• Ergens in die drukte besloot ik dat ik uit de
 • BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren
 • De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want
 • Conversatie Axelle Mama ik wil ook zo kunnen zwemmen
 • Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • Onlangs vroeg iemand op bezoek mij of ik dat ben
 • IT DOESNT GET MORE ICONIC THAN THIS Niet de

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Zou het vroeger makkelijker zijn geweest?

2 maart 2014

Zou het vroeger makkelijker zijn geweest?

2 maart 2014
Op de laatste dag van de februari ging ik aan de slag met de retrojurk van Ienemiene. ’s Middags patroontje printen, stofje wassen en de juiste maat uitzoeken. ’s Avonds richting “De losse steken” om er enkele uurtjes met “soortgenoten” door te brengen. Tegen het einde van de avond ging ik naar huis met een bijna afgewerkte jurk.
Een thuis kon ik het niet laten om de jurk helemaal af te werken. In het midden van de nacht nog een snelle pasbeurt. Eén en al frustratie want het onding (zo noem ik het vanaf vandaag) was véél te groot. Ik controleerde nochtans de maattabel en volgens die had ik zelfs nog een maat groter nodig. 
Resultaat voor het vernauwen
Na een kort nachtje slapen, kon ik niet anders dan het onding aan te pakken. Gevolg: frustratie, frustratie en nog eens frustratie. Ik moest behoorlijk veel centimeters innemen. De jurk is dus niet meer in verhouding. Het model er een beetje uit. 

De zoom besliste ook nog eens om “beu” te doen. Tweelingnaald kapot. Zoom lubber de lubber. Uiteindelijk heel wat centimeters ingekort en een iet of wat deftige zoom… 
Ondanks de mooie details aan de mouwen en de flapjes, en de kraag waar ik helemaal gek van ben, zal ik deze jurk niet snel opnieuw maken. 
MAAR
Trucks uit de oude doos: driegen, nameten op het patroon zelf. Geen kat die daar nu nog aan denkt. Misschien ewa meer werk maar een pak minder frustraties. De technieken van vroeger, die komen misschien toch nog eens van pas… 
En mijn huis zag er zo uit… 
Niets is perfect, niet waar? 
Aanpassing: ik wil niemand afschrikken met dit bericht, het is een mooie jurk en ik maak ze zeker ooit opnieuw. Ik moet gewoon leren van op voorhand het patroon na te meten. 

Tricot: funny dots – dapper – liesellove
Fournituren: Liesellove

30 Comments

 • lielebeesje 2 maart 2014 at 17:19

  Stofje is dapper, Lies ook. 😉
  Toch mooi geworden hoor!

 • Skunkamamsie 2 maart 2014 at 17:32

  Mag ik vragen welke maat je normaal hebt en welke maat je maakte? Ik ben namelijk ook van plan er deze week aan te beginnen en ik had met de harlequin ook die miserie van innemen en zoeken… Wil liever voorbereid zijn 😉

  • Liesellove 2 maart 2014 at 20:32

   Ik zat tussen maat 40 en 42 volgens de maattabel. Ik maakte maat 40 maar moest aan elke kant 4 cm innemen. Ik gebruikte wel een gewone tricot. Bij de Harlequin kwam mijn maat dan weer perfect uit maar de stof was minder rekbaar, mss daarmee…

 • Skunkamamsie 2 maart 2014 at 17:33

  Oooh en sorry, ik ben zodanig bezig met mijn eigen naaiplannen dat ik nog vergat te zeggen dat ik het gekozen stofje prachtig vind…

 • ann cloots 2 maart 2014 at 18:06

  Iets voor jezelf, ik moet er ook eens aan beginnen…. En dit bericht past perfect in niets is perfect :), die onthouden we!

  • Liesellove 2 maart 2014 at 20:32

   ik dacht het ook 🙂 vandaar de foto's…

 • Twee emmerkes water 2 maart 2014 at 18:16

  Je hebt toch maar doorgezet, bij mij lag dat allang ergens achterin de kast 🙂

 • vee 2 maart 2014 at 18:16

  Ik ben altijd blij als ik zo n berichten lees, nee nee, niet uitlachblij !!!! Want ik wens u echt naaiprojecten zonder frustratie toe !!! Maar dan weet ik wel weer : vee, begin er niet aan…..
  Maar allé, geniet er nu maar van, uiteindelijk,is ze wel heel mooi, die jurk

  • Liesellove 2 maart 2014 at 20:32

   het is toch de moeite om eraan te beginnen maar bezin eer ge begint 😉 (en dat bezinnen is nu niet zo voor mij weggelegd hifi)

 • Marte Lambin 2 maart 2014 at 18:28

  Oh zo jammer! Want bij An van Ienemiene zit het perfect! Daarom ben ik soms ook zo bang om de Julia trui uit te brengen. Alle soorten stretchstoffen reageren zoooo anders. Dus het kan zijn dat als je dit kleedje in een iets minder rekkende stof nog eens maakt, toch perfect zit. Hopelijk krijgt dit mooie patroontje toch ook een herkansing. 🙂

  • Liesellove 2 maart 2014 at 20:34

   hij krijgt zeker een herkansing hoor 🙂 maar niet de eerste weken 😉 want het inéén zetten is echt easy… maar idd stofsoort kan al verschillen en iedereen zijn lichaam is nu eenmaal anders… meten is weten 😉

 • ons Erika 2 maart 2014 at 18:46

  Al bij al vind ik jouw eindresultaat nog goed meevallen. Mooi zo met dat spikkelstofje!
  Ik heb gisteren hetzelfde gemaakt en ben juist heel enthousiast over het patroontje. Ik hoop dat jij er toch ook nog eens een succeservaring mee hebt!

