We staan aan de vooravond van de kerstvakantie. Ok, morgen is het nog school en al maar de kerstsfeer zit er toch al goed in hé? Bovendien kan ik me niet voorstellen dat jullie morgenavond tijd hebben om mijn blog te lezen, daarom geef ik jullie vandaag al onze favoriete activiteiten voor in de vakantie. Blijf je nu thuis of ga je op uitstap? Inspiratie kan je nooit genoeg hebben met kleine koters, al zeg ik het zelf.activiteiten kerstvakantie

  1. Trek naar de Gentse Winterfeesten en laat je onderdompelen in hoe Gentenaren Kerst vieren. Gezelligheid troef, van alles te doen, veel lekkers om te eten en te drinken en vooral, ook de kids worden niet vergeten. Zo is er o.a. een reuzenrat die Axelle geweldig vindt en zelfs een speciaal event: ‘Land van W’ijs.’ Een magische wereld waar kinderen van alles kunnen doen met als hoogtepunt de ontmoeting met de kerstman!
  2. Afgelopen week opende de grootste indoor en pop-up speeltuin van België op de bovenverdieping van Mercado te Antwerpen: Playground! Kinderen van 3 tot 10 jaar kunnen er spelen op speciaal ontworpen en handgemaakte speeltuigen in een hippe omgeving. Als ouder kan je er ondertussen gezellig iets drinken en eten met als extra pluspunt dat dit in alle hipheid kan en in alle ‘rust.’
  3. Laat je onderdompelen in de wondere wereld van de Chinezen en trek naar het sprookjesachtige China Light ZOO. Een lichtfeest met een enorme draak en allerlei andere lichtpareltjes! De lichtobjecten staan verspreid over de zoo en zorgen voor een betoverend spektakel.
  4. Als we het weerbericht moeten geloven wordt het een groen kerst met temperaturen boven de 10°. Met een beetje geluk kunnen we ook nog op een portie zon rekenen en dan heeft een kind niet meer nodig dan een speeltuin. In Gent trekken wij bijna altijd naar die in het Citadelpark maar ben je zelf niet van hier, snuister dan even in je buurt naar een plek om te ravotten!
  5. En dan is er natuurlijk nog de Winterefteling. Want ben je nu groot of klein, de Efteling is voor iedereen altijd een beetje feest. Tijdens de winterefteling ontdek je de wereld van de Sneeuwprinses en haar Vuurprins en duren de avonden heerlijk lang! En verder geniet je gewoon van al het moois en leuks dat de Efteling sowieso te bieden heeft.

Denk nu niet dat wij in tijden van vakantie alleen maar op uitstap gaan. Ten huize Liesellove appreciëren we het evenzeer om gewoon lekker thuis te blijven. Enerzijds omdat de kindjes soms nood hebben aan rust, anderzijds omdat het thuis ook meer dan plezant kan zijn. Zeker in deze gezellige tijd van het jaar. Wat dacht je van volgende activiteiten?

En als laatste, niks mis mee om de kids gewoon te laten spelen en zelf geamuseerd toe te kijken.

  1. Axelle is verzot op knutselen en krijgt doorheen het jaar vaak cadeautjes die haar hierin stimuleren. Vakantie is het ideale moment om die dingen boven te halen waar ze nog niet alleen mag mee spelen: play doh, kinetisch zand, steekparels, …
  2. Een dagje gezellig in de zetel, daar wordt niemand ziek van. Laten we onze madam kiezen dan kijken we wel enkel naar Rox maar allé…
  3. Wanneer Baptiste zijn middagdutje doet, spenderen we graag tijd aan het spelen van gezelschapsspelletjes. De Sint bracht haar nog maar net enkele nieuwe exemplaren en zullen deze vakantie allicht vaak gespeeld worden. Pluspunt is dat veel van die spelletjes ook nog eens leerrijk zijn. Win, win dus!
  4. Pannenkoeken bakken! Scoort hier ALTIJD!
  5. En als laatste, niks mis mee om de kids gewoon te laten spelen en zelf geamuseerd toe te kijken. (Of net doen alsof je het niet ziet, haha.)

En voor je het weet zijn die twee weken vakantie om. Hebben jullie nog toffe tips? Ik hoor het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie