36 weken zwanger

Ongelooflijk maar ik zit in mijn laatste maand, of misschien wel minder, van mijn zwangerschap. De tijd gaat zo ongelooflijk snel. Zo snel dat het mij soms wel wat beangstigd. Mijn kleine man Baptiste, die nog geen jaar was toen ik mijn derde zwangerschap ontdekte, begint ondertussen langzaam aan te spreken en wordt steeds zelfstandiger. Al heeft hij echt nog geen flauw idee over de nieuwe baby die komende is. Mijn zwangere buik vind hij vooral een fijne springbal, haha.

Axelle daarentegen leeft keihard mee. Echt besef van tijd heeft ze nog niet maar ze voelt wel aan dat het nu niet meer héél lang gaat duren. Fier als een pauw vertelt ze overal dat ze grote zus wordt (ook al is ze dat eigenlijk al.) Gefascineerd kijkt ze naar mijn bewegende buik, die ze trouwens super graag helpt insmeren. Het is fijn om met haar de naam te delen (al doen we dat niet te vaak) en haar te laten helpen met alle babyspulletjes. En ondertussen merken we in alles dat zij al lang geen kleintje meer is. Haar spel, haar taalontwikkeling, haar… alles!

“Maar mama, dan ga jij wel plassen op zus hé!!!”

Afgelopen weekend vroeg ze mij trouwens wanneer mijn buik open gaat zodat haar zus eruit kan. Ik probeerde haar uit te leggen dat baby’s meestal niet via de buik komen, maar via de poep. Haar reactie was fantastisch. “Maar mama, dan ga jij wel plassen op zus hé!!!”

Nu, u zou het allicht raar vinden als ik in dit bericht niet over mijn lijstjes begin. Wie hier al een tijdje volgt en/of mij kent, weet dat ik niet diegene ben die rustig zit af te wachten. Integendeel, ik vind altijd wel nieuwe dingen om aan mijn lijstjes toe te voegen. Het één al dringender dan het andere… maar tjah, dat is nu éénmaal wie mama Liesellove is.

Momenteel richten we de kinderkamers nog verder in. Axelle haar kamer krijgt een nieuwe kast, die we zelf pimpen, en de rest is vooral aankleding. De babykamer wordt morgen geschilderd, de meubeltjes hergebruiken we. Rest me dan enkel nog alle babyspulletjes in de kasten te leggen. (Iets waar ik kei hard naar uitkijk.) Het zou fijn zijn als dit alles nog kan voor de bevalling. Al is het maar om een zicht te krijgen op wat ik al allemaal kocht voor kleine C.

Stilaan krijg ik het gevoel dat ik voor een plan B moet zorgen dus dat wordt misschien nog wel wat stress.

Verder vroeg ik nog steeds mijn kraamgeld niet aan (al ligt het papier hier wel gewoon klaar) en heb ik pas volgende week een afspraak om kraamzorg te regelen. Dingen die wel handig zouden zijn om af te hebben voor baby komt. Het drukwerk is wel al binnen, hoera. Al hebben we daar wel nog wat werk aan. Maar goed, in het ergste geval kan dat gewoon in de kraamkliniek. Misschien dat ik best eerst zorg voor een volledige adressenlijst, haha.

Ook de doopsuiker zit in een ver gevorderd stadium, maar er is één deel dat nog steeds niet geleverd is. Stilaan krijg ik het gevoel dat ik voor een plan B moet zorgen dus dat wordt misschien nog wel wat stress. (Want ja als ik iets in mijn hoofd heb…) En oh ja, ik blijf in twijfel wat ik voor de kindjes moet voorzien dus als iemand een topidee heeft?!? 

