag 😉

  • Reply
   Liesellove
   10 december 2014 at 16:31

   Als je niet dezelfde Mieke bent als hieronder, ook hier eens natuurlijk 😉

 • Reply
  Mieke
  7 december 2014 at 20:21

  Dit is een prachtige outfit! Mag ik dit idee van je overnemen?

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.