 • Leen Van Bael 2 maart 2014 at 19:58

  Ik maak de patronen van Yoke altijd twee maten kleiner dan ik zou moeten volgens haar maattabel. Ik zal ander centimeters hebben peins ik 🙂

 • Patricia 2 maart 2014 at 20:05

  Eindresultaat vind ik prachtig.
  Ik herinner me nog hoe het vroeger was,samen met ons Bebonne…uren driegen en passen en nog eens passen .Oefff. Maattabellen ik griezel ervan ,bij mij zijn die ook altijd verkeerd.

 • Mieke Jansen 2 maart 2014 at 20:45

  Schoon stofke! En laatste foto vind ik toch heel geslaagd. Maar ik snap dat innemen met flapjes heel het ding uit verhouding brengt, zo jammer! Meanwhile, bedankt om die zo-ligt-mij-huis-erbij-tijdens-een-naaimarathon te tonen! Voel ik mij al niet meer abnormaal 🙂

 • Caroline Delaere 2 maart 2014 at 20:50

  Jouw doorzettingsvermogen verdient een medaille! Het kan inderdaad super frustrerend zijn als iets niet past zoals het moet. Het patroon nameten vooraleer je er aan begin is inderdaad een goede truc uit de oude doos.

 • Kim Demets 2 maart 2014 at 20:52

  Mooi stofke en het eindresultaat mag zeker gezien zijn! Hopelijk een volgende keer minder frustratie. 🙂

 • Woohoo 2 maart 2014 at 20:58

  De aanhouder wint! Mooi exemplaar trouwens, echt waar!

 • Stan nel 2 maart 2014 at 21:33

  Haha, zo herkenbaar. Ik ben trouwens ook bezig met de ieniemine jurk. De stof ligt hier al een week geknipt!

 • MultiVroon 2 maart 2014 at 22:12

  He, wat jammer en frustrerend ook! Zeker met zo'n mooi stofje, hij staat haar ook geweldig 🙁

  Ik meet meestal de patroondelen even na om te zien of ik dat wat vind en teken zonodig een andere maat, evt plaatselijk 😀

 • Mamadammeke 2 maart 2014 at 22:24

  Het eindresultaat is wel mooi 🙂
  Heb nog niet vaak wat voor mezelf gemaakt, maar wel eens véééél tijd gestoken in een cambiedress van dezelfde ontwerpster (zogenaamd op maat) en die is echt een karrevracht te groot)
  Sindsdien heb ik niks meer voor mezelf genaaid, ik kan daar dan zo een degout van hebben he!
  Neen, ik zou liegen, ik heb vorige week een rokje getest voor La Maison Victor, ook te groot 🙁 Maar dat lag aan mezelf, er zat nog geen matentabel bij en ik heb dan maar ne 46 gemaakt omdat ik in de winkel ook die maat heb.
  Ik ga ze allebei nekeer verkopen! Jammer genoeg schatten weinig mensen de waarde van handgemaakt naar waarde…

 • Karla 3 maart 2014 at 07:27

  Herkenbaar, heb het ook al naar mijn oren geslingerd gekregen: ge had moeten driegen… ik doe dat dus ook niet. Niet opgeben, je stof is mooi, dat komt wel goed.

 • Little Train 3 maart 2014 at 07:46

  Het eindresultaat is prachtig! Mooi stofje, mooi patroon en hij staat je (nu) super! Niet laten afschrikken door de slechte start, je weet nu hoe het moet.:-D

  Veel plezier met je mooie jurk!

 • Bee 3 maart 2014 at 08:11

  Ik vind het ondanks alles toch heel mooi, en nu maar eerst je nachtrust inhalen….en later je huis haha . Heeeel herkenbaar!!!
  Maarre…wat is driegen???

 • Natalie 3 maart 2014 at 10:26

  Hee, een heel herkenbaar huis… hier ongeveer dezelfde "look" aan rommeltjes en een overvolle tafel. Maar ja, met zo'n frummeltje in huis heb ik geen zin om ieder uur alle speelgoed weer op te ruimen. Het eindresultaat van je "onding" is overigens super, het staat je geweldig!

 • Ivy 3 maart 2014 at 12:15

  Misschien een tip voor de maatkeuze die ik onthouden heb van de naailes… Voor een kleedje houd je alleen rekening met de borstomtrek. En voor tricot neem jedan nog een maatje kleiner dan de matentabel aangeefft…

 • Alfonsiene 3 maart 2014 at 14:44

  Ik vind het toch mooi geworden hoor! En als jij je huis al rommelig vindt, zou je soms eens bij mij moeten langskomen… *schaam*

 • Little Miss Spider 4 maart 2014 at 13:34

  Bij mij moet je opletten om niet over de auto's en legoblokken te struikelen 🙂
  K vind de jurk toch schitterend gelukt hoor!

 • Lees mijn blog eens 19 maart 2014 at 07:48

  Hij ziet er zo super uit. En hoe je huis er tijdens zo'n project uitziet, dat is herkenbaar

 • Lees mijn blog eens 19 maart 2014 at 07:48

  Hij ziet er zo super uit. En hoe je huis er tijdens zo'n project uitziet, dat is herkenbaar}

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×