Binnen één jaar ben ik 35. Dat afgeronde cijfertje en mijn huidige gezondheidssituatie doen me mijmeren over het leven. 34 worden vond ik daardoor confronterend maar het was tegelijkertijd de aankondiging van een nieuw levensjaar. Eentje waarin ik los wil komen van het gewicht op mijn schouders, ook al ben ik verplicht dat met me te blijven meedragen. Maar om dat komende jaar wat meer kracht mee te geven, bedacht ik een 35-bucketlist. 35 dingen die ik wil doen voor ik 35 word. Van sommige dingen weet ik dat ik het sowieso zal realiseren, voor andere zaken zal ik misschien wel creatief mogen zijn. Niet alles is even waw en fancy maar allen zijn ze even belangrijk voor mij. Klaar voor mijn bucketlist?

 • New York bezoeken. (Op de planning voor februari 2020.)
 • Een ander continent bezoeken met mijn gezin.
 • Kerst in het buitenland vieren. (Op de planning voor Kerst 2019.)
 • Een succesvol digitaal plan voor mijn eigen onderneming afleveren en daarmee mijn diploma halen binnen de postgraduaat digitale marketing. (Daar werk ik momenteel volop aan.)
 • Mijn droomkeuken laten ontwerpen.
 • Kamperen met ons gezin.
 • Tevreden zijn met hoe mijn lichaam is.
 • Mijn huis in Marie-Kondo-style volledig opgeruimd hebben.
 • Een wandeling organiseren ten voordelen van Kom Op Tegen Kanker
 • Sterrenrestaurant bezoeken.
 • Google-trainingen succesvol afleggen.
 • Op een surfplank rechtop staan.
 • Een mini-tripje met Axelle (omdat het er in het derde kleuterklasje niet van gekomen is.)
 • Werken vanuit het buitenland.
 • Yoga geïntegreerd krijgen in mijn dagdagelijks leven.
 • Trektocht van minstens 50 km.
 • Met de vier kindjes alleen op uitstap durven trekken.
 • Evenwicht vinden in mijn tijdsbesteding.
 • Genieten van een spectaculair uitzicht ergens ter wereld.
 • De Nederlandse kust verkennen.
 • In de media komen.
 • Een nieuwe, elektrische fiets aanschaffen.
 • Een vakantie only for the parents.
 • Een echte plantlady worden zodat planten blijven leven i.p.v. doodgaan.
 • Beslissen wat ik de komende vijf jaar op werkvlak wil betekenen en wil bereiken.
 • De afvalproductie van ons gezin verminderen.
 • Geen voedselverspilling meer.
 • Meedoen aan een opruimactie.
 • 10 kilometer kunnen lopen.
 • Een podcast opnemen.
 • Een week lang, buiten de vakantie om, een gevoel van rust en ontspanning in mijn hoofd.
 • Om 5 uur opstaan om in alle rust aan mijn dag te kunnen beginnen.
 • Work-life-balance op peil krijgen.

Het is een mooi lijstje geworden dat ik in random voorkeur heb neergeschreven, erg spontaan zonder zwaar over na te denken. Zaken waarvan ik echter voel dat ze op de één of andere manier belangrijk zijn voor mezelf. We zullen zien of die bucketlist van mij haalbaar is. En zoals het hoort breng ik je op de hoogte van mijn vorderingen op vlak van afvinken van mijn bucketlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Keibenieuwd naar de droomkeuken! staat hier binnen een jaar of 2 op de planning en nu al wat stress om het goed te doen! Veel succes met al je plannen!

 2. Pfff…… prachtige lijst! Veel succes ermee! Ik ben ook zwanger van mijn vierde kindje, maar ik geloof nooit dat ik dit, met een gezond lichaam en zonder zelfstandige onderneming al voor elkaar zou krijgen….
  Wees lief voor jezelf ook al lukt maar de helft van je lijst!

  1. Het is een lange pittige lijst maar het zijn wel dingen die heel dicht bij mezelf liggen dus ik hoop er toch zeker de helft van te kunnen schrappen en verder zien we waar we uitkomen :-)

 3. Dat is een mooie bucketlist! Een aantal van die wensen heb ik zelf ook gehad. Ik zeg “gehad” omdat ik ze heb kunnen verwezenlijken hoewel ik nooit een echte lijst had.
  Ik wens je veel succes. Plezier zul je er in elk geval wel aan beleven.
  Een tip voor die tocht van 50 km of meer: een stuk van een of andere camino naar Compostela. Je hebt de berichten van Eva gelezen en je hebt gezien hoeveel het haar gedaan heeft. Ik kan je verzekeren dat het echt deugd doet, zo’n tocht. Op de website van het Vlaams Compostelagenootschap vind je info. Ik ben lid van dat genootschap en heb me nog geen enkele van mijn tochten beklaagd, integendeel!