Begin oktober kondigde ik de 30 day challenge aan, daarna werd het behoorlijk stil rond dat gebeuren. Velen verklaarden mij een beetje gek maar ik ging de uitdaging toch aan. Ben ik geslaagd? Daar durf ik zelf geen oordeel over vellen. Wat ik wel weet is dat ik er ongelooflijk veel uit geleerd heb.

Did I make it?

Eerlijk is eerlijk, ik heb niet alle 30 uitdagingen tot een goed einde gebracht. Zo begonnen ze hier aan de voorgevel en dan is de garage poetsen en ramen lappen niet echt een goed idee. Ook mijn naairuimte en de berging werden nog niet onder handen genomen. Simpelweg omdat ik niet goed weet hoe ik het moet/wil organiseren.
Maar vele taken werden wel uitgevoerd. Daar leerde ik uit dat je soms met eenvoudige ingrepen groot werk kunt verrichten. Uit de challenge concludeerde ik helaas ook dat een mens niet alles kan doen. Een dag bestaat nu eenmaal maar uit 24 uren en gezien de slaaptijd, die echt nodig is, moet ik meedelen dat ik uit handen zal moeten geven.

Schakel hulp in

Op naaiweekend moedigde zij mij aan om voor een poetsvrouw te gaan. Ondertussen is dat nog niet geregeld maar het wordt dat of strijkhulp. Alvast heeft iemand een goeie referentie in het Gentse voor een aardige Poetsvrouw, laat het me zeker weten!
Verder leerde ik ook dat organiseren en structureren nodig is. Ik ben daar al een tijdje mee bezig, helaas vond ik nog niet het perfecte evenwicht. Ik las het blogboek van Kelly alvast gretig en haalde daar enorm veel tips uit. Nu ze alleen nog finaliseren. En mijn eigen digital detox leerde mij dat beperking opleggen op vlak van social media geen slecht idee is, dus ook dat wil ik in de toekomst wat beter gaan organiseren! Meer tijd voor mijn gezin, dat staat op agendapunt nummer 1!
30 day challenge
Voor zij die ook een challenge aangingen met zichzelf, ben ik nu wel héél benieuwd hoe het jullie verging? Geslaagd of niet? Tips over hoe het huishouden te runnen of hoe je van 24 uur, 48 uur maakt? Ze zijn altijd welkom… ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

 1. Ik heb mijn oven, microgolf en naaitafel aangepakt en ook een systeem gestopt in het verversen en wassen van het beddengoed! Pas op, poetshulp is niet altijd zaligmakend: je zal moeten aanvaarden dat zij mss de dingen op andere manier aanpakt, dan jezelf zou willen doen … Ik werk al 11 jaar met het systeem van de dienstencheques. Dit heeft voordelen (fiscaal aftrekbaar, relatief goedkoop, centraal aanspreekpunt, vervanging als de vaste poetsvrouw ziek is …), maar ook nadelen (in de meeste streken is er een wachtlijst om dat er niet voldoende medewerkers zijn om aan de vraag te voldoen, het bureau kiest de poetsvrouw (je kan uiteraard je veto stellen, maar dan beland je terug op de wachtlijst), de motivatie bij de medewerkers is soms ver te zoeken, vervanging is niet altijd voorzien en blijkbaar zijn er al bureau die extra kosten vragen als je vervanging wil en voor de vervoerskosten) Kortom, een beetje uitkijken dus … Veel succes alvast !

 2. Ik hoor ook veel collega's die het gevoel hebben meer energie te steken in de poetshulp, dan mochten ze het zelf doen (al ben ik vrij zeker dat het een gevoel is, maar frustratie hoort er toch vaak ook bij). Solidariteit van het gezin maakt reclame dat zij 1,5 euro per uur meer vragen, maar wél goeie dienst leveren. Misschien is dat het overwegen waard (al vraag ik mij dan weer af hoe ze dat garanderen, maar bon).

  Ik ben in ieder geval geweldig geholpen met onze robotstofzuiger. Echt waar, dat ding heeft een klokje, en doet iedere dag zijn toer. Wat een verschil, zeker met een kleine peuter in huis!

  Mijn challenge momenteel is 'wakker blijven tot de kleine gaat slapen', en meer hoeft daar niet echt bij.

 3. Challenge is redelijk goed gegaan. Had een takenlijstje opgesteld die moesten gebeuren en die zijn allemaal gebeurd. Nu voor deze maand nieuw lijstje gemaakt met taakjes erop die deze maand moeten gebeuren.

  1. ik moet toch eens gaan kijken… ik was gisteren weeral aan het klagen dat ik niet rond kom… en eens ik iets laat liggen wordt de stapel zo groot dat het bijna onmogelijk wordt!

  2. Dan is het tijd om in actie te schieten! :)
   Als je een mega-perfectionist bent, is een poetsvrouw misschien soms lastig, want iedereen heeft zijn werkwijze.. Maar dat ben ik niet, en als ik je blog zo lees kan jij ook wel loslaten, dus ideaal!