DIY

Straight Grain With Improvisational Pleating

Het was een late woensdagavond voor een naaidate met haar. Op dreef zijnde, wou ik iets anders en toch graag vertrouwd. Kwestie van niet met frustratie naar huis te gaan. Ik spoorde het internet af op zoek naar inspiratie. En toen moest ik plots denken aan een prachtige creatie van Annick. Al snel was beslist dat ik de ‘pleating‘ ook wel eens wou toepassen! Tijdens de naaidate maakte ik een kleurrijke versie. Zij die me volgen op instagram kregen al een glimp van deze jurk te zien. (Nu in de was dus een blogpost komt later.) Maar ik maakte diezelfde dag nog een versie. Wederom geïnspireerd op Annick. Deze pin bracht me op het idee. 
On Wednesday evening, I was looking for some new inspiration. Suddenly, I was thinking about a beautiful dress of Annick. I decided to use the technique of pleating. The next day I made a colorful one. People who follow me on Instagram already got a glimpse of the dress. (It’s now in laundry so pictures come later.) On the same day, I made another one, inspired on this pin
Tijdens het nemen van de foto’s kreeg ik de ‘pleating’ niet mooi op de foto. Enorm ingezoomd lukte dat wel, maar u moet er alle pluisjes en stofjes bijnemen gezien Axelle de jurk al een hele dag aan had! Op de rug werkte ik met een zwarte zichtbare rits om het wit ook daar te breken. 
It was difficult to make pictures of the pleating. With a super zoom I can show you the result but the dress is all dirty because Axelle wore it all day. On the back I worked with a black zipper to break the white fabric.
Ik ben enorm fan van deze jurk al konden de foto’s beter. Axelle wou echter niet meewerken dus doen we het hier maar meer. Ze is nog niet altijd omkoopbaar, ook al heb ik dat geprobeerd! 😉 
Axelle didn’t want me to make pictures but I like the dress so much… what about you? 

De gilet die ze draagt is van Next, ondertussen bestelde ik er ook al een zwarte variant omdat ik vermoed dat deze het jurkje nog meer eer zal aandoen. 

Patroon: 
Tinny Dress – Straight Grain in combinatie met ‘pleating’
Stof:
Witte katoen bij Liesellove
Zwarte piqué bij Liesellove
Little Ziggy bij Liesellove 25 Comments

 • Reply
  JoChapeau
  4 mei 2015 at 18:10

  Mooi !

 • Reply
  lielebeesje
  4 mei 2015 at 18:26

  Ik zei het al en ik wil het gerust nog eens herhalen: prachtig! 🙂

 • Reply
  Mimamellie
  4 mei 2015 at 18:31

  Leuke combi zo!

 • Reply
  Sandy Cloots
  4 mei 2015 at 18:33

  Ik ben fan van zwart voor kleintjes maar daar moet over nagedacht worden natuurlijk. Maar het is je weeral gelukt om een mooie combinatie te vinden.

 • Reply
  Annick @ MinnieMie
  4 mei 2015 at 19:18

  Schattig, schattiger, schattigst!!!! ooooh kleine Axelle, ik kom je opeten!

  • Reply
   Liesellove
   5 mei 2015 at 07:32

   en als ze deze zomer een bruiner velleke heeft wordt ze in deze jurk nog schattiger 🙂

 • Reply
  gerhildemaakt
  4 mei 2015 at 19:18

  Schoontje!

 • Reply
  128
  4 mei 2015 at 19:31

  Fan. Big time!

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  4 mei 2015 at 20:09

  Mooi..;♥

 • Reply
  Pienkel
  5 mei 2015 at 06:23

  Mooi hoor! En mijn favo kleurengamma 😉

  • Reply
   Liesellove
   5 mei 2015 at 07:33

   moeilijk te vinden in de winkels zwart en wit voor die kleine uks maar ze komen er toch goed weg mee 😉

 • Reply
  Karla
  5 mei 2015 at 07:13

  Heel leuk!

 • Reply
  Stan nel
  5 mei 2015 at 07:19

  Oh dat zwart-wit is eigenlijk zo mooi bij kleintjes. Ik denk dat jij mij inspireert om eens zo een jurkje te maken…

  • Reply
   Liesellove
   5 mei 2015 at 07:33

   ohow, cool als ik jouw kan inspireren 🙂 het is echt een topresultaat al zeg ik het zelf 😉

 • Reply
  cindy @ ateliergeorgette
  5 mei 2015 at 12:53

  zo'n schattige meid in een heel tof jurkje…

 • Reply
  With love - by Eva
  5 mei 2015 at 15:13

  Ik hou van die pleating!

 • Reply
  Straight Grain
  5 mei 2015 at 20:52

  Oh Lies you did it again! Zo mooi… met dank ook aan je schattige kleine modelletje natuurlijk 😉 Heel veel dank om mijn patroon en pleating techniek te gebruiken 🙂 xo

  • Reply
   Liesellove
   6 mei 2015 at 08:42

   Je patroon ligt hier standaard klaar 😉 Al wil ik binnenkort eens een uitgebreide versie maken en niet enkel die basisvariant 🙂 maar voor Axelle is het gewoon de perfecte pasvorm 🙂

 • Reply
  Fruits De Mère
  6 mei 2015 at 08:40

  Moooooi!!

 • Reply
  Aurelie E.
  6 mei 2015 at 11:10

  Zo koddig is ze ermee! 😀

 • Reply
  Lies:
  6 mei 2015 at 19:48

  Ach dat traantje…. maar gelukkig kan dat schattige jurkje haar wel troosten.

 • Reply
  Inspinration
  9 mei 2015 at 07:21

  Heel mooi, ik ben fan van de zichtbare rits!

 • Reply
  de zussen
  9 mei 2015 at 18:58

  zooo schattig!
  zus 3

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.