What about you #40dagenblogger?

De madam achter “Zeg maar Babs” had een geweldig idee. Eentje die net op tijd kwam. Anders had ik toch moeten zeggen dat ik een…

by 

bloggen volhouden
De madam achter “Zeg maar Babs” had een geweldig idee. Eentje die net op tijd kwam. Anders had ik toch moeten zeggen dat ik een skipdag voor 40 dagen bloggen moest inzetten. Maar zij bedacht dus een vragenlijst zodat nieuwe lezers de bloggers achter 40 dagen bloggen leren kennen. Bij deze stuur ik nog vandaag die antwoorden de wereld in. Win, win voor iedereen!Stel jezelf en de blog eens voor in max. 20 woorden.

Passie – Vuur – Moeder – Enthousiast – Perfectionist – Druk – Babbelaar – Gedreven – Uitdagend – Wanderlust – Reizen – Ontdekken – Rusteloos – Schoonheid – Puur

Waarover ging je eerste blogbericht?

Mijn eerste blogbericht op Liesellove.be dateert al van bijna vijf jaar terug. Het was een kort bericht om aan te kondigen dat ik startte met bloggen. Hoe de bal aan het rollen wil… De berichten die erna volgden, heb ik al vaak willen deleten omdat ik me soms wel wat schaam. Maar het behoort anderzijds tot mijn blogverleden en daardoor laat ik ze gewoon staan.

Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

Ik pruts graag aan de stijl van mijn blog. Daardoor veranderde de stijl denk ik de afgelopen jaren meestal één keer per jaar. De stijl nu gaat tot nu toe het langste mee maar ook nu kriebelt het alweer om het meer te gaan bijschaven. De inhoud veranderde enorm van vooral focus op naaien naar alles wat met het moederschap te maken heeft en ver daarbuiten. Al blijft het misschien toch ergens gelijk want de eerste blogjaren, blogde ik onder de tagline: “Omdat passies gedeeld moeten worden…” En dat is eigenlijk wat ik nog steeds doe.

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Sinds jaar en dag verdiep ik mij in fotografie maar ik ben nog steeds niet tevreden. Daar blijf ik dus verder aan werken. Ik zou een cursus kunnen volgen maar ik ben eerder van het autodidactisch type. Ik fotografeer ondertussen wel meestal manueel maar toch is er nog veel werk aan de winkel. De laatste maanden verdiepte ik mij wel in programma’s zoals lightroom en photoshop en dat vind ik een enorme aanwinst. Hopelijk kan ik jullie daar snel meer resultaat van tonen.

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

Bijzondere moeilijke vraag want er zijn best veel berichten die ik om de één of andere reden belangrijk vind. Maar als ik dan toch moet kiezen dan ga ik voor eentje die ik enkele maanden terug schreef. Het is eentje over mijn verleden. Eentje die mij heel erg bloot geeft maar ook toont dat ik voor de vooruit ben.

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenblogger ben je stiekem jaloers?

Op de geweldige bullet-journal-skills van 40-dagen-blogger Stephanie van Miss Pixie’s Blog. Zij is echt een geweldige knaller op dat vlak en brengt zoveel inspiratie.

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Een wereldreis?!?

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Ik blog meestal in de zetel en/of aan mijn keukentafel. Soms ga ik echter in een koffiebar zitten, omdat ik op een ander meestal productiever ben. En slurpen van een lekkere Latte werkt gewoon nog beter. Hoe lang ik bezig ben aan een blog verschilt van periode tot periode. Tijdens 40 dagen bloggen is dat elke dag heel intens maar kort. In andere periodes werk ik soms ook langer aan een blog. Schrijven en herlezen. Soms zelfs even niet publiceren…

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?

Mijn lijstje ideeën in mijn bullet journal, die altijd van pas komt als ik even geen inspiratie heb. Al is die lijst wel lang en ontploft mijn hoofd meestal. Daardoor wordt die lijst vooral langer, maar ik zou niet zonder kunnen… Het rustpunt in mijn drukke hoofd, haha.

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen, volg je op de voet en lees je zo vaak mogelijk?

Ik moet bekennen dat ik dit jaar nog bijna geen andere blogs las. Niet omdat ik niet wil maar sinds de challenge startte zitten we hier continu met zieken in huis. De laatste dagen was ik zelf zwaar ziek en ook dan was er geen tijd/energie over om ook nog eens te lezen…

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je het volgend jaar weer doen?

Dit jaar is 40 dagen bloggen best intensief. Net zoals de vorige keer heb ik geen planning gemaakt, want dat werkt niet voor mij. Deze keer moet ik al van in het begin last minute beslissen waarover ik ga schrijven. Er zijn wel ideeën maar de tijd is zo beperkt. De ziektekiemen hier in huis en de reis naar Australië zitten er natuurlijk voor iets tussen. En ah, ik moet niet klagen, tot nu toe lukt het wel.

Het is vooral mijn drive om persé elke dag te bloggen die ervoor zorgt dat ik het volhoud. Elke keer ik op publiceren kan klikken, ben ik ontzettend blij. Zoals straks bijvoorbeeld, enkele minuten voor middernacht. Woohaaa!

En volgend jaar doe ik sowieso terug mee!

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Leg zelf een lijstje aan van ideeën en zoek je inspiratie echt overal. En zet je gewoon aan je computer en begin te typen. Ook al is het ’s avonds laat. Hier werkt dat tot nu toe het beste.

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

Sorry, op die moet je nog even wachten! Of ik haal middernacht niet. (23u54)

3 comments

  1. Druk? Jij? Da kan nie 😀 *kijkt met bewondering mee hoe je het allemaal klaarspeelt* 😉
    Yep, die lijstjes! Hier ook standaard: een idee’tje in mijn hoofd wordt direct in een lijstje gezet. Beste dat je kan doen om toch een beetje rust te creëren in je hoofd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.