voornemenEen nieuw jaar, dat betekent ook nieuwe voornemens. Om ze dit jaar te bepalen kijk ik even terug naar die van vorig jaar. 2016 was een jaar waarin er veel veranderd is. Het moest ook het jaar worden van de tijd.  Net zoals vorig jaar zal ik daar geen bijzonder grootste dingen van verwachten. Regelmatig tijd nemen voor het gezin en voor mezelf blijft een prioriteit. Zeker nu nummertje drie op weg is!

Consuminderen
In 2016 deed ik een poging met als piekmoment november. Er blijft op dat vlak nog wat werk aan de winkel. Ondertussen kon ik mijn impulsaankopen al min of meer uitschakelen maar ik wil die lijn nog verder doortrekken. Bewuster de kleerkast vallen, bewuster omgaan met hebbedingen en interieurspullen en bewuster omgaan met aankopen in de supermarkt. Ondertussen leerde ik op dat laatste vlak wel al een aantal lessen. De afhaalmaaltijden zijn in 2016 beperkt tot een minimum en bijna dagelijks stonden de kookpotten te pruttelen.

Een blijvend oog hebben voor elkaar, voor ontspanning en voor de kleine dingen in het leven.

Gezond en vers koken
De voedselverspilling is stukken afgenomen en zoals eerder gezegd koken we hier ondertussen terug bijna dagelijks. Dit jaar wil ik mijn liefde terugvinden voor het koken en in het bijzonder voor gezonde en lekkere voeding. Als het terug school is start ik met die uitdaging. Tips of goeie blogs hierover zijn altijd welkom.

Time to have fun!
Tijd doorbrengen met vrienden, met de naaimachine, met manlief, met de kids, … Een blijvend oog hebben voor elkaar, voor ontspanning en voor de kleine dingen in het leven.

Skinny Jeans
Het is nu nog niet aan de orde maar eens bevallen wil ik dit jaar terug gaan voor een lijf waar geen zwangeschapskilo’s meer aan hangen. Ik snak daar erg naar, na al die zwangerschappen. Dat het geen evidentie wordt weet ik ook, en ik wil echt niet in één twee drie alles kwijt. Maar dit jaar maak ik er echt werk van.
Lopen
Samen met mijn vorige doel wil ik na de zwangerschap het lopen terug opnemen. Ik deed dat al in 2016 maar door de zwangerschap viel het terug stil. Geen onrealistische doelstellingen, maar gewoon wekelijks wat extra bewegen! Daar ben ik echt al tevreden mee!
En net zoals vorig jaar zet ik het jaar goed in met een give-away! Deze keer geen materiële give-away maar eentje waar persoonlijk contact en fun voorop staan. Ooit deed ik namelijk een give-away waarin de winnaar zijn cadeau zelf mocht bepalen. Dat werd toen een date en daar hield ik een vriendin aan over.
Dus daarom geef ik weer wat van mijn tijd weg om samen af te spreken en de dag in te vullen naar je wensen. Een dagje naaien? Lekker gaan lunchen? Ik die kook voor je? Samen gaan shoppen? Samen breien? Het kan allemaal, de invulling mag jij bepalen! Het enige wat je daarvoor moet doen is een reactie nalaten met wat je voorkeur is. Het eind van de week kies ik een winnaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

36 reacties

 1. Super give away ?, ik doe graag mee! Ik ben fan van ‘jij voor mij koken’ en ‘samen breien/naaien/zetelhangen’. Maar als ik win kies ik voor samen lunchen/winkelen, haha ?

 2. Ah, da’s een leuke! Ik zie het ook wel zitten om een dagje te samen te naaien en wat stoffenwinkels te doen in het Gentse.
  Veel succes met de voornemens!

