Playground AntwerpenNog vier dagen school en de krokusvakantie gaat alweer van start. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier zijn beide kids thuis. Al moet ik toegeven dat oma van plan is mij een paar dagen te ontlasten zodat ik niet continu peuter-man bij mij heb. Lang leve oma’s! Soit, dit geheel terzijde. Sta je net zoals mij in voor het entertainment van je kids, dan hoop ik je hier alvast wat inspiratie mee te bezorgen. 5 x leuke activiteiten voor de krokus!

Het Jeugdfilmfestival

Trek met de hele familie naar ‘Het Jeugdfilmfestival’ in Antwerpen, Brugge, Gent of Kortrijk. Je kan er in allerlei leeftijdscategorieën filmpjes meepikken.  Hier is er vooral interesse in ‘Kiwi & Strit’ of ‘Rintje’ voor kleuters. Wie weet komen we elkaar wel tegen?!?

Binnenspeeltuin Playground Antwerpen

Ik val in herhaling want deze activiteit raadde ik ook al aan in de kerstvakantie. Wij vonden het daar nu éénmaal top en trekken in de krokus dus nog eens naar deze hippe binnenspeeltuin. Ik trommelde vriendinnen op zodat mama’s lekker kunnen babbelen, koffietje drinken, taartje eten en de kindjes zich samen helemaal kunnen uitleven.

De Waanzinnige Boomhut

‘De Waanzinnige Boomhut’ is een expo die doorgaat in Fort Napoleon. Verwacht je aan een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, gebaseerd op de boeken van Andy Griffiths en Terry Denton. Kinderen kunnen hun creativiteit er de vrije loop laten en worden uitgedaagd op een waanzinnig boomhut parcours. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis binnen, tot 12 jaar kost het €4 en volwassenen betalen €8.

Carnaval

In de krokus is er van alles te doen rond Carnaval. Typ even in google in en je vindt zeker voldoende steden en plaatsen waar je carnaval kan gaan vieren. Denk bijvoorbeeld aan Oostende en combineer met een bezoekje aan de zee.

Bezoekje aan het park en/of de speeltuin

Wie Liesellove volgt weet dat we hier niet altijd de meest spectaculaire activiteiten ondernemen. Vaak hoeft het niks te kosten en heb je enkel goed weer nodig. Dus, laten we hopen op veel zonnestraaltjes in die krokusvakantie zodat we naar een park en/of speeltuin in de buurt kunnen trekken. Mijn kinderen doen niet liever dan klimmen en klauteren op speeltuigen en rennen door de grasperken in parken.

Meer inspiratie voor deze vakantie, en alle andere momenten van het jaar eigenlijk, kan je opdoen bij ‘Uit Met Vlieg’ per gemeente en al!

Heb jij nog fijne krokus-vakantietips, laat ze dan ook maar even weten! Inspiratie heb je nooit genoeg!

Rest me enkel nog de winnaar van het broekje bekend te maken! Het lot besliste, want ja dat kinderhandje zat al in bed, dat Nathalie het broekje wint! Proficiat Nathalie, neem je even contact met me op? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.