Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

5 x leuks met de kids & een give-away!!!

6 juli 2016

5 x leuks met de kids & een give-away!!!

6 juli 2016

Vakantie en dat betekent extra tijd om uitstapjes en leuks te doen met de kids. Al betekent dat wel niet standaard dat je twee maanden thuis bent. Maar toch, het tempo gaat sowieso wat omlaag en de kinderen kunnen wat extra entertainment gebruiken zodat je huis tegen 1 september niet volledig is afgebroken. Daarom post ik de komende twee maanden regelmatig leuke activiteiten om te doen met de kids. e04b012d5a8e4a65fd3b7bc084175959

 1. Blotevoetenpad: dankzij het boek ‘Happy Kids‘ ontdekte ik dat je niet helemaal tot de andere kant van het land moet rijden om dat eens te doen. *oef* Blijkbaar heb ik er gewoon eentje achter mijn deur hier in het Gentse. Gigantisch tof lijkt mij dat dus wees maar zeker  dat je ons daar ergens in de komende twee maanden zal kunnen spotten. (En dan ziet u het ongetwijfeld op mijn Instagram verschijnen.)Happy Kids Bloten voetenpad leuke wereld
 2. Axelle kreeg voor haar verjaardag stoepkrijt. Behoorlijk gefascineerd was ze door die dikke krijtjes. Dus is het een dagje goed weer en wil je zelf lekker luien? Duw dan zo’n pakje in je kids hun handen, zorg voor een deftige ondergrond en een relaxzetel voor jezelf en het komt helemaal goed.
 3. Geen zin om uren in de auto te zitten richting de zee? Maar wel goesting in een relaxe omgeving om tijdens warme dagen (waar we op dit moment alleen maar van kunnen dromen) te chillen en de kinderen te laten spelen? Zoek in google dan eens naar de zomerbars die overal in het land opgericht worden. Mijn favorieten zijn de Cargo Zomerbar in Park Spoor Noord te Antwerpen, met grote speeltuin en mogelijkheid tot waterpret, Zebrabeach in Gent, met ondiepe vijver voor uren speelpret, en DOK te Gent. Wie weet vul ik de lijst deze zomer nog aan met plaatsje die we zelf uittesten. park spoor noord cargo zomerbar zebrabeach gent
 4. Doe aan cultuur en trek naar het Atomium in Brussel. Het werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958 maar bezorgt je nog steeds een spectaculair zicht over Brussel. Sowieso scoor je met die bollen… *schaterlach*
 5. Trek naar de cinema en geniet van één van de mooie kinderfilms die er spelen. Zeker op regenachtige dagen is dit het ideale tijdverdrijf. Zelfs met kleine kindjes zoals Axelle lukt dat perfect. Wist je trouwens dat vanaf 20 juli ‘De GVR’ te zien is in de cinema? Pure nostalgie is dat want wie las het boek van de grote vriendelijke reus nu niet? In de film ontmoeten we Sophie, een weesmeisje dat ontvoerd wordt door een aardige reus, De Grote Vriendelijke Reus genaamd. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van de slechte, mensetende reuzen die de GVR pesten. De verfilming van het wereldberoemde jeugdboek van Roald Dahl is in handen van niemand minder dan Steven Spielberg, dus dat belooft alleen maar goeds. 
  DE GVR CinemaWil je ‘De GVR’ graag gaan bekijken? Dan heb ik goed nieuws, want omwille van de release mag ik een familieticket van 4 personen weggeven. Kans maken doe je simpelweg door onderstaand een reactie na te laten. Deelnemen kan tot dinsdagavond 12 juli.Veel succes!

Hebben jullie nog ideetjes? Wat doen jullie met de kids? Tips zijn meer dan welkom… 😉

 

70 Comments

 • ElsSeghers 6 juli 2016 at 07:41

  Oh. De GVR, prachtboek! We zagen er tijdens deGentse feesten enkele jaren geleden ook een theatervoorstelling van. Ook super. Wist je trouwens dat je bij Uitbureau in de Veldstraat een aparte kinderbrochure voor de feesten kan halen? Zeker doen! En nu dimen voor de tickets 😉

  • Bij oogappelsien 6 juli 2016 at 22:59

   Oh dat was vroeger mijn lievelingsfilm. Tijd om het eens te herbeleven

 • De Wonderkamer 6 juli 2016 at 07:53

  Oh leuk, ik doe graag mee. Vooral als het weer niet beter wordt is dit een aangename give away.

