Mommy & Me,Personal

Vaders hebben makkelijk praten…

1 januari 2014: nieuwjaar, Axelle zes maand oud, laatste dag thuis…
`
Een hele dag door heb ik zitten janken. Ik vond het idee niet meer altijd bij haar te zijn onbevattelijk en erg pijnlijk. U denkt het allicht ook: zwakkelingenij, part 3! Vaders hebben dan ook makkelijk praten. Niet dat zij hun kind niet graag zien maar euhum… Als vrouw is er, door de zwangerschap en de bevalling (denk ik), een natuurlijke en zeer sterke band. Vaders bouwen de band met hun kind op (excuseer als ik bepaalde mannen met mijn gedachten zou kwetsen). Moeders moeten echter hun sterke band afbouwen. 

En ook al weet ik dat, dit goed is… Het deed verdomd veel pijn! Maar waar een dagje janken al niet goed voor is: deze morgen ging ik met een positief gevoel werken. Wel beetje een eerste schooldag gevoel, want en 11 maanden geleden en een volledig nieuwe afdeling met nieuwe collega’s. 
De stap is genomen, de zwakkelingenijgevoelens zijn alweer aan het afzakken en toen ik thuis kwam heb ik heerlijk genoten van mijn ukkie. Een ukkie die vandaag niet veel sliep en na het spelen naar dromenland vertrok! 

Zwakkelingenij, part 3, to be continued ! πŸ˜‰

P.s.: de give-away loopt nog tot dit weekend. Daarna ga ik nadenken over welke voorstellen winnen! En dat het niet makkelijk wordt, dat is nu al duidelijk… Meedoen kan nog steeds hier!19 Comments

 • Reply
  lielebeesje
  2 januari 2014 at 18:32

  Ik weet dat het nu geen troost is, maar het betert wel, zeker als je weet dat ze in goede handen zijn … Veel goede moed!

 • Reply
  Melissa
  2 januari 2014 at 18:37

  Het komt allemaal goed, en het is helemaal normaal dat je je daar niet zo lekker bij voelt! πŸ™‚ Wat een lieverd!

 • Reply
  Elke Jansen
  2 januari 2014 at 18:40

  Het heeft tijd nodig, maar het betert! Schattig dat ze nog in de wasmand wil blijven liggen!

  • Reply
   Liesellove
   2 januari 2014 at 18:49

   Ik hoop tot een jaar dat mij dat zal lukken πŸ™‚

 • Reply
  Leuke Wereld
  2 januari 2014 at 18:45

  Zo herkenbaar wat je schrijft. Maar het gaat echt beter. Weet je dat je op den duur ook echt kan genieten om te gaan werken, niet te veel natuurlijk. Een goed evenwicht vinden tussen je werk en gezin, dat is ons goed voornemen voor 2014 hΓ©?

  • Reply
   Liesellove
   2 januari 2014 at 18:49

   Misschien is dat nog het beste voornemen van allemaal πŸ˜‰

 • Reply
  Fran
  2 januari 2014 at 19:09

  ah, nooit gemakkelijk hΓ© om je kleine uk af te geven hΓ©…. heel herkenbaar!

 • Reply
  Stan nel
  2 januari 2014 at 19:39

  We kennen het allemaal. Niemand kent je kleintje zo goed en weet zo goed wat ze nodig heeft als jij. Daarom denk je dat het allemaal maar slechter kan maar je gaat zien dat het voor haar ook leuk gaat zijn. Ik ben graag bij mijn kindjes thuis maar ik moet zeggen dat ik toch ook graag onder de 'volwassenen' ben zo nu en dan… Succes!

 • Reply
  MaMoekA
  2 januari 2014 at 21:20

  Zo erg! Ik voel het nog alsof het gisteren was… De ogen uit mijn kop… zo hard heb ik gehuild! Maar idd het went en dat nieuwe leven met job en kind is toch ook wel bevredigend!
  Maar dan komen er weer andere moeilijke momenten en zo zullen Zwakkelingenij part 8, 13, 27… ook nog wel volgen! πŸ™‚
  Maar allessinds ik wens je veel succes!!

 • Reply
  Skunkamamsie
  2 januari 2014 at 21:21

  Ik zie er ook tegenop… 10 februari is het zover, dus nog even genieten… Het zal ook een dagje huilen worden ook al is het al de tweede keer πŸ˜‰ Het went dus niet… Hihi

 • Reply
  Jess Cee
  3 januari 2014 at 05:31

  Veel succes vandaag!!!

 • Reply
  Jenneke van Maurik
  3 januari 2014 at 08:00

  ahhhhhhhhhhh zekers herkenbaar, ook mooi dat je er allemaal foto's van hebt gemaakt, de beste wensen x

 • Reply
  Lesley Vanhove
  3 januari 2014 at 10:59

  Komt helemaal goed hoor.

 • Reply
  Eve(n) Genaaid
  3 januari 2014 at 18:45

  Komt allemaal goed en weet dat het voor de mama's meestal veel erger is als voor de kleintjes! Ikzelf ben 2 maal op 9weken na de bevalling terug moeten gaan werken, vooral de 2de keer was wel fysiek een pak zwaarder, nu ja de 1ste ging toen gewoon mee naar de crèche waar ik toen nog werkte.
  >Foto's blijven geweldig!

 • Reply
  Alfonsiene
  4 januari 2014 at 09:10

  Zo herkenbaar! Maar het betert, geloof me maar πŸ˜‰

 • Reply
  Mamadammeke
  5 januari 2014 at 18:10

  Amai, ze is al gegroeid!!!
  Ik had wel nood om terug te gaan werken na een half jaartje, weliswaar maar parttime (50%) in het begin hoor πŸ˜‰

  • Reply
   Liesellove
   5 januari 2014 at 18:57

   't Kind groeit gelijk kool πŸ˜‰ en ik had er dus totaal geen nood aan πŸ˜‰ maar ben natuurlijk bezig met andere prof. uitdagingen mss daardoor πŸ˜‰ maar kijk de start is achter de rug en het valt wel mee πŸ™‚ nog meer plezier om naar huis te komen nu πŸ™‚

 • Reply
  Miss Creatuurtje
  7 januari 2014 at 15:42

  Geen zwakkeling hoor… een nieuw moeilijk stapje in het moederschap πŸ™‚

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.