Want ook al is mijn lijf nu absoluut niet meer van mij en steekt dat redelijk hard tegen, het is en blijft speciaal, zwanger zijn

Maar ah, nu de zon zo vaak uitzit, lonkt mijn strandstoel buiten zo hard dat ik vaker toegeef aan mijn nood aan rust dan aan de lijstjes in mijn hoofd. Mijn valpartij heeft op dat vlak wel mijn ogen geopend. De laatste zwangerschap, de laatste keer dat ik alles zal meemaken. Ik wil die laatste weken en dagen echt wel bewust ervaren. Want ook al is mijn lijf nu absoluut niet meer van mij en steekt dat redelijk hard tegen, het is en blijft speciaal, zwanger zijn. Al moet ik één dezer misschien wel eens denken aan mijn kraamvalies en het to-do-lijstje voor manlief als baby er is. Anders komt dat redelijk hard niet goed!

Dus, we blijven doen wat we nu doen. Proberen vooral rustig te blijven. En genieten zoveel mogelijk van het mooie weer en de ‘rust’ die we voorlopig nog krijgen! En tussendoor werken we af en toe aan de lijstjes in mijn hoofd, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

 1. Wij voorzien voor de kids een zakje met snoepjes en een tattoo ( met naam en afbeelding van kaartje). Alle, dat is het plan. Met 37,3 weken zwanger heb ik nog een aantal belangrijker / praktischer to do’s op mijn lijstje…

 2. Ik was niet zo een fan van suikerbonen en dus werden het bij ons snoepjes in een doorschijnend plastic bolletje (die je gewoon in AVA of zo kan kopen), de bolletjes die ik over had gebruikte ik later gewoon als kerstversiering (opgevuld met witte veertjes, zilveren draadjes, …) :)

  1. Op dat vlak ben ik oer-traditioneel haha :-)
   deze keer heb ik wel geprobeerd de hoeveelheid correct in te schatten maar ja, bij nummer 1 geef je dat nog aan iedereen mee, bij nummer 2 was dat al heel wat minder (lees: ik vergat dat altijd) dus ik houd mijn hart vast bij nummer 3 haha

 3. Om een ideetje te geven van kinderkadootje: ik maakt kubusjes met clicsblokjes en daarin m&m’kes (niet zo fan van doopsuikerkes). Presenteert ook nog mooi met de kleurtjes!!

 4. Ach, stress is relatief (houd ik mij steeds voor). Met ruim 38 weken staat hier sinds vandaag de koffer klaar… en mijn lijstje is nog eindeloos. Bij elke baby denk ik daarna geen leven meer te hebben. Dus alles moet er nog voor gebeuren. Ik hoopte dat ik dat bij de derde niet meer zo zou voelen, maar nee, ik wil nog steeds dat alle klussen in huis NU gebeuren en dat ik NU nog mijn naaiwensen lijstje moet afmaken. Hoezo leren uit het verleden?

 5. Geniet volop! Het zal allemaal wel goed komen. Al kan ik goed geloven dat het op sommige momenten stressen is. Ik had dit bij nummer 2. Zeker omdat kans groot was dat ik te vroeg ging bevallen. Na 36w6d was hij er op 21 september. Heb dan in de avond jouw bevallingsverhaal gelezen van Baptiste en er waren gelijkenissen :) Van zodra je jouw lieve C in de armen sluit zal al jouw stress verdwijnen. Veel succes!

 6. Mijn dochter was vorige keer dolblij met de rozijntjes die ze kreeg bij een geboorte :)
  Ik zag ook al dat er van geboortekaart een kleurplaat werd gemaakt en dat de kids dat kregen samen met kleurpotloodjes…

  Woonde je dichterbij dan had ik je graag geholpen met suikerbonen vullen enz enz of met het drukwerk :)
  Groetjes sarah

 7. Ik had voor de creche (toen nog geen klas) een grote glazen pot gevuld met letterkoekjes en daar een kaartje bij. Ik vind zo die gepersonaliseerde M&M’s ook tof (met de naam op), maar ik snoep dan ook veel te graag. Een pot snoepjes had ik ook altijd staan voor de kindjes om eentje te nemen al lust mijn zoontje dat niet. Rust maar goed hè meid. Dikke x