Kids Time

Weekendtips met budgetproof-mama Charlene

weekendtips Omdat wij moeders eigenlijk alleen maar van elkaar kunnen leren, ga ik vanaf nu regelmatig op zoek naar verhalen over het moederschap en hoe andere mama’s het weekend met hun kroost aanpakken. Weekendtips, je kan ze nooit genoeg hebben! Deze week is het de beurt aan Charlene, mama van 2 kids en sinds kort blogger op mamavantweeblog.wordpress.com. Daar blogt zij over haar uitjes, lifestyle en geeft ze er de beste shoppingtips, die bovendien ook nog eens budgetvriendelijk zijn. 

Hoi lieve Liesellove-lezers,

Eerst en vooral wil ik mij even voorstellen. Ik ben Charlene, blogger op Mama-van-twee-blog. Samen met mijn partner en twee kinderen woon ik in het Venetië van het Noorden, beter bekend als Brugge. Mijn dochter is 6,5, de zoon is net 4 geworden én onze twee poezen zijn jarig in mei. Die twee laatste maakten ons gezin compleet, dus verdere uitbreiding zit niet echt in het verschiet.

Ik vertel jullie graag over onze weekends. Wij hebben niet bepaald vaste routines. Zowel ik als mijn partner zijn nogal impulsief en plannen vaak pas de dag zelf een uitstapje. Eens naar zee, de speeltuin, een wandeling in het bos maar ook gewoon lekker thuis blijven is een optie. Het kan allemaal! Onze uitstapjes zijn sowieso budgetproof. Ik ben een krak in budgetshoppen en zo trek ik ook de lijn door naar onze vrije tijd. Iets wat leuk is hoeft toch niet persé veel geld te kosten? Er zijn zoveel alternatieven voor (veel te) dure pretparken!

Ik moet er wel bij vermelden dat mijn kinderen –zeer- snel tevreden zijn. Ik kan ze veel meer plezieren met een namiddagje strand of speelplein dan met een pretpark. Van al dat wachten daar worden ze namelijk nogal kregelig. De appel valt niet ver van de boom, denk ik dan. Op zondag gaan we al eens zwemmen, zeker bij slecht weer. We vertrekken dan rond een uur of 15-16u en zijn net voor slaaptijd klaar met alles. Zwemmen – Quick – thuiskomen – douchen – slapen.  Zalig! Bij regen blijven we ook gewoon vaak thuis. Daar is absoluut niets mis mee.weekendtips weekendtips

Ik help het speelgoed uit te halen en steek de kinderen een beetje in gang. Dat hebben ze soms wel nodig. Eens vertrokken kan mijn zoontje urenlang met zijn superhelden, auto’s en dieren spelen. Mijn dochter zet een volledig toneelspel op met haar Barbies, ze prutst met touwtjes en parels, of schrijft ganse boeken. Ook samen spelen ze heel mooi. Dan haal ik de playmobil boven en neemt de oudste de leiding over hoe alles verlopen zal. Een dame die weet van aanpakken.

Mijn gouden tip om jullie weekend vlot te laten verlopen? Uitgeruste kinderen én een uitgeruste mama, dat is noodzakelijk. Voor mij is het belangrijk dat ik, buiten eens wat was plooien, geen andere huishoudelijke taken hoef te doen. Ik kook heel basic en easy want ik weiger veel werk te steken in een maaltijd. Wij eten dus heel vaak een tajine of spaghetti in het weekend. Die laatste komt natuurlijk uit onze diepvriesvoorraad.

Weekendtip: ga eens naar Zee! Zeebrugge is mijn favoriete badstad. Vanuit Brugge ben je er op 20 minuutjes en parking vind je overal. Vlakbij het strand is er zelfs een gratis parking. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Zeebrugge is –heel- rustig. Wandelen, fietsen of skeeleren op de promenade, daarna even door de duinen, naar het speelplein en je dag is gevuld. Ik rij heel vaak eens tot daar, soms maar voor een uurtje.  Ik hoop alvast dat jullie iets hebben aan mijn tips en euh.. misschien tot in Zeebrugge?

Meer over Charlene haar avonturen lezen jullie op mamavantweeblog.wordpress.com of volg haar op Instagram.

Pakken jullie het weekend net zoals Charlene aan? Laat het ons gerust weten in de comments. Wil je zelf eens je weekendtips delen op onze blog, stuur dan gerust een mailtje naar info@liesellove.be. 

 3 Comments

 • Reply
  Johanna
  18 maart 2017 at 20:17

  Leuke nieuwe rubriek! Zeker eentje die ik met plezier zal blijven lezen 🙂

  • Reply
   Liesellove
   18 maart 2017 at 21:03

   Thx! 🙂 en ja tips kunnen we allemaal wel gebruiken hé… en horen hoe een ander het doet is altijd fijn 🙂 ik houd wel van de easy aanpak van Charlene 🙂

 • Reply
  Kool Family
  18 maart 2017 at 23:09

  Leuke rubriek en fijn om mama-van-twee hier aan het woord te zien!

 • Leave a Reply