La Redoute

3 x solden shoppen online

‘t Is niet gemakkelijk dat idee van mezelf om te consuminderen. Terwijl ik deze week officieel verkondigde aan de hele blogwereld dat ik eerst mijn koelkast leeg eet, is er nog een ander knagend probleem. Ik koop graag, te graag. Regelmatig trek ik hier het stad in, al probeer ik dat de laatste tijd minder te doen. In real life kan ik de verleiding zelden weerstaan. Even graag surf ik rond op internet. Ik kijk graag, doe inspiratie op en droom weg. Niet altijd koop ik. Het winkelmandje vullen en dan uiteindelijk wegklikken, dat kan ik wel. Ik word er zelfs steeds beter in. ‘t Is dan wel niet echt consuminderen, over mijn online-aankopen denk ik steeds vaker na. Bewuster kopen en tegelijkertijd toch dat shop-hart van mezelf plezieren.

Nu het nog even solden zijn, neem ik vaker een kijkje. Pareltjes op de kop tikken voor een prijsje is altijd leuk. Vandaag toon ik jullie enkele van mijn favoriete online-adresjes en wie weet scoor je zelf nog wel iets hip.

Urban mini shop Mechelen WebshopUrban Mini Shop ontdekte ik voor het eerst op Petit Bazaar. Ik was dadelijk verkocht. Stoer, hip en anders dan elders. Dat moet zo wat de samenvatting zijn van deze (web)shop. Al ben ik dan deels meisjesmama, hier mag het wel wat stoerder en minder roze-achtig zijn. Voordeel: in veel gevallen kan ik wat ik er voor Axelle koop, doorgeven aan broer! Bovendien hebben ze naast hippe en stoere kleding, ook erg leuke accessoires.Studio Aimée Webshop Studio Aimée is een andere parel in het lijstje van webshops die ik vaak eens bekijk. Ik word gigantisch hebberig van al dat moois. Niet alleen kleding maar ook eindeloos veel leuke spullen, gaande van lampen, posters, slofjes, … Komt je bestelling aan, dan is het trouwens een waar feestje. Altijd prachtig ingepakt. Een webshop met een hart, daar houden we van! La Redoute La Redoute, stukken minder hip en vooral minder persoonlijk dan de twee voorgaande in het lijstje, maar toch haal ik er vaak mijn hartje op. Eigenlijk koop ik er alleen maar jongenskleding. Hun assortiment is net iets breder dan enkel blauw en daar zijn wij heel erg blij om!

Surf je naar één van deze webshops (of misschien wel allemaal) weet dan dat er zeker en vast een gevaar is tot kopen. Maar, ‘t zijn nog solden, dus het is niet zo héél erg, haha! Wil je het ook net iets bewuster aanpakken? Doe dan zoals ik (of allé dat proberen we toch):

  1. Koop mooie basics die je kan doorgeven van kind op kind, zelfs al hebben ze niet hetzelfde geslacht. Zo zijn bijvoorbeeld de sweaters van mini rodini perfect draagbaar voor en jongens en meisjes.
  2. Vaak koop ik in solden kleding voor een jaartje later. De maat is niet altijd makkelijk in te schatten bij kinderen. Daarom let ik erop dat het stuk ook draagbaar is in een ander seizoen en de kleding niet specifiek aan één modetrend gebonden is.
  3. Koop regelmatig dezelfde merken, dan ken je een beetje de maten en kan je beter inschatten wanneer iets zal passen en hoe iets valt. Zo spaar je uit op kleding die je eventueel wil terug sturen en dat is dan weer een groter shoppingbudget!

 

P.s.: moest u daarover twijfelen, deze tips geef ik compleet uit eigen wil, zonder sponsoring en al. ‘t Is maar dat je het weet, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

  1. Leuke tips! Ik heb mij al ‘zot’ gekocht in de solden voor onze baby die er volgende maand aankomt. Ik heb wel nog geen kledij voor volgend jaar durven kopen aangezien de baby er nog niet is, hé, maar ik ben dit wel van plan in de wintersolden.
    Ik zoek ook altijd naar extra kortingscodes. Bij GAP kocht ik vorige week solden mét nog eens een 30% extra korting. Ja, ik kan daar oprecht van genieten.