10 keer doen voor je bevaltIs het nu van nummer één of van nummer drie, er is heel wat dat je nog kan doen voor hij/zij arriveert. Niet omdat je daarna nooit geen tijd meer zal hebben maar laten we eerlijk zijn: de eerste maanden worden druk. En daarna eigenlijk ook, maar uit persoonlijke ervaring vind ik dat het dan wel weer beter wordt. Bovendien zijn sommige dingen enkel nu te plannen, zoals het maken van buikfoto’s. Wat ik allemaal uitspook voor mijn bevalling, lees je alvast hier! 10 keer doen voor je bevalt!

Ga op reis met je partner

Ik vond dit een absolute prioriteit want reizen is mijn lang leven. Terwijl ik dit blogbericht schrijf, zit ik met een lekker kopje koffie wakker te worden in Lissabon. Wij hebben dan wel al twee kids, er nog eventjes tussenuit zonder kinderen doet deugd. Natuurlijk mis ik mijn kleine patatten maar even op adem komen voor het nog wat meer gezellig druk wordt in huis, daar zeg je toch geen neen tegen hé?

Verwendag

Fysiek kan een zwangerschap nogal wat met je lichaam doen. Zwangerschap nummer drie bezorgt me al wekenlang rugpijn en maagzuur. Om naar me te zwijgen over de onderbroken nachten doordat ik tig keer naar het toilet moet. Dus waarom niet gewoon ergens een arrangement boeken om jezelf te laten verwennen en even al die ongemakken vergeten? Keuze te over: een lichaamsmassage, een voetmassage, manicure/pedicure… Zoek even op in google en je vindt snel een plaatsje dicht bij je in de buurt.

Nestdrang

Say what? Ja, ja… nestdrang. Sommigen blijven er van gespaard maar tot nu toe had ik mega veel ‘last’ van dit syndroom tijdens al mijn zwangerschappen. Er gewoon aan toegeven is de beste remedie. Dus plan jij met plezier enkele schoonmaakdagen in? Dan ben je helemaal niet gek. Ik kan er werkelijk gigantisch van genieten om opgeruimde kasten en kamers te hebben. Of ga je tweewekelijks naar interieurwinkels om je toch maar voor te bereiden op de babykamer? Dan zal niemand raar opkijken. Behalve dan misschien de papa’s die er niks van snappen, haha.

Lekker eten

Natuurlijk kan je na de geboorte nog lekker eten maar ben je net zoals ik vroeger thuis in functie van je zwangerschap. Neem dan al je moed bijeen en een goed tijdschrift en ga af en toe ergens op je eentje ontbijten of lunchen. Ik weet dat dit voor velen geen evidentie is maar ik doe dat regelmatig en vind het zalig. Toen ik ooit mijn vuurdoop hield, vond ik dat ook wat vreemd maar werkelijk, niemand staart je aan hoor als je alleen zit te ontbijten/lunchen. Gewoon doen dus!

Maak veel foto’s

Het klinkt cliché maar vergeet niet om regelmatig buikfoto’s te maken. Het is een mooie herinnering en later kan je ze ook tonen aan je kinderen. Zo is Axelle ondertussen oud genoeg om te beseffen wat er allemaal gebeurd. Zij vindt het heerlijk om terug te kijken naar foto’s van toen zij in mama’s buik zat. En tjah, eens dat kindje geboren is, is die schone zwangere buik voor altijd weg. Vast leggen op de gevoelige plaat is dus de boodschap!

Neem rust

Heb je nog geen kinderen dan is dit evidenter. Heb je er wel al, dan wordt het wat moeilijker. Maar toch… Deze bezige bij probeert met regelmaat rustmomenten in te lassen. Het is helemaal geen zonde om eventjes aan de grootouders te vragen een middagje voor de kids te zorgen zodat jij een slaapje kan doen. Ben je nog aan het werk en heb je al kinderen? Schaam je dan niet om eens een verlofdagje in te plannen op een school/crèchedag. Zeker naarmate de zwangerschap op zijn einde loopt kan dat echt deugd doen. Een uitgeslapen mama is er namelijk twee waard eens baby er is…

Een goed excuus

Het voordeel van een ouder te worden: heb je geen zin om ‘s avonds uit je huis te komen om sociaal te zijn of gelijk wat? Al vanaf dat je zwanger bent heb je een goed excuus. Te moe, te misselijk, te pijne rug of whatever… En eens je kindje er is wordt het er alleen maar beter op. Dat klinkt misschien erg, maar voor zij die nooit geen neen kunnen zeggen is dit de perfecte oplossing, haha. En geloof me mama’s-to-be: elke ouder doet dat wel eens…

Spreek af met vriendinnen

Neen, als je bevallen bent stopt je leven niet. Je vrienden krijg je echt nog te zien. Maar wat is er leuker dan met je vriendinnen af te spreken en de hele middag te tateren en te dromen over dat nieuwe wezentje? Ben je net zoals ik niet meer kinderloos? Regel dan een date waarbij de kids zich samen kunnen uitleven, plan een afspraak tijdens de schooluren of schakel een oppas in.

Pinteresten tot je erbij neervalt

Pin alles wat je mooi vindt en dat te maken heeft met baby’s: babykleertjes, babykamers, geboortekaartjes, namen, doopsuiker, … Het maakt niet uit. Maar doe het gewoon! Ik maak daarvoor geheime mappen aan zodat niemand op voorhand een idee heeft van hoe de kaartjes er gaan uitzien of de doopsuiker. Alles wat je gepind hebt, dient ook op een gegeven moment als inspiratie. Super handig om alles in een mooi overzicht te zien staan. En met één klik zit je direct op de website die je nodig hebt.

Maak een to-do-list

Een baby op komst betekent ook dat er van alles geregeld moet worden. Afhankelijk van het hoeveelste exemplaar, regel je alles al héél vroeg in je zwangerschap of wordt het eerder van de deadline halen. Maar sowieso moet er wel van alles afgehandeld worden. Mijn lijstje is nog niet klaar. Maar na Lissabon maak ik er werk van. Dan heb ik nog een goeie 13 weken en ga ik allicht weer flippen over dat ik tijd tekort heb enzo, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. Wat een leuke buikfoto! En groot gelijk heb je… rust heb je nodig, pinnen is leuk en idd, for once in your life heb je hét perfecte excuus voor álles. ;-) En dat reisje met twee heeft jullie ongetwijfeld veel deugd gedaan!