 3. Mijn voornemens van 2016 heb ik kunnen inlossen (ik naaide 55 stuks en las 17 boeken ipv de vooropgestelde 10). Voor 2017 heb ik er maar 1 en dat is wat vaker ‘neen’ zeggen maar dat wil dan wel zeggen wat meer ‘ja’ zeggen aan mezelf…dus jou give-away past volledig bij mijn voornemen! Hoe cool is dat zeg! En wat ik dan zou kiezen is samen met jou gaan lunchen in een nieuw eetcafé in Ename, beperkte kaart maar superverse ingrediëten een win win dus voor allebei ;-)…xxx Stéphanie

 4. Super give-away!
  Als ik zou winnen lijkt het me wel leuk om samen wat te naaien en dat gecombineerd met een heerlijke lunch die jij dan klaar maakt :-)
  Gent is niet bij de deur maar zou er graag een stukje voor rijden hoor!
  Lieve groetjes, Charlotte

 5. Samen over de kleintjes praten, ik heb er ook 3, samen naaien, breien kan ik niet, haken wel … dus misschien een introductie aan elkaar geven :-). Ik denk dat je in Gent woont hé, daar moeten mooie stoffenwinkels zijn, of we kunnen een bezoekje brengen aan 1 van mijn beste vriendinnen, die een eigen atelier heeft met een spinnenwiel en weefdingen, ze maakt de mooiste creacties … echt de moeite …. oh ze is zoveel om te doen :-) grtjs Sara (oh ja, met of zonder kinderen, misschien vinden die elkaar ook wel leuk :-)

 6. Oeh! Dat klinkt leuk!
  Stoffen shoppen en een mooie jurkje naaien voor het metekind!
  Daar heb ik wel wat reistijd voor over!
  Groeten Mariska

 7. dit vind ik nu wel eens leuk…als ik zou mogen kiezen wat ik zou mogen doen met jouw is om de eerste beginselen te ontdekken om zelf te leren naaien…weet niet of het iets voor mij zou zijn maar ik ben een echte leek in alles wat met naaien te maken heeft en wat meer kennis op doen van de soorten stof: zie ik helemaal zitten!

 8. Wat een leuke give away. Samen naaien lijkt me wel leuk. Ik naai wel graag iets voor kindjes maar heb er geen dus misschien kan ik dan iets maken voor eentje van jou.

  In ieder geval : gelukkig nieuwjaar!

 9. Samen dagje naaien dan. Want met 3 kindjes in huis, komt het er bijna nooit nog van. Dus eigenlijk is het dan een dagje ontspanning voor mij :-)

 10. Awel, gewoon zo wat tips voor mijn blog, want die van mij is jonger dan die van jou. In ruil kan ik je misschien wat tips voor de kids geven, want die van mij zijn ouder dan die van jou. ?

 11. Mijn goede voornemen is om te werken aan in bijberoep gaan. Misschien wel workshops geven. Misschien kan jij me wel wat wijze raad geven ?terwijl we naaien en koffiekletsen!

 12. Oh, Lies, we mogen zelf kiezen…..ik wil wel samen naaien!
  Als je bavallen bent, wil ik wel gaan lopen met jou!

 13. Ik wens jou een prachtig jaar, met drie parels van kinderen die allemaal vlot slapen en weinig ziek zijn enzovoort ;) Naaiweekend met jou als buurvrouw vond ik heerlijk, dus jouw gezelschap vind ik een supersone weggever! Samen shoppen lijkt me wat minder goed voor voornemen (1), dus laat mij voor (2) of (3) gaan :)

 14. Allereerst mij beste wensen voor 2017. Een naaidag met een expert lijkt me de ideale moment voor wat me-time ;) al kan ik ook 2 gezellige jongens meebrengen en dan w het een playdate ;)

 15. Onder het motto: doe eens zot.
  Ik denk niet dat ik hier al eerder reageerde, maar ik lees je blog al een tijdje. Met een dochtertje van (bijna) 2,5 en een zoon van 9 maanden is het vaak heel herkenbaar. Ik heb niet veel vriendinnen met (jonge) kinderen en zou graag gewoon een beetje babbelen, bij een warme chocomelk en een (al dan niet zelfgebakken) taartje. Ik zou ook graag leren haken. Ik heb mij al verschillende keren suf gestaard op youtube videos die uitleggen wat een stokje is, maar ik begrijp er dus echt niks van! En meest van al wil ik mezelf gewoon graag eens wat meer verplichten om uit mijn comfort zone te komen, haha!