 • Jo-Lynn 6 juli 2016 at 08:03

  Ooooh jeugdnostalgie! Een van mijn lievelingsauteurs toen ik klein was. Dat wil ik wel doen tijdens de vakantie! 🙂

  (Mocht ik winnen (ik ben in een optimistische bui) ik ben op reis tot de 24e.)

 • Katrien Depoorter 6 juli 2016 at 08:03

  Zaterdag Cactusfestival, Gentse Feesten , Netflix, Kubb-tornooi in de tuin, het buurmeisje over de haag tillen en met haar dolle pret hebben , de strijkparels herontdekken en er coole accessoires mee maken , een twe minuten tent in de tuin plaatsen en je hebt een instant chill hoek …

 • Erika 6 juli 2016 at 08:58

  Leuke vakantie tips. De oudste is hier niet als ik grote fan van Roald Dahl. Deze film staat op ons verlanglijstje om te gaan kijken deze zomer. Gratis zou heel leuk zijn!

 • Isabelle 6 juli 2016 at 09:02

  Oh, deze tips van jou houd ik in de gaten!
  Gentsche fiesten staan ier alvast op de planning aangevuld met Blaarmeersen, Pairi Daiza , dagje zee, feestjes in de tuin, BBQ’s en veeeel naaidates 😉
  Een trip naar de cinema zie ik ook wel zitten 🙂

 • An 6 juli 2016 at 09:06

  GVR dat is pure nostalgie. De boeken van Roald Dahl liggen hier al te wachten tot de zoon kan lezen, maar dat zal nog wel even duren (hij is nog maar (al) 3j). Dus naar de film gaan lijkt me wel een leuke activiteit met hem.

  Wat ook een leuke activiteit voor kinderen is, is het sfinks festival http://www.sfinks.be/ eind juli

 • Ann VO 6 juli 2016 at 09:19

  Ik doe graag mee ! Kids zullen niet nee zeggen – Roals Dahl ligt ook bij ons in de bovenste schuif !

 • Leen 6 juli 2016 at 09:23

  Met een zoon die De GVR verslonden heeft (en een mama die met veel nostalgie terugdenkt aan de tijd dat ze dat boek voor de eerste keer las), doe ik heel graag mee!

 • Melissa 6 juli 2016 at 09:35

  Leuke tips! Aangezien het voor ons dit jaar jammer genoeg een thuisblijfvakantie wordt, zouden cinematickets wel heeeeeeel welkom zijn!!

 • Charlotte 6 juli 2016 at 09:41

  Ik doe graag mee voor de filmtickets.
  Dochter vindt zwemmen ook altijd leuk, binnen of buiten, afhankelijk van het weer.
  En gewoon de speeltuin hier in het dorp is ook altijd een succes. Samen met ons drietjes (dochter van 4, Golden Retriever Billy en ik) een wandeling maken en dan een tussenstop bij de chocolatier die in de zomer ook heerlijk ijs heeft.

 • Sara 6 juli 2016 at 09:49

  DE GVR … oh waar is de tijd … dat zou leuk zijn! Voorlopig geen tijd voor tripjes … nog even tandenbijten, hier nog geen vakantie . Maar ik geniet wel andere hun leuke tripverslagjes 🙂

 • withlovebyeva 6 juli 2016 at 10:16

  Liv en ik plannen een hele augustusmaand vol uitstapjes, en de GVR staat al op ons lijstje voor een regenachtige dag. Haar vriendinnetjes en broer&zus zijn altijd reuzejaloers 😉 Dus moesten we kaartjes winnen, dan kunnen we hen gewoon meenemen!

  • nathalie v 6 juli 2016 at 22:07

   De GVR werd ook al door zoonlief ter hand genomen, dus laat die tickets maar komen!
   Ik bedoel: mag ik alstublieft meedoen aan de give away?

 • Karolien Timmermans 6 juli 2016 at 10:54

  Oh, wat een fijn nieuws! Ik kijk er al naar uit om samen met de dochter te gaan kijken. Mochten we dat gratis kunnen doen, dat zou de kers op de taart zijn…

 • Wendy 6 juli 2016 at 10:55

  Als kind zijnde vond ik De GVR een fantastisch boek. Trouwens alle verhalen van Roald Dahl zijn goed!
  De film gaan zien lijkt me dan ook erg leuk. Nu maar hopen dat ik win!!
  Fingers crossed!!!!!

 • De Zuster Van 6 