Tekenen voor een betere wereld!

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door Crayola. Ze plannen een grote tekenactie en stelden Liesellove de vraag of we daaraan ons steentje willen bijdragen. Niet…

by 

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door Crayola. Ze plannen een grote tekenactie en stelden Liesellove de vraag of we daaraan ons steentje willen bijdragen. Niet zomaar een actie, maar eentje voor het goede doel: voor SOS kinderdorpen. Erg lang moesten we hier ten huize Liesellove niet twijfelen.

Voor zij die Crayola niet kennen, al betwijfel ik dat, het is een fabrikant die ooit waskrijtjes uitbracht maar ondertussen een breed assortiment aanbiedt van kleurartikelen, knutselsets en innovatief kleurspeelgoed. .  Ze moedigen kinderen aan om alles wat hen inspireert te uiten. En waarmee werkt dat nu beter dan met kleurtjes? . ’t Wordt nu helemaal duidelijk zeker waarom we hier niet twijfelden? En het goeie doel steunen én meegaan in Axelle haar leefwereld. Mijn kleine uk is namelijk elke dag opnieuw bezig met tekenen en knutselen en brengt ook van school elke week bergen tekeningen mee. ’t Is een ware kunstenares in spé. Tekenen voor een betere wereld Crayola SOS Kinderdorpen

Hoe zit dat dan met die actie?

Omdat alle kinderen het verdienen om op te groeien in de warmte van een familie, sloegen Crayola en SOS kinderdorpen de handen in elkaar en organiseren de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld.’ Zij geloven namelijk, en ik eigenlijk ook, dat de creativiteit van een kind een podium verdient om zo zijn/haar ideeën te kunnen toevoegen aan de wereld. Een beetje zoals het gezegde de waarheid komt uit een kindermond, maar in dit geval uit hun stiften, waskrijtjes, tekenpotloden,….

Het project SOS kinderdorpen ondersteunt al een tijdje kwetsbare familie’s door hen te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Met het geld dat de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ ophaalt,  worden kwetsbare gezinnen ondersteund in o.a. België, Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia. Omdat elk kind een warme familie verdient! Kim Gevaert is trouwens het gezicht van deze actie. Haar zie je allicht binnenkort wel hier of daar kinderen oproepen om te tekenen voor een betere wereld en te doneren voor het goede doel.


Hoe kan je deelnemen aan de actie? 

’t Is supersimpel: laat je kind(eren) een tekening maken van hun ideale thuis. Een plek waar zij zich veilig en vrij voelen. Maak daarna een foto van de tekening en upload ze naar het crowdfunding platform crayolahelpt.be. Vanaf 31 oktober kunnen daar dan alle tekeningen bekeken worden en is er de mogelijkheid om één of meerdere tekeningen uit te kiezen waaraan gedoneerd kan worden. Zo hoopt Crayola zo veel mogelijk geld op te halen voor gezinnen over de hele wereld die dat hard nodig hebben.

Tekenen voor een betere wereld Crayola SOS kinderdorpen

Dus waar wacht je nog op? Axelle maakte alvast haar idee van een veilige thuis. Een plaats waar ze samen is met mama, papa en haar broertje. En samen spelletjes spelen maakt het extra fijn. Zie jij op de tekening wie mama, papa, Axelle en broertje is? Het enige wat mij nog rest te doen is de tekening uploaden naar crayolahelpt.be!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.