 16. Ik kan altijd wat naaitips gebruiken maar worstel ook met hoe tijd maken voor mezelf in een gezin met 3 kids en een fulltime job. Een babbel daarover en handige tips zijn steeds welkom! En ook hoe het je gelukt is om die afhaalmaaltijden te minderen ?

 17. Wat een leuke wedstrijd zeg! Kiezen is erg moeilijk… maar ik naaide nog nooit een echte grown-up jurk voor mezelf (insert droopyface #zieligja). Het zou super zijn mocht jij mij daar een beetje willen mee helpen. Maar euh, ook hier nog wat kilo’s te verliezen dus mag eerder naar de zomer toe zijn hoor ?. Ik wil trouwens gerust het naaien onderbreken om een loopje te doen met jou. Ik ging van “couch to 5k” in de tweede helft van 2016 en plan voor 2017 naar de 10k toe te gaan.

 18. Ondanks het feit dat Gent hier vlakbij is, is het voor mij vrij onbekend terrein. Ik wil wel een aantal leuke adresjes daar. En als dat fysiek niet zo lukt wil ik ook gewoon tetteren en een brei-initiatie ofzo :)

 19. Een namiddagje samen naaien met wat koffie en taart erbij lijkt mij wel wat :-D
  Of als jij goed kan breien kan je mij misschien uitleggen hoe ik de rest van mijn trui moet breien die ik nu aan het maken ben want ik snap de uitleg uit het boek totaal niet :-)

 20. Kben eigenlijk niet zo sociaal, zeker niet bij eerste contacten. IIn mijn hoofd wel, maar eenmaal irl is het soms wat moeilijker. Misschien moet dat een voornemen van mij zijn dit jaar: mezelf een beetje socialer opstellen. Dus ja, ik wil graag met je ‘daten’. Een dagje naaien of shoppen zie ik wel zitten.

 21. mmmm ik denk dat ik opteer voor een avondje gezelschap…op de momenten dat mijn man met de late zit vind ik het soms te moeilijk om deftig te koken voor mij en men zoons (omdat ze altijd opmerkingen hebben) en ik dus iemand wil hebben die het wel leuk vind dat er iets lekkers op tafel komt…en eens ze slapen tja dan is het wss een filpje zien ;)

 22. Jou goede voornemens lijken super veel op de mijne! Wat een leuke giveaway ook. Mij lijkt het wel tof om iets te doen met de kindjes, zoals een boswandeling of speeltuinbezoek en ondertussen wat te babbelen over naaien, bloggen, de kinderen, …

 23. Oh, wat een speciale give-away. Da’s nog eens origineel! Een korte rondleiding door Gent zou leuk zijn en dan misschien ergens te lunchen of samen iets klaar te maken. En als er nog tijd over is, zou ik graag eens ontdekken wat de mogelijkheden zijn van een cameo. Of samen wat naaien. Of gezellig wat kletsen over het leven & de kids (want zó ontzettend vaak is jou verhaal zó beangstigend herkenbaar!). Of… Te veel dingen, te weinig tijd… ;-)

  1. Onder het motto #durft-te-vragen… Is er eigenlijk al een winnaar bekend? Want hoewel ik weet dat ik waarschijnlijk toch niet win, koester ik nog steeds een beetje hoop… :-p

 24. Aan weggeeffeestjes waar ik wat extra me-time kan ‘kopen’ doe ik maar al te graag mee. Extra naatijd zonder een huishouden of schoolwerk dat naar mij ligt te loeren lijkt mij hemels. En ook al zijn mijn drie koters de peuterleeftijd al lang voorbij de naaimicrobe hebben we in ieder geval al gemeenschappelijk.

 25. Weet je wat, ik doe mee. Gewoon zomaar… Geen idee wat we moeten doen… Misschien nog eens op stap in Gent, zoals vroeger. Of naaien (samen), zoals nu ? dat laatste lijkt me iets veiliger, iets meer ‘volwassen’ … Maar één van mijn doelen voor 2017 is gewoon relax, rust, tijd voor mezelf. En dan maakt het mij niet uit wat we doen, zolang het maar leuk is!