38 weken zwanger38 weken en 2 dagen om precies te zijn. Dat is al 2 dagen langer zwanger dan bij Axelle en 13 dagen korter dan bij Baptiste. Wanneer ik dus bevallen zal, is mij een groot raadsel. Toch is het best spannend, ook al is het de derde keer. Deze ochtend stond ik op met een stressy gevoel. Vlinders in mijn buik, af en toe een knoop in mijn maag. Komt kleine C. snel of niet? Ik denk alvast van wel… 

Dat laatste is geen evidentie want normaal bewegen is uitgesloten, mijn slaap is beperkt en wanneer ik 20 meter stap lijkt het alsof ik een marathon heb afgelegd

Maar omdat een bevalling nu éénmaal niet te voorspellen is en vele mama’s al vaak gezegd hebben ‘Nu komt het’, terwijl er dan toch nog niks komt… Zit er niet veel anders op dan geduldig te wachten. Wachten en proberen te genieten. Dat laatste is geen evidentie want normaal bewegen is uitgesloten, mijn slaap is beperkt en wanneer ik 20 meter stap lijkt het alsof ik een marathon heb afgelegd. Maar uiteindelijk verliep mijn zwangerschap al bij al vlekkeloos, op die ene slippartij na. Alles wat op voorhand kan goed zitten, zit goed. Daar ben ik dankbaar voor want een gezond kind op de wereld zitten is echt geen evidentie. 

Ook proberen te genieten omdat dit mijn laatste zwangerschap is. Fysiek heeft me die derde zwangerschap wel wat gekost, maar nu ze er bijna op zit, besef ik hoe wonderbaarlijk een zwangerschap is. De komende dagen, of misschien wel uren, ga ik dus extra hard genieten van elk mogelijks laatste schopje. Want dat leven in je buik, dat is en blijft speciaal. En dan zijn er nog mijn andere twee kinderen. Baptiste die heeft geen idee, maar Axelle…

De vele keren dat ze mijn buik insmeerde en zus voelde bewegen, zijn gekoesterde momenten.

Axelle die leeft al van in het aller begin kei hard mee. Hoe verder mijn zwangerschap evolueerde, hoe meer haar enthousiasme toenam. De vele keren dat ze mijn buik insmeerde en zus voelde bewegen, zijn gekoesterde momenten. Net zoals alle verhalen die ze nu al vertelt over haar zus of de vragen die ze stelt. Want geloof me, een bijna-vier-jarige heeft echt veel vragen. De ene al grappiger dan de andere. Momenteel probeert ze te begrijpen waarom mama dan even naar het ziekenhuis moet. “Mama, ben jij dan ziek?” Om dan even later te vragen wanneer zij naar het ziekenhuis mag komen.

38 weken zwanger

De laatste tijd begint zij zich echter meer en meer te gedragen als een echte mama.

Verder bereidt zij zich ook op haar eigen manier voor. De pop die ze met Sinterklaas kreeg heeft in de afgelopen maanden al heel wat meegemaakt. (Je wil soms niet weten wat, haha.) Haar pop kan drinken, huilen, lachen, tuten, … In het begin vond ze dat gewoon leuk maar was er nog niet echt sprake van een rol die ze opneemt. De laatste tijd begint zij zich echter meer en meer te gedragen als een echte mama. Flesjes geven, pampertjes verversen, troosten en in bedje steken. “Allemaal dingen die ik ook met zus mag doen hé, mama?”

Mama is dus erg benieuwd hoe zij, net zoals haar broer, gaat reageren op de effectieve komst van kleine C. Ik kan al bijna niet meer wachten tot ze de ziekenhuiskamer binnen zullen komen. Maar voor nu blijft het dus gewoon geduldig afwachten en extra hard genieten. Wat niet mogelijk leek, is toch goed gekomen: alles staat klaar. Zelfs mijn kraamkoffer!

Kleine C., je bent meer dan welkom! 

Tellen jullie mee af?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties

 1. Succes ermee! Zo fijn en schattig dat je dochter zich mee voorbereidt. Kleine C.. mijn Chloé wordt zaterdag 1 jaar! Spannend, mss dezelfde naam!? : D

 2. Je bent echt mooi zwanger!
  En ik ben ook benieuwd naar de naam, ik gok op Camille. *maar het antwoord lezen we binnen dit en vier weken , hopelijk voor jou niet zolang natuurlijk*

 3. Over het ziekenhuis en je oudste gesproken: misschien is dat voor jou evident, maar ik was tegen onze oudste vergeten te zeggen dat ik er na de bevalling ook een paar dagen zou blijven. Daar was hij niet op voorbereid, en dat was wel heel triestig om te zien, want hij wou thuis zo graag gezinnetje spelen…
  Succes met die laatste loodjes!

 4. Superspannend en zo herkenbaar! De spanning en het verlangen gecombineerd met het genieten van de allerlaatste momentjes zwanger zijn, het gevoel dat het traag en snel tegelijk moet gaan… Veel succes straks!

 5. Waaaaah zo spannend!! Ik leef belachelijk hard met jullie mee en check non stop instagram en stories om te zien of de baby er al is :)) Succes!!

 6. zo plezant je volgen ,ergens is het of het bij mezelf pas geleden is ,ik wist ook dat mn derde zwangerschap mijn laatste zou zijn ,en tis 26 jaar geleden …dat moet je koesteren die laatste dagen ,weken ..;ik kan er nog terug naar verlangen ….
  En diezelfde baby ,van toen heeft nu pas mn kleindochter op de wereld gezet ….ook iets om te koesteren ….
  geniet ,koester die buik en leef er rustig naar toe ….ik denk aan jullie