4 weken geleden “huppelde” ik nog vrolijk rond met mijn zwangere buik. Het idee dat ik die dag nog van een dochter zou bevallen, kwam zelfs niet in ons op…
Enkele dagen voor de bevalling…
En toen was ze daar plots… En nu is ze al 4 weken oud… Tijd gaat snel… Haar eerste mutsje is ondertussen al even te klein en haar eerste body’s heb ik dit weekend opgeborgen. Blij dat ze het goed doet. Emotioneel omdat het toch wel heel erg snel gaat! 3 kg 610 is haar huidig gewicht en ze had al een groeischeut van 4 cm waardoor ze nu 51 cm meet!
We kennen haar ondertussen al veel beter. Het weentje voor honger ken ik het beste! Maar we kennen ondertussen ook al het ik-ben-ok-maar-ga-toch-wenen en het verdriet bij vervelende dingen zoals een boertje dat er nog uit moet!
Mama levert een klein gevecht met de duim… Ze vindt haar handen heerlijk en zit soms al met de duim in de mond. Ik probeer een tutje te geven, wat tot nu toe lukt als ik snel genoeg ben…
Het tutje is nog niet echt in verhouding met haar hoofdje… ;-)
Het eten is een paar ander mouwen… Ik post daar later nog iets over want wil mijn bevindingen daar graag uitgebreid over delen!
De kleerkast blijft ook groeien… Ik kocht nog enkele stuks in solden en ben er heel blij mee. Axelle zal stralen!
Solden bij Fred & Ginger
En dan is er ook nog het jaaroverzicht! We hadden een drukke week: Gentse feesten, bezoekjes, gaan shoppen, bbq… En natuurlijk blijf ik foto’s nemen van kleine ukkepuk… ;-) Het jaaroverzicht post ik morgen pas want ukkiepukkie heeft vandaag beslist dat mama moet bezig zijn met ukkiepukkie!
En ik kocht een draagdoek afgelopen weekend… Oh man ik had deze al eerder moeten kopen! Ben nu al fan!!! Samen in die draagdoek gaan we denk ik nog veel avonturen beleven!

Ondertussen ben ik nog op zoek naar leuke manieren om haar spullen te bewaren en de momenten die bijzonder zijn bij te houden… Ideetjes? Laat ze maar komen… ;-)

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

 1. Keischattige kleertjes!
  Ik heb voor beide kids een gekleurde doos met hun naam op; daarin zitten alle spulletjes van rond hun geboorte. Maar ook eerste schoentjes, eerste tekening, … alle emotionele dingen :)
  had voor de zoon eerst een leuk blik, maar dat bleek na een jaartje al ontoereikend :)

 2. Ik heb een groooote doos in kartonnage gemaakt en hou daar alles in bij :)
  Super dat je ook draagt!!!
  Ik heb sinds vrijdag mijn diploma als draagconsulente :) Dus als je vragen hebt, mail gerust!
  Ook heb ik sinds meer dan 6 jaar mijn diploma als vroedvrouw, daarover mag je ook altijd mailen ivm de voedingen bijvoorbeeld ;)
  Je doet dat goed!

 3. go go goooooooooo met die draagdoek! Ik ben ook een echte draagdoekmama. En zo'n klein dutsje kun je niet verwennen, ik heb al spijt dat ik die van mij niet meer heb gedragen.
  Wij hebben sinds vorige week onze buggy weggedaan en enkel nog draagdoek ;-)
  Op faceboek is er een leuk groepje ivm dragen "draagpraat" ZEker een kijkje komen nemen ;-)
  En jou ukkiepukkie wordt al een grote meid, 4 weken! ongelooflijk

 4. hier ook voor iedere uk een grote doos. Ik heb het grootste formaat schoendoos genomen dat ik vond en dan mooi versierd. Ondertussen is er voor de oudste nog een doos bijgekomen met al haar werkjes van de eerste kleuterklas en die zit ook al stampvol, maar ik krijg het echt niet over mijn hart om daar ook maar iets van weg te gooien…