40 dagen bloggen

40 dagen bloggen + stel je vraag!

40 dagen bloggen Vandaag start de Vasten-periode. De laatste jaren zie je rond die periode allerlei initiatieven verschijnen. Het meest gekende is allicht ‘Dagen zonder vlees’, waarin mensen de uitdaging aan gaan om 40 dagen lang geen vlees te eten. Dit jaar hoor ik ook heel wat mensen 40 dagen zonder suiker uitspreken. Geweldige initiatieven maar als hoogzwangere bedank ik toch even voor al deze initiatieven. Wie weet volgend jaar…

Toch was er een 40-dagen-project dat mijn aandacht trok. Eentje waar ik onmiddellijk voor wou gaan. Op de blog van ‘Verbeelding’ las ik enkele dagen terug over haar uitdaging “40 dagen bloggen”. Het concept is simpel. 40 dagen lang extra zuurstof in je blog steken. U snapt allicht waarom het concept mij aanspreekt. 

Bovendien denk ik zelf al een tijdje na over allerlei projecten en nieuwe blog-impulsen. De komende 40 dagen zijn ideaal om deze eens te gaan uittesten. 40 dagen lang bloggen, met 6 vrije blog-dagen, dat moet in principe lukken. Al zeg ik er nu wel al bij, vind ik geen deftige invulling dan skip ik nog wat extra dagen. Het moet nog plezant blijven om te lezen hé?!? En als de zwangerschap het helemaal van mij overneemt, dan zult u mij ook moeten excuseren, haha.

 Zo wordt achter de schermen manlief kei hard klaar gestoomd om ook iets op de blog te komen doen. Spannend hé?!?

De komende 40 dagen mag u alvast de vertrouwde recepten verwachten, maar hopelijk ook wat nieuwigheden. Zo wordt achter de schermen manlief kei hard klaar gestoomd om ook iets op de blog te komen doen. Spannend hé?!? En ik laat mij ook een beetje helpen door de 40-dagen-instructies.

Maar ook jullie kunnen iets voor Liesellove doen. Ooit startte deze blog omwille van de naaisels en de DIY. Ondertussen evolueerde het hier echter naar een mama-blog, waar ook the real stuff een plaatsje krijgt. Het lezerspubliek is heel divers, of allé dat vermoed ik toch, haha. Hoogtijd om dus eens te weten te komen wie waarom hier komt lezen. Dus wat apprecieert u op deze blog? Zijn er rubrieken die altijd gelezen worden? Doe jij ook aan naaien en diy of is dat een gedeelte dat je skipt? En wat mij nog behoorlijk interessant lijkt: wat wilt u nog van ons te weten komen? Welke verhalen mogen dieper uitgespit worden? Wat hebt u altijd al aan ons (mij en/of manlief) willen vragen? Reageer gewoon even onderstaand of stuur een mailtje naar info@liesellove.be

En dan is er nog dit: de uitslag van de give-away. Eentje van al veel te lang geleden… Ik verloor hem uit het oog maar kijk, Stéphanie krijgt een, hopelijk dan toch, schone date met mij! 

Voila, uitdaging “40-dagen-bloggen” is bij deze gestart, met een propere lei en al. Wie van jullie doet er nog mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Comments

 1. Ik twijfel(de) hard om in te tekenen voor 40 dagen bloggen maar ga het toch niet doen. Ik probeer me aan een gemiddelde van wekelijks bloggen te houden en dat lukt vrij aardig, soms zelfs iets meer maar elke dag bloggen, dat haal ik echt niet. Ik ben ook puur om het plezier beginnen bloggen en dergelijke engagementen leggen de druk voor mij te hoog in combinatie met een voltijdse job en dan is het niet leuk meer vrees ik. Ik zal echter met interesse een aantal van jullie volgen en misschien haal ik daar wel inspiratie uit voor mijn eigen blogje 😉 Alvast heel veel succes!

