Het laatste bericht, als mama van één…

Althans, dat is de verwachting, de hoop, het verlangen!

39 weken terug dacht ik nooit 39 weken te halen.
Integendeel, op 30 weken flipte ik compleet en was de angst zo groot dat ik transformeerde in een hysterische zwangere vrouw. Want als baby vroeger kwam, had papa sowieso geen tijd…
Op 37 weken begon het te kriebelen en dacht ik continu: “Oei, het begint.”
Toen de dag eraan kwam van 38 weken ver, had ik gigantisch veel zenuwen… Axelle werd namelijk exact op 38 weken geboren en in mijn hoofd zat er iets van, dat gaat nu ook zo zijn… Dokter had nochtans gezegd dat de kans klein was maar ah koppige ik hé… ;-)
Geheel onverwacht haalde ik de datum die ik graag wou halen: 14 september. En hoe dichter die dag kwam hoe meer ik het gevoel kreeg: ” ‘t Is welletjes geweest…”
Plots kreeg ik ook terug goesting om actief te zijn en rolden er nog wat kleinigheden van onder de naaimachine… Wat moet een mens anders doen om de tijd te doden? :-)
En dan controle…
Duidelijk een lichaam dat zich klaarmaakt voor de bevalling…
Maar wel een rustige baby, een rustige buik…
En ik die gisterenavond nog dacht: “oh maar dat is goed, het ging bij Axelle ook zo en die was even later geboren” beseft nu dat elke baby die geboren moet worden anders is.
Broer heeft duidelijk niet zoveel haast als ons madam.
Maar oh god kleine broer, wat kijk ik uit naar je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 reacties

  1. Nu wordt het echt spannend. Zo spijtig dat ik je zondag maar zo kort zag, anders had ik kleine broer wel even aangemoedigd hoor ;) Hup baby hup :p
    Hoewel je nu wel nog even rustig de tijd hebt om te naaien, geniet daar ook maar van, dat duurt even voor dat terug komt.

  2. Net hetzelfde gehad. Linde werd geboren op 38 weken en ik verwachtte ons 2de meisje dus minstens even snel. Maud heeft uiteindelijk 39 weken in de buik gezeten. Dus misschien begint het nu wel heel snel;-)
    Alleszins veel succes met de bevalling gewenst en geniet nog van de laatste 'rustige' momenten!

  3. Oooooh, zoooo spannend!! Heel veel succes, we duimen voor een vlotte bevalling en een kerngezonde wolk van een baby!! Wat een heerlijke foto ook, dat handje oo die buik, prachtig!

    1. Compleet waar :-) al wil ik dat cadeautje eigenlijk nu ;-) veel genieten van die buik zit er niet meer in, de buik is gewoon te klein geworden waardoor ik eigenlijk alleen nog maar pijn heb aan de ribben, niet meer aan de grond kan, mijn schoenen niet meer kan toe doen, moet neerzitten om mijn broek aan te trekken etc. ;-) dus tijd om het cadeautje te ontvangen :-)

  4. Hier was het net omgekeerd: Lilith is ingeleid, Ernest kwam 2,5 weken te vroeg ter wereld. Of hoe het inderdaad gewoon klopt dat elke baby die geboren moet worden anders is.