Het zal niet verbazen, maar wij zijn al jaar en dag fan van Oostende. ‘t Is ook met die reden dat we er een eigen stek zochten en die binnenkort met veel plezier zullen verhuren. Oostende is dan ook zoveel: een culturele havenstad, een shoppingparadijs en een stad vol kindvriendelijke activiteiten. Van genieten van de beroemde garnaalkroketten tot een heuse Roblox-wandeling, Oostende heeft het allemaal. Naast uren plezier op het strand en aan het water, kom je ook dit jaar in Oostende met je gezin terug volledig aan je trekken. Wij sommen alvast graag even op wat de ‘speciallekes’ zijn voor 2024 in Oostende. 5 x dit moet je in 2024 doen met kinderen in Oostende.

5 x doen in Oostende met kinderen

1. Ensor 2024, ook met kinderen

James Ensor bracht zijn hele leven door in Oostende. Na zijn dood werd zijn huis dan ook omgetoverd tot het James Ensorhuis, het museum in Oostende dat volledig gewijd is aan deze beroemde kunstenaar. Je ontdekt er de evolutie van zijn kunstwerken en sinds kort kan je er ook zijn schilderijen tot leven wekken. Maar er is meer, want dit jaar organiseert de stad Oostende ‘Ensor 2024, een festival waarbij de stad 9 maanden lang zal baden in Ensorsfeer. Naast het museum zal je ook kunnen genieten van speciale expo’s en evenementen.

Waarom net dit jaar? Wel het is exact 75 jaar geleden dat Ensor overleed. Tijd dus voor een eerbetoon aan deze grootmeester. En er is ook gedacht aan de kinderen, bijvoorbeeld met de Ensor doe-expo in Fort Napoleon. Meer info over Ensor 2024 vind je via de website van Toerisme Oostende.

2. The Crystal Ship, een groot openlucht museum

Sinds 2016 heeft Oostende een heuse openlucht kunstgalerie dankzij het project The Crystal Ship. Overal in de stad kom je hierdoor plekken tegen met prachtige muurschilderingen en street art. Ondertussen zijn er al meer dan 70 grote werken te bewonderen en is The Crystal Ship het grootste festival in Europa rond kunst in de openbare ruimte. Je kan de werken zowel te voet als met de fiets ontdekken en tegenwoordig zijn er allerlei extra coole features mogelijk om nog meer meegenomen te worden in de gigantische werken. Ook met kinderen is het bijzonder fijn deze kunstwerken te ontdekken. Speciaal voor kinderen ontwikkelde de stad Oostende een gids zodat de belevenis voor hen nog fijner wordt: The Crystal Ship Kids Guide die je gratis kan downloaden.

3. Garnalen, altijd garnalen

Ik weet niet hoe het zit met jouw kinderen, maar de mijne zijn verzot op garnalen. Als dat bij jullie ook het geval is, moet je op 5 of 6 oktober zeker naar Oostende trekken. Want dan vindt de vierde editie van het Garnaalkrokettenfestival plaats. Je kan er dan proeven van ambachtelijk gemaakte garnaalkroketten en meestemmen op je favoriete garnaalkroket. Kan je niet wachten tot dan; ga dan eens garnaalkroketten eten bij Cultuur Café De Grote Post of ga eens langs bij De Vistrap, een authentieke Oostendse openlucht vismarkt.

4. Roblox-wandeling

Samen met je kinderen James helpen om de kapotte motor van vissersboot ‘De Gouden Garnaal’ te herstellen? Awel, waarom niet eigenlijk? Tijdens deze interactieve wandeling door Oostende, zoek je de juiste onderdelen door allerlei opdrachten op te lossen. Via de Oostende-app krijg je toegang tot deze zoektocht. En de extra troef voor kinderen? Na de tocht krijg je een exclusieve code waarmee je binnen de Roblox-omgeving Oostende virtueel tot leven kan roepen. Goed voor uren extra speelplezier.

5. Het vernieuwde speelplein Duin en Zee

Het speelplein Duin en Zee ligt aan de ‘rustige’ kant van Oostende. Vanuit het centrum moet je de overzetboot of de tram nemen, richting Oosteroever. Tussen de duinen, op een boogscheut van het Fort, vind je een zalige speelplek voor kinderen. Afgelopen winter werd het speelplein vernieuwd, dus vanaf de lente kan je hier terecht voor een geheel nieuwe speelervaring. Extra troef trouwens voor Liesellove aan zee, want onze stek ligt op 2 minuutjes wandelen van dit geweldige speelplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.