  1. ja, als het echt een moeten wordt dan is het denk ik inderdaad niet leuk! ik ben gewoon thuis nu en heb dus wel wat extra tijd! maar zoals ik al zei als ik echt niks zinnigs kan vertellen hier ga ik dat ook niet doen, het moet plezant blijven 🙂

 2. Ik lees uw blog gewoon heel erg graag. Zelf uw naaisels vind zit ik kwijlend op te kijken/lezen. En ik weet ook een vraag! Wie trekt de foto’s van jou? Is het de zelfontspanner of wordt ML daartoe verplicht? Xx

 3. Ooit begonnen je te volgen voor het naaien en nu lees ik heel graag je mama-blogs. Gewoon uit het leven van een mama gegrepen met zijn goede en minder goede momenten.
  Zelf net zwanger van een tweede kindje, dus logisch dat mama-blogs van zwangere en jonge mama’s me nu meer aantrekken.
  Doe lekker verder zoals je bezig bent.

 4. Ik ga ook een poging wagen om deel te nemen aan het 40 dagenproject. Lukt het niet, niets verloren!
  Ik lees al van bij het begin mee en ik blijf meelezen, dus goed bezig! Ik vind het vooral fijn dat het op jouw blogje niet over gesponsorde producten of uitstappen gaat, maar over het gewone in het leven.

  1. Oh, heel soms is het wel eens gesponsord hé maar dan staat het erbij 🙂 maar duidelijk is het niet overheersend als jij het gevoel hebt dat het over het gewone leven gaat, en dat is ook de bedoeling 🙂

 5. Hoi Lieselove,
  In de eerste plaats ben ik begonnen uw blog te lezen omdat het zulke mooie naaisels tentoonspreiden. De diy vind ik ook leuk en ik lees graag mee over de dagelijkse gang van zaken. In de eerste plaats ben ik nog steeds fan vanwege de naaisels.
  40 dagen blogs klinkt heerlijk!
  succes!
  groeten Mariska

 6. Dag mevrouw Liesellove

  Ik behoor nu niet echt tot de doelgroep waarvoor je schrijft, maar toch lees ik je blog heel erg graag. Je schrijfstijl is top, net zoals de foto’s! Je toont het dagelijkse leven, met de positieve, maar ook negatieve aspecten. Hoe het in werkelijk is, dus niet perfect. In sommige artikels herken ik mezelf heel erg en zetten me aan het nadenken en doen me beseffen dat ik het anders moet doen. Ik was op de hoogte dat je iets in de zorgsector deed, maar toen ik je alfabet las dat je ergotherapeute bent en dat je creatieve therapie geeft werd ik heel nieuwsgierig. Ik vind het heel knap hoe je de passie voor je beroep deelt (bv. dat artikel over de besparingen in de zorgsector) en je hebt er op een of andere manier toch ook aan bijgedragen in mijn beslissing op gebied van studiekeuze. Ik twijfelde tussen lager onderwijs en ergotherapie, maar toen ik dit las in combinatie met wat praktijkervaring is de knoop doorgehakt. Zelf ben ik dan ook benieuwd naar hoe creatieve therapie juist in zijn werk gaat. Mag ik je misschien een mailtje sturen hierrond?
  Groetjes
  Lies

 7. De naaisels, én de kindertalk! Om de eenvoudige reden dat ik zelf graag naai en kinderen heb. Je schrijft ook gemakkelijker, in die zin dat het leest alsof je praat. En heel oprecht. En geen gesponsorde stukken, inderdaad. Schrijft zo verder!

  1. Zoals ik boven al vermelde, soms is er wel eens iets gesponsord maar dan staat het er bij! Maar het is zeker niet de meerderheid en oprecht dat proberen we altijd te blijven! 🙂

 8. Ik lees u blog ook heel graag. Het is zo realistisch herkenbaar. En ja binnenkijken in jou huis zou denk ik ook wel een goeie post zijn.
  Ik zou ook graag beginnen bloggen om mijn naaisels enzo te delen, hoe teken je in op zoals 40 dagen bloggen?

 9. Meer zuurstof in de blog, dat zou bij mij ook eens nodig zijn. Kan je niet komen gastbloggen? 😉 Er zijn naaisels en foto’s, maar het ontbreekt mij gewoon aan de energie om ze te bewerken en te voorzien van tekst. Maar hé, “no pressure” is mijn nieuwe motto dus het blijft gewoon nog even stil tot ik de goesting vind om dingen online te zwieren!

