blog feest verjaardag

4 jaar Liesellove

blog feest verjaardagExact vier jaar geleden stuurde ik mijn eerste blogbericht de wereld in. Als ik er nu naar terugkijk, dan schaam ik mij een beetje. Foto’s waren allesbehalve kwalitatief en mijn schrijfstijl, die had ik duidelijk nog niet gevonden. Maar ik wou bloggen en in die tijd kon je het jezelf nog permitteren om niet dadelijk met een perfect gestylde blog voor de dag te komen. Dat waren nogal eens tijden…

Ik startte mijn blog om mijn passies te kunnen delen, en eigenlijk is dat nog altijd zo. Al moet ik toegeven dat de blog, over de jaren heen, steeds meer een andere gelaagdheid heeft gekregen. Daar waar in eerste instantie vooral het DIY-aspect centraal stond en het moederschap als aanvulling diende, is het dezer dagen omgekeerd. Daar ben ik zelf erg blij om want ik koos er iets meer dan een jaar geleden bewust voor om een mama-blog uit te bouwen.

Door het bloggen ontdekte ik dat ik graag schrijf. Héél erg graag zelfs. En dat mijn eigen stekje op het internet ook op een manier therapeutisch werkt. Ik zit er dus niet mee in om ook de moeilijkere dingen neer te pennen. Maar het leukste van al is dat ik op gelijk welk moment, waar ook ter wereld, kan terug duiken in de archieven en zo herinneringen kan ophalen. Herinneringen die in hoofdzaak te maken hebben met mijn kinderen. Maar ook kinderloze activiteiten lees ik graag nog eens terug.

Meningen over dat uitgebreid delen van je leven, die zijn erg verdeeld. Tuurlijk stel ik mij dus soms ook de vraag wat mijn kinderen, als ze groot zijn, zullen vinden van dit ‘online dagboek’. Met dat in mijn achterhoofd probeer ik datgene te schrijven waar ze later als puber of volwassene niet mee in schande zullen vallen. Die visie probeer ik ook toe te passen op Instagram. Je weet natuurlijk nooit maar ik denk dat ze later, bij het terugkijken naar deze blog/Instagram, zullen beseffen dat moeder en vader hen doodgraag zien en kei hard hun best hebben gedaan om hen zo goed mogelijk op te voeden. Met vallen en opstaan weliswaar…

Liesellove opende ook andere leuke deuren. Ik bouwde enkele blogvriendschappen uit met mensen die ik niet meer zou kunnen missen in mijn leven. En af en toe kwam ik ook al eens op een plaats waar ik zonder de blog allicht niet gekomen zou zijn. En we werden gastblogger bij Speelgoed Kiki. En wie weet wat de toekomst nog allemaal brengt…

Liesellove plant dus nog niet te stoppen, integendeel. Omdat 4 jaar niet niks is, plannen we de komende weken hier een daar een kleine give-away. Kwestie dat je een verjaardag niet zomaar mag laten passeren hé. En ondertussen blijven we achter de schermen aan allerlei leuks verder werken. Soms iets trager dan we willen, want een leven met (ondertussen) drie kinderen, dat kan best druk zijn.

Rest me enkel jullie, lieve lezers, te bedanken. Zonder jullie geen blog, dat zei ik al zo vaak. Maar het is dan ook echt waar. Ik ben dan ook hartstikke benieuwd welk blogbericht jullie is bij gebleven. Ikzelf vind het ondertussen gigantisch moeilijk om nog een keuze te maken… 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 reacties

 1. Ik heb je een week of 3 geleden pas gevonden, maar je staat in mijn “dagelijks te bezoeken blogs”. Heerlijk om te snuffelen op je blog! Complimenten vanuit Nederland ??

 2. Ik wil je net bedanken omdat je ons in jouw leven toelaat. En een van de mooiste momenten: toen ik je echt leerde kennen.
  Proficiat lieve Liesellove

 3. Gelukkige blogverjaardag! Je mag echt trots zijn op je lay-out en je foto’s, knap!
  Ik volg hier nog niet zo lang. Eerlijk is eerlijk: naaien kan ik niet, dus ik volgende niet echt DIY-blogs vroeger. Maar sinds ik zelf mama ben, vind ik het leuk om verhalen van andere mama’s te lezen. De mooie, maar ook de minder mooie. Doe zo verder! 🙂

 4. Je oproep tot “pin it & make it” is me zeker bijgebleven. Ik probeer het regelmatig te doen op mijn blog 🙂 En verder je eerlijke en openhartige verhalen over het moederschap, die kom ik hier graag lezen.

 5. waauw, al 4 jaar! Heel tof! Ik volg je al wel een hele tijd, en heb de evolutie echt wel opgemerkt, maar aangezien ik zelf ook mama werd, vond ik dat alleszins nooit een probleem 😉 Integendeel, als ik zo nadenk, zijn het je meer persoonlijke, mama-gerelateerde blogposts die me het meeste bijbleven. Ik kan niet meteen zo eentje opnoemen, er springen er meerdere in m’n hoofd. Dat wilt toch ook zeggen dat je persoonlijke verhalen wel een gevoelige snaar raken, daardoor wordt de afstand tussen lezer en schrijver iets kleiner en dat maakt dat je toch graag blijft lezen denk ik. Ik zou wel niet graag de DIY’s missen tegelijk, want je hebt zo een toffe stijl en daar kan je toch ook echt mee inspireren! anyway, nog vele jaartjes erbij he!!

 6. We leerden je op verschillende vlakken kennen. NIet alleen je creatieve kant, ook je huishouden valt in de smaak. Je blog is soms herkenbaar, laat me stilstaan bij sommige dingen, geeft me inspiratie, en laat me vooral glimlachen en genieten van je schrijfsels. Doe zo voort, zou ik zeggen! (maar enkel zolang je er zelf voldoening in vindt!)

 7. Het is superleuk om jouw blog te lezen! Doe zo verder. Onlangs ook een workshop van jou gevolgd in de stoffenkamer, was super! Doe zo voort en we kijken uit naar vele volgende blogs!

 8. Gefeliciteerd Lies. Dat stekje op het www heb je echt verdiend. Ik ben zo blij je blog te hebben ontdekt. Je merkt ook echt te je schrijft vanuit je gevoel, een passie en niet omwille van andere, iets commerciëlere doeleinden. Doe zo verder. Mij ga je hier regelmatig terug zien!