· ·

24 uren in Parijs

‘Of ik goesting had om mee te gaan naar Playtime Paris?’ Bijzonder lang moest ik niet over die vraag nadenken. ‘Waarom maken we er  geen weekend Parijs van?’ vroeg ik aan Lobke. Zij moest even lang nadenken als ik. ‘Deal’

Weken en maanden gingen voorbij, de aanslag op 13 november 2015 deed ons nog even twijfelen. Echter, ons hart verlangde zo naar die me-time daar dat we 23 januari 2016 om 08u00 in de auto zaten richting Lille. Vanaf Lille Gare Flandres de tgv op richting Parijs.  Heel erg makkelijk is die manier van reizen. En je auto raak je makkelijk kwijt in Parking Lille Gare Flandres.

Mijn hart gaat altijd sneller slaan van Parijs. Ik bezocht deze parel al meerdere keren en kies bijna altijd voor een verblijf in het 18de arrondisement: Montmartre. Voor een zacht prijsje reserveerde ik daar last-minute een hotel. Daar aangekomen nam ik Lobke mee op sleeptouw. Samen ontdekten we Parijs in minder dan 24 uur!Lees je even mee hoe ik mij verder ontpopte als ware gids?

* Montmartre staat gekend om de Sacré-Coeur. De trappen, die er naartoe lei(ij)den, trotseren is meer dan de moeite. De basiliek is prachtig. Voor mijn geen bezoek aan Parijs zonder even binnen te gaan in deze imposante kerk. Bovendien word je gratis getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de stad. Na deze conditieslag kan je verademen op Place du Tertre. Overal zie je kunstenaars bezig en er hangt een gezellige, drukke sfeer. Let wel even op waar je binnen stapt om te eten en/of te eten. Voor je het weet betaal je €21 voor twee cola’s.

* Ben je toch in de buurt van Montmartre en ben je net zoals ik grote fan van stofjes? Laat je dan even onderdompelen in alle stoffenwinkels in de buurt. Veel shops verkopen coupons van 3 meter voor een spotprijsje. Zelfs ik stond ervan te kijken, want ik herkende hier en daar stoffen die we zelf ooit verkochten. Mijn favoriete shop is echter Tissus Reine, waar je gewoon van de rol kan kopen. Ze hebben een indrukwekkend assortiment met als kers op de taart de stofjes van Liberty London. Even verder in de straat heb je Frou Frou La Couture Facile waar je hart sneller gaat slaan van alle knopen die zij verkopen. In de buurt vind je trouwens bijzonder veel straatkunst.

1 day in Paris1 day in Paris1 day in Paris1 day in paris1 day in paris

* Even de metro op en je komt terecht bij een andere parel van Parijs: Place des Vogues. Het is het oudste plein van Frankrijk en ook daar waar ik steeds naartoe getrokken. Chill even op één van de bankjes in het park en zet daarna je tocht verder. De buurt Le Marais (3de en 4de arrondisement) is geweldig om te voet te verkennen. Kleine straatjes met prachtige gebouwen en toffe winkeltjes.

* Op zoek naar een stopplaats om te bekomen van al dat moois? Stop dan even bij Le Pick Clops en geniet van de lekker cappuccino die ze er maken, samen met een heerlijk stuk cheese cake! Daarna kan je rustig verder de buurt verkennen. Ik leidde Lobke echter naar Centre Pompidou. Wat een geweldig gebouw. Ooit wil ik het ook effectief bezoeken, helaas hadden we daar geen tijd voor.

1 day in paris

* De buurt van Beaubourg en Les Halles bruist van de Parijzenaars, die op zoek zijn naar leuks. Dat tref je zeker aan bij de Kilo Shop. Tweedehands spulletjes worden afgerekend per kilo. Overal in de winkel staan trouwens weegschalen zodat je niet voor een voldongen feit aan de kassa staat. Ik bracht alvast een rokje mee dat ik binnenkort wil omtoveren tot jurkje voor Axelle…

* Even verder heb je ook nog Luka Luna, vol met toffe decoratiespullen, en La Petite Epicerie, een winkeltje vol knutselmateriaal en ander leuks.

1 day in paris1 day in Paris1 day in paris

* Het absolute hoogtepunt van de dag was echter de Eiffeltoren by night.  Ik hoorde dat dat de moeite is dus overtuigde ik Lobke om met de metro richting het symbool van Parijs te trekken en tjah… overdonderd waren we wel! Wat een pracht en praal. Het uitzicht vanaf op de Eiffeltoren, dat vond ik ooit al indrukwekkend, maar een verlichte toren, dat is nog net iets specialer! Zet dit dus zeker op je to-do-lijst als je ooit naar Parijs vertrekt.

Parijs

Voor de zekerheid checkte ik af en toe mijn partner in crime wanneer ik naar Parijs ga: de Parijs Rough Guide. Elke trip richting deze schone stad heeft hij me vergezeld en nooit stelde hij mij teleur. De moeite waard om in te investeren dus… Dag twee spendeerden we op Playtime Paris. Daar haalden we ons hartje op tussen de fantastische collecties kinderkleren, decoratiespullen en hip speelgoed. Maar dat is voor later… Nu maak ik me klaar om opnieuw op reis te vertrekken met wederom een bestemming in Frankrijk.

Hebben jullie nog leuke Parijstips, laat het dan zeker even weten? Want snel teruggaan, dat doe ik zeker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties

    1. Ja, echt wel tof om eventjes te snuisteren daar 🙂 en mijn favoriete shop is niet de goedkoopste maar is gewoon heel tof om in rond te lopen en anders dan hier 🙂 en er zijn ook knopen, veel knopen 😉

  1. Parijs is heerlijk hé ! Ik heb op mijn blog een hoop tips : klik maar eens op de tag parijs en ze komen allemaal tevoorschijn. Mijn favo's zijn de sainte chapelle en het natuurhistorisch museum in de jardin des plantes.

  2. Zo'n mooie reportage! Ik was vorig jaar drie keer in Parijs (door stom toeval) en zou zo weer gaan. Als ik jouw verslag lees, heb ik spijt dat ik die Tissus Reine gemist heb. Wat ik heel erg de moeite vond was de winkel van La Droguerie. Niet goedkoop, maar wel heerlijk om in rond te lopen…

  3. Ooooh…. Parijs blijft mijn favoriete stad. De laatste 3 jaar elk jaar geweest met de kindjes mee! Als je ooit met de kindjes gaat, dan moet je hen vooral in 'jardins de Luxembourg' laten varen met een bootje met stok. Zoooo zalig!

  4. Ik was in Londen toen in november, maar eigenlijk had ik toen Parijs als bestemming gekozen. Nu kriebelt het nog meer om er naar toe te gaan en jouw postje bevestigt dit alleen maar. Behalve een schoolreis van een dag in het middelbaar en een avond voor een congres ben ik er nog niet geweest. Hoog tijd om dat goed te maken lijkt me.