Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Zelfgetekende sweater-jurk (Pin it & make it #10)

11 maart 2016

Zelfgetekende sweater-jurk (Pin it & make it #10)

11 maart 2016

Op mijn Pinterest-bord ‘Moeder zijn’ houd ik alles bij wat ik mooi vind voor mezelf. De foto’s van de gestylde modellen zijn zeker niet de voorbeelden van hoe ik er meestal bijloop, haha, maar die beelden geven me wel inspiratie. Zeker nu ik zelden nog hakken aankan en noodgedwongen kleedjes met sneakers en ander plat schoeisel moet combineren. Voor pin-project 10 liet ik mij dus inspireren door de complete map! IMG_9214Ik ging aan de slag met sweater-stof en was voor de eerste keer zo moedig geen patroon te hanteren. Op basis van mijn maten tekende  ik zelf een sweater-jurk en voor een eerste keer ben ik best tevreden. Al moet ik misschien de volgende keer mij eens verdiepen in mijn techniek-pinterest-map om het patroon te verbeteren en te finaliseren. IMG_9189IMG_9210Het is een behoorlijk recht model, dat ik afwerkte met boordstof, ook onderaan. Het is een jurk waar ik kan in wonen doordat hij zo lekker ruim valt. Het grootste punt van verbetering zit hem in de armen. Ze zijn net iets te lang en er was ook teveel stof aan mijn schouders/oksels. Maar ah, voor een eerste keer zonder patroon hoor je me toch niet klagen.

Om de jurk nog dat ietsje meer te geven, koos ik voor een korte maar krachtige quote: ‘Fear Less‘. Wederom haalde ik daarvoor inspiratie uit dezelfde Pinterest-map. De letters sneed ik uit met mijn Silhouette Cameo. I.p.v. flockfolie gebruikte ik flex, wat niet pluist!

Foto’s nam ik net in het mooie lenteweertje maar zette ze later om in zwart/wit. Deze week was ik behoorlijk ziek en op kleurenfoto’s kan je dat nog net iets te goed zien, haha… IMG_9194IMG_9187Sweaterdress - Sweater - Zelf patroon tekenenIMG_9227
Stof: sweaterstof uit eigen voorraad!

14 Comments

 • (Unique) Marieke 11 maart 2016 at 17:01

  Zalig mooi!

 • Miss Pixie 11 maart 2016 at 17:18

  Echt leuk! 🙂
  Ik ben fan! En dat van die schoenen ken ik. Vroeger steeds killerheels, maar sinds ik werk draag ik enkel nog platte schoenen.

  • Liesellove 11 maart 2016 at 19:13

   hier kan het gewoon niet meer door de slechte enkel want voor mijn val droeg ik nooit sneakers etc.

 • Nathalie Bringmans 11 maart 2016 at 19:02

  Tof gedaan!! En trouwens…sneakers onder een kleed of rok zijn echt wel “in” tegenwoordig!! 😉

 • Sarah 11 maart 2016 at 19:28

  Meeega tof ! Die ‘Fear Less’ print heb ik ook al een tijdje gepind, superleuk zo !

 • Isabelle 11 maart 2016 at 19:56

  Echt mooi Lies! De tekst is super! Weeral af, ook qua styling!

  • Liesellove 11 maart 2016 at 20:00

   ’t is wat anders é dan mijn 100% tired haha 🙂

 • ladybug & Co 11 maart 2016 at 20:16

  Super leuk!! Ik ben fan!

 • majella 11 maart 2016 at 20:37

  Prachtig… lekker chillen in deze outfit!

 • Katrien (Marie Cadie) 12 maart 2016 at 08:15

  Supermooi!! Ik wil ook zo’n hier wil ik wel in wonende kleedje.

  En dat van de heels naar sneakers, dat ken ik! Al is de combi kleedje/rok & sneakers niet echt aan lij besteed! :/

  • Liesellove 12 maart 2016 at 12:41

   Vroeger ook niet aan mij maar nu het noodgedwongen is vind ik er wel mijn weg in 🙂

 • Tamara 12 maart 2016 at 13:04

  Tof!! Lijkt me ook heerlijk comfortabel!!

 • eva 12 maart 2016 at 20:49

  Ik,blogde vandaag ook een sweaterjurk, voor de Dochter 🙂 Mooi exemplaar, deze!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×