 10. 40 dagen bloggen, ik heb er even over nagedacht en dan besloten om er toch maar niet aan mee te doen. We zijn natuurlijk ook met 2, wat dan niet evident is. Maar de druk die het met zich meebrengt, zag ik niet zo zitten. Voor jou lijkt het nu wel een ideaal project om de wachttijd op baby 3 te breken 🙂
  Ik probeer mijn ding te doen en er niet te veel bij na te denken.
  En nu ben ik razend benieuwd wat je man gaat doen 🙂

 11. Lies, ik lees je blog heel graag. Het is begonnen toen je je webshop nog had. Hou zelf van naaien en andere creatieve bezigheden dus je creativiteit is een bron van inspiratie. Ook de momtalk vind ik leuk. Ik heb een dochter en een plusdochter, misschien komt er nog wel ooit een derde. Ik ben ook wel benieuwd naar de woning. Succes met je uitdaging!

 12. Ik lees je ook graag. Oorspronkelijk ben ik op je blog terecht gekomen door je naaisels in een periode dat ik me daar ook al eens aan waagde. Ik ben blijven hangen omdat ik mama werd en je blogposts over het mama zijn (de mooie en minder mooie kanten) herkenbaar vond. Ik wil ook proberen 40 dagen te bloggen, maar heb me niet ingeschreven omdat ik me afvroeg of ik ook iets met de opdrachten kon aanvangen. Mijn blog is misschien té specifiek hiervoor?

 13. Ah en mijn vraag: Hoe zorg je er voor dat je buiten tijd voor je kinderen en je man ook nog tijd voor jezelf hebt, maakt? Ik voel nl. zelf dat als ik geen tijd maak voor mezelf, ik me ook niet goed voel. Iets om over te waken dus.

 14. Gestart om het nadien, gebleven om de realiteitszin ;). Het leven is niet altijd wat je ervan wenste. Een paar kinderen en een man en een Job kan gewoon veel worden en dan moet je prioriteiten durven stellen. Of op de rem durven drukken. Rond de tijd dat je met de webshop stopte zat ik op een kruispunt in mijn carrière. Maar dat betekende minder tijd voor het thuisfront. Ik heb het toen niet gedaan en ben er nog altijd blij om 😉

 15. een heel leuk idee! Ik zag al her en der de 40dagen bloggers maar dat lukt me nooit dus daar begin ik niet aan. ik lees je blog al lang en heel trouw, en heb natuurlijk gemerkt dat je in die tijd heel erg geëvolueerd bent van vooral naaiblogs naar ook meer mamablog. Ik moet zeggen dat ik dat zelf wel fijn vind, want ik ben ook een jonge mama en hou er wel van om daar ook over te lezen. Ik vind het vooral ook heel fijn dat je niet alleen de schone verhalen van het mama-zijn schrijft, maar ook je worstelingen, wat het veel echter en inleefbaarder maakt. Heel leuk en mooi. Dat zorgt voor een band met je lezers denk ik, of andersom dan toch 🙂 Ik ben ook heel erg fan van je naaistijl! Eigenlijk vind ik heel jouw blog gewoon heel tof, ook e andere dingen, over reizen en DIY en uitstapjes enz… Dat mag dan ook eens gezegd worden he 😉 Ik had al eens gedacht wat ik jou nog wel zou willen vragen: ooit zag ik in je zijbalkje dat het boek ‘nooit meer schreeuwen tegen je kind’ of zoiets op je nachtkastje lag. Ik vond dat wel interessant, want vinf het erg om toegeven, maar ik schreeuw meer dan me lief is tegen hen en voel me daar vaak slecht over. Ik zou het zo graag anders doen! Nu niet denken dat ik niks anders doe dan schreeuwen he! 😉 Alleszins vroeg ik me dus wel af of je daar iets bruikbaars uit hebt gehaald, en of je er iets van geleerd hebt… Ik vroeg me daarnaast ook wel af hoe jij in het naaien gerold bent, hoe je ertoe kwam een webshop te openen en hoe je dat combineerde met je werk, en hoe jouw werk er nu uitziet 🙂 Maar dat is misschien allemaal wel nogal persoonlijk 🙂 Ik had nog iet anders bedacht, maar merk dat ik het vergeten ben… misschien kom ik er nog wel op 😉 veel blogsucces alleszins, nu voor de 40 dagen, maar ook erna!!