Het aftellen is stilaan begonnen, al mag de buikbewoner van mij best nog even blijven zitten. Papa heeft nu een erg drukke werkperiode dus als hij nog een weekje of twee zou kunnen wachten, dan is dat mooi meegenomen. 
In alle andere gevallen ben ik sneller verlost van mijn zwanger lijf dat ik meermaals per dag vervloek. Schoenen dicht doen lukt niet meer, langdurig zitten is een marteling voor de ribben, langdurig staan zorgt dan weer voor harde buiken, eten ligt al snel op mijn maag en zorgt dagelijks voor maagzuur en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. 
Het ijzertekort is geen pluspunt, de vermoeidheid weegt extra zwaar door
Deze keer was ik ‘echt’ zwanger met alles erop en eraan, maar ondanks al het geklaag en gezaag, hebben we het er voor over, want straks komt er een wondertje, die me alle ellende van deze zwangerschap doet vergeten. 
Mijn angsten heb ik bovendien wat meer onder controle. Als een ander erin slaagt, dan zal dat hier ook wel lukken zeker!?! Desnoods door een hulplijn te bellen… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties

 1. Zwangere vrouwen mogen klagen en zagen. Ze volbrengen toch zo maar eens het grootste wonder dat er bestaat. En wat je lijf moet doorstaan gedurende die negen lange maanden…da's niet mis. Maar nog even volhouden en voor als het begint…toi toi toi!

 2. De bevalling: dat heb je al eens meegemaakt, dus dat komt goed! En alles daarna, dat zal je ook wel super doen. Dag per dag, met of zonder hulp. Wees gerust: dat kleine boeleke zal er niets van merken als zijn kleertjes eens niet gestreken zijn of dat er wat meer rommel ligt rond haar wieg! Vooral: geniet! Ze worden zo snel groot!

 3. Dat komt absoluut goed, zeker weten!! Als iedereen het kan, kan jij het ook! Misschien gaat alles supervlot, en dan ben jij echt een gelukzak, en in het andere geval kan ik je bij deze op een blaadje geven dat er heeeeeeeel veel vrouwen je voorgegaan zijn en ook maar wat hebben gedaan en geprobeerd, en dat is allemaal goed gekomen!! YES YOU CAN!!! Spannend, we tellen mee af!!

 4. Die laatste loodjes zijn echt het zwaarst. Probeer je rust en tijd te nemen voor alles. Veel succes met de bevalling. Altijd spannend, want altijd anders. Maar dat komt wel goed.
  Prachtige foto trouwens!

 5. Wat een prachtige foto heb je gemaakt van je zwangere buik en wat zijn je enkels nog mooi slank!
  Ondanks alle kwaaltjes nog even de tanden op elkaar en dan heb je weer een mooi wondertje in je armen.

 6. Hopelijk liep je deze zomer niet met rode botjes rond, zoals ik toen ik in de zomer van 2006 hoogzwanger was. Ik wilde mijn benen namelijk insmeren met zonnecrème, maar raakte door die dikke buik nog maar net tot onder mijn knieën. Het was op een Caribisch eiland, in de blakende zon, en op het eind van de dag had ik "rode botjes" aan, want ik verbrand heel snel en hard! :-)

  1. Ik lig in een deuk :) ik verbrand gelukkig niet zo snel en aangezien ik deze zomer de warmte echt niet kon verdragen kwam ik amper buiten (we hebben dan eens een goeie zomer seg) ;-)

  1. oh ja dat tweede trimester is echt het beste :) geniet! :-) pas op ik doe dat nu ook als mijn hoofd het toe laat ;) (en mijn lijf) maar ik ga toch blij zijn als we voldragen zijn en beebje komt piepen ;-)

 7. Haha alles is heel herkenbaar. Ik hoop ookop 2 weekjes blijven zitten. Onze livingvloer ligt nog niet. Maar het zwangere lijf wordt steeds zwaarder. Ik weet niet of je riopan al kent.1 zakje na je eten en maagzuur is zo hoed als verdwenen. Mijn redding! Bij apotheker verkrijgbaar en volledig onschuldig voor u en de baby. ?

 8. Vooral onthouden: een baby heeft enkel liefde , warmte en melk nodig. En al de rest is bijzaak. Probeer nog een Beetje te genieten van de exclusiviteit die Je nu met je baby hebt.