DIY

The Louisa Dress

U kent haar zeker wel: de madam van Compagnie M. Als u ze niet kent en u naait voor kleine meisjes, ga dan zeker eens bij haar piepen! Compagnie M. maakt mooie naaisels maar vooral patroontjes waarvan je bij een eerste aanblik op slag denkt: “Moet ik hebben.” 
The Louisa Dress is het eerste patroon die ik van haar naaide. De anderen staan op mijn to-do-lijst! Duidelijke uitleg, duidelijk patroon, meer moet dat niet zijn! Het lastigste was het aan elkaar plakken van het patroon, de rest ging als vanzelf!
Alhoewel, vanzelf? Ik naaide dit kleedje of midden in de nacht (toen ik niet slapen kon) of na een nachtje amper slapen. Mijn alertheidsniveau lag dus “iets” lager dan normaal. Vooral het tornmesje ondervond hinder hiervan. 
Aangezien mijn ukkie nog geen jaar is en het patroon start vanaf 1 jaar, verkleinde ik het een ienieminie beetje! Binnenkort draagbaar maar nu nog even niet. Dus nog geen aanfoto! 
Verder gebruikte ik geen blinde rits! Ik had geen passende blinde rits liggen en werkte met flapjes om de gewone rits toch blind te maken! 
Verder kan ik u vertellen dat kam snaps en strijken niet goed samen gaan. Per ongeluk, door vermoeidheid, streek ik op de kam snap en die smolt gewoon weg. Ik wist niet dat ze zo gevoelig zijn voor het strijkijzer… Balen!!! (Kam Snaps gebruikte ik omdat deze niet kunnen loskomen en me dat veiliger leek voor baby’tjes.) 

Het kleedje werd gemaakt uit een restje Petit Pan. Net genoeg om het kleedje te maken, te weinig om het patroon te laten doorlopen.

The Louisa Dress, smaakt naar meer…

Liefs,
Lies!24 Comments

 • Reply
  Anoniem
  16 januari 2014 at 20:58

  knap kleedje, leuk stofje

 • Reply
  aamore
  16 januari 2014 at 20:59

  Mooi! Echt meisje-meisje! Met een fijne tang kan je die Kam Snap er terug uithalen hoor, en dan steek je er gewoon een nieuwe in!

  Zin in een give away… piep eens hier…
  aamore.wordpress.com

  • Reply
   Liesellove
   16 januari 2014 at 21:09

   Van die Kam Snaps, Ik weet het, is te doen om te verwijderen maar de achterkant zit tussen de voeringstof en het petitpanstofje… dus wil ik dat dingetje eruit dan moet ik ergens iets los tornen en daar had ik nog even geen zin in… of zou dat stukje bruikbaar zijn om het andere knoopje erop te zetten? πŸ™‚

  • Reply
   Patricia
   17 januari 2014 at 07:46

   Heel mooi,ik had dat ook voor met die Kam Snaps , tikje met de hamer (spitst dan in stukjes)

 • Reply
  Woohoo
  16 januari 2014 at 21:06

  Heel mooi! En ik zou die kamsnap ook even vervangen, dat gaat goed hoor, staat een handig filmpje op youtube hoe je dat zonder kleerscheuren makkelijk kan verwijderen.

 • Reply
  Marte Lambin
  16 januari 2014 at 21:08

  Super mooi! Ik ben echt wel fan van Petit Pan ondanks het feit dat ik er nog nooit zelf mee gewerkt heb! M

 • Reply
  Juffertje in het Groen
  16 januari 2014 at 21:35

  Een prachtige versie. En Petit Pan … zalig, hΓ©!

 • Reply
  Lesley Van Hees
  16 januari 2014 at 21:49

  Schitterend! Ik bestelde pas het patroon , ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Zeker na deze mooie versie te zien!

 • Reply
  Sandra Stoft
  16 januari 2014 at 21:55

  Een mooi kleedje in een prachtig stofje!

 • Reply
  Mamadammeke
  16 januari 2014 at 23:45

  Oooo!!! Supermooi!!!
  Die petit pannekes zijn toch echt zalig he! Γ©n het patroon πŸ˜‰

 • Reply
  Jenneke van Maurik
  17 januari 2014 at 06:03

  wat een schatje zeg β™₯

 • Reply
  gerhilde maakt
  17 januari 2014 at 06:51

  Mooi gemaakt! Jammer van die kam snap, maar daar valt dan blijkbaar toch iets aan te doen.

 • Reply
  Jess Cee
  17 januari 2014 at 07:06

  Super!

 • Reply
  Irena
  17 januari 2014 at 07:37

  Uw madammeke is nog geen jaar oud en ik ben nu al jaloers op haar kleerkast πŸ˜‰
  Petje af!

 • Reply
  sandra Van den Broeck
  17 januari 2014 at 07:38

  heel mooie en de stof is perfect

 • Reply
  Mieke Jansen
  17 januari 2014 at 07:56

  Ik sluit me aan, echt héél mooi! Hier ook een louisa, petit pan en kamsnaps-fan (dat met dat strijkijzer is me ook al eens overkomen toen het alertheidsniveau niet je dat was ;). Maar ze gaat er toch in blinke, die dochter van je!

 • Reply
  Roque Madame
  17 januari 2014 at 08:44

  Een heel mooi jurkje!

 • Reply
  JoChapeau
  17 januari 2014 at 09:24

  gelukkig hebben we ook een jongenspatronentekenaarster in blogland he πŸ˜‰

 • Reply
  MBM
  17 januari 2014 at 10:24

  schattig! Hier ligt de tweede geknipte Louisa ook al klaar

 • Reply
  Anja Van Hoof
  17 januari 2014 at 11:07

  Mooi kleedje in een heel mooi stofje!

 • Reply
  Twee emmerkes water
  17 januari 2014 at 11:19

  wat een schoontje πŸ™‚
  hier ligt er ook nog eentje klaar om in elkaar te zetten, net de laatste fournituurtjes gehaald

 • Reply
  MaMoekA
  21 januari 2014 at 07:57

  Dat is echt een mooi kleedje!! Hier liggen stof en patroon ook te wachtenop… mij! πŸ™‚

 • Reply
  Anoniem
  4 februari 2014 at 20:01

  Ik vind die gesmolten kam snap net leuk !
  Eens iets anders toch ?
  Weet het , sommigen vinden mij nogal getikt πŸ˜‰

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.