Selfmade

Tinny Dress met plooitjes en smockwerk

IMG_1243Al weken geleden, misschien zelfs maanden, startte ik met het maken van deze jurk. Eerder maakte ik een testversie dus wist ik wat ik moest doen. De plooitjes in het voorpand werden genaaid alsof het niks was maar daarna ging het mis. Het smockwerk op de rug kwam maar niet in orde. Op de één of andere manier kreeg ik mijn machine hiervoor niet goed, dus ik gooide het op de stapel af te werken kledingstukken.

Het piekte elke keer opnieuw als ik het stapeltje stof zag liggen, maar goesting, nope die kwam maar niet. Tot vorige week dan toch. Ik dacht ah, ik probeer het nog een keer. Wonderwel lukte het smocken wel. Alle vorige keren vermoed ik dat ik de elastische draad niet hard genoeg op een spoel heb gedraaid. 
IMG_1325 IMG_1357

De jurk was net op tijd klaar voor feest, en voor het mooie weer, want wat een dag was dat gisteren zeg. Heerlijk… Foto’s werden genomen in een zonovergoten tuin met als gevolg dat ze eigenlijk wat te overbelicht zijn. Maar ah, u ziet het toch wel zo zeker? Dat mijn kleine meid een prachtige jurk draagt die met veel liefde en geduld is gemaakt.

Geloof me als ik spreek over dat geduld, want een blinde rits en smockwerk, dat gaat toch niet zo goed samen. Maar de rits is blind en dat is het enige dat telt…  De rimpelrok knipte ik over de volledige stofbreedte waardoor er lekker veel zwier in zit. Axelle vind het best ok.IMG_1292IMG_1311IMG_1298De basis van de jurk is trouwens de Tinny Dress van Straight Grain. Het blijft de perfecte vertrekbasis voor gelijk welk idee dat ik in mijn hoofd heb. De laatste tijd zag u er hier wat minder verschijnen maar ondertussen liggen er weer stapeltjes stof klaar die omgetoverd moeten worden in prachtige Tinny’s…
IMG_1389IMG_1366Speelproof, dat is zeker…

Patroon: Aangepaste Tinny Dress van Straight Grain
Stof: tweedehands stofje14 Comments

 • Reply
  With Love - by Eva
  2 mei 2016 at 07:56

  Ik ben nu eigenlijk wel eens benieuwd naar dat smockwerk op de rug! Maar het is een prachtig feestkleedje, met vrolijke zonnige foto’s!

 • Reply
  Khadetjes
  2 mei 2016 at 09:02

  Ik beaam volmondig, Tinny is hier ook vaak de ideale uitvalsbasis!
  Wat ben ik blij dat je je moed samenraapte, het resultaat is prachtig!

 • Reply
  Majella
  2 mei 2016 at 09:04

  prachtig kleedje!!!! echt een toppertje

 • Reply
  Anoniem
  2 mei 2016 at 09:04

  Ik ben heel benieuwd hoe je dat smocken gedaan hebt. Je stof is prachtig.

 • Reply
  Melanie
  2 mei 2016 at 09:23

  Super mooi weer!!!

 • Reply
  An_Nononsonsmoms
  2 mei 2016 at 09:37

  Zo een mooike!

 • Reply
  Paspelpoes Joke
  2 mei 2016 at 09:56

  Prachtig, en wat hou ik van dat vrolijk stofje!

 • Reply
  mamadammeke
  2 mei 2016 at 11:29

  Mooi!!!

 • Reply
  Davina
  2 mei 2016 at 12:55

  prachtig jurkje!

 • Reply
  Tamara
  2 mei 2016 at 13:49

  Iedere keer als ik een jurkje zie die vertrekt van een Tiny is het gewoon een prachtig jurkje! Als ik ooit nog een meisje zou krijgen… dan is dit het eerste patroontje dat ik aanschaf!

  Ik ben helemaal zot van die plooitjes vooraan, zo mooi en lief!! Mooi gedaan!

 • Reply
  Inge
  2 mei 2016 at 15:05

  Wat een prachtig kleedje en zo’n toffe foto’s!

 • Reply
  Laurence - Blanche85
  2 mei 2016 at 16:23

  suuuuuuuper mooi!
  ook wel benieuwd naar dat smockwerk… (als smock-leek zijnde 😉 )

 • Reply
  Sarah
  3 mei 2016 at 18:53

  Geweldig schoon !! Fan van dat kunstwerkje vooraan !

 • Reply
  Marieke
  5 mei 2016 at 23:07

  Heerlijke foto’s, overbelicht en al spat de zon er af! En dat jurkje op jouw meisje: wow!! Het werk en frustratie meer dan waard!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.