oostende
· · · ·

3 x doen in Oostende

Je weet het ondertussen vast wel: familie Liesellove vindt het heerlijk om naar zee te trekken. Afgelopen zomer trokken we naar de koningin der badsteden Oostende en genoten we met volle teugen. Niet alleen van de zee maar ook van het vele leuks die je daar kan doen. Want Oostende dat is veel meer dan alleen maar zee en strand. Al hoor je ons niet klagen wanneer het zand tussen onze tenen zit en onze broeken nat worden.

Ook heerlijk om te gaan uitwaaien en lange strandwandelingen te maken.

Hangtime

Wil jij jezelf, samen met de kinderen, helemaal uitleven? Dan is Hangtime in Oostende een geweldig idee. Je kan hier namelijke terecht om op allerhande trampolines kunstjes te tonen. Het leuke is dat ze momenten voorzien voor de kleintjes en voor iets oudere kinderen, waardoor je hart niet 10000 keer hoeft stil te staan. Verder is er een super toffe binnenspeeltuin. En als ik je nog één tip mag geven? Buiten is er een geweldig speelparadijs met ballenbad. Installeer je ervoor met een drankje en een hapje, kijk naar je spelende kinderen en geniet!

Hangtime (voorlopig enkel op reservatie)
Fortstraat 128b
8400 Oostende
059 30 26 53
info@hangtime.be

Het paradijs hoef je niet langer te zoeken

De tip die ik je als Oostende-lover kan geven, is de volgende. Ga eens naar het strand achter het Fort, waar ze trouwens ook vaak toffe activiteiten voor kinderen organiseren. Het is er zoveel rustiger en je zit echt midden in de natuur met strand en zee. Nadeel is dat je dichtbij geen horeca hebt (vergeet je drinken dus niet!) maar deze zomer stond er wel aan het begin van het strand een openbaar toilet.

Ensor, die mag je niet missen!

Je hoorde vast ooit al dat Ensor en Oostende één zijn. Het was zijn uitvalsbasis en hij had er een woning, het James Ensorhuis. Recent werd het helemaal vernieuwd en nu is het terug open voor het publiek. Bovendien organiseert het Ensorhuis kindvriendelijke tours. Via een geweldig (ingesproken) verhaal, worden ze door het huis meegenomen en moeten ze de valse Ensor ontdekken.

Wil je door middel van een wandeling Ensor ontdekken? Dat kan ook, want er is ook een Ensorwandeling. Deze staat nog op onze to-do-list!

James Ensorhuis
Vlaanderenstraat 29
8400 Oostende
info@jamesensorhuis.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.