paasvakantie activiteitenDezer dagen vinden we overal lijstjes van wat we met onzen kinderen tijdens de paasvakantie kunnen doen. Ook ik schreef er eentje voor de blog van Speelgoed Kiki. Dus hetzelfde hier herhalen, dat leek me niet echt zinvol. Bijgevolg dacht ik even heel diep na. Oke, niet te diep, dat gaat hier tegenwoordig niet zo goed. Slaaptekort en al. Je herkent het misschien wel. Maar na dat nadenken stelde ik een lijstje samen van activiteiten die helemaal kidsproof kunnen zijn, zonder dat ze persé voor kinderen georganiseerd zijn. Een beetje volwassen egoïsme van tijd tot tijd, dat mag wel eens. Ook tijdens de Paasvakantie.

Bloemenpluktuin Herenthoeve

De naam zegt het zelf: bloemen-pluk-tuin, een tuin waar je zelf je bloemen mag plukken. Lokale bloemetjes dus en je bepaalt gewoon zelf hoeveel bloemen je mee naar huis wil. Waarom is dit kidsproof? Kinderen helpen toch graag met het plukken van bloemen voor hun mama? Of voor oma? Met de allerkleinsten is dit misschien nog wel moeilijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de bloemetjes in het veld plat zijn, maar met iets grotere kindjes is dit tijdens de eerste lentezon een heerlijke uitstap. Dus allé hop, waar wacht je nog op? Meer info op de website van de Herenthoeve.

Een dagje Gent

Gent, kidsproof? Tuurlijk dat, er zijn best wel wat activiteiten die je hier kan ondernemen speciaal in teken van die kleine uks van ons. Maar, als het eventjes anders dan anders mag: ontdek dan eens de street art in Gent. Er is bijzonder veel mooi’s te spotten langs onze Gentse wegen. Je hebt zelfs een speciale app (niet alleen voor Gent) waar je allerlei street-art-tips op een plannetje kan terugvinden. De fiets is bovendien het ideale vervoersmiddel voor deze activiteit! (P.s.: een andere toffe Belgische stad is evenzeer een optie.)

Verwen-onszelf-dagje

Slecht weer? Geen zin om buiten te komen? Plan dan een verwen-onszelf-dagje in. Zorg dat je niet moet koken. (Indien je in een stad woont is dat easy dankzij onder meer Deliveroo en UberEats, maar er zijn vele manieren om dat koken te kunnen vermijden, haha.) Haal maskertjes in huis, nagellak, make-up, haarborstels etc. Laat de kinderen doen en geef jezelf over aan hen. Zij zijn kapper en make-up specialist. Ik weet niet wat jullie daarvan vinden maar ik vind dat best heerlijk. En wat betreft vlekken: er bestaan best veel kids-proof alternatieven die water afwasbaar zijn.

Museum-bezoek

Sinds ik mijn boek uitbracht kreeg ik ontelbaar keer de vraag of je dan ook echt naar dat museum kan dat je eigenlijk op reis wil doen. Geloof me, het kan! Ja, ja, je moet natuurlijk je verwachtingen bijschaven en het iet wat anders aanpakken, maar het kan. En het kan ook echt wel tof zijn. (Al kan het ook gebeuren dat je je kind krijsend naar buiten moet dragen. Maar bon, daar zwijgen we over hé…) Ik schreef daar trouwens in het verleden al over. Meer dan genoeg tips zijn in dat bericht terug te vinden.

Ga naar de bibliotheek

Zoek de rust van een bibliotheek op. Laat de kinderen zelf boekjes zoeken en geniet zelf. De stilte, de rust… dat kan ook wel eens heerlijke zijn tijdens een super drukke en hectische vakantie.  En denk je dat je kinderen de rust in de bib gaan verstoren. Weet dan dat vreemde ogen dwingen… of toch zoiets, haha!

Zelf nog tips voor deze paasvakantie? Laat het dan gerust even weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. voor de mensen rond Antwerpen, in Aartselaar is er ook een bloemenplukweide, altijd leuk inderdaad om langs te gaan. En je kan ook altijd mooie foto’s maken tussen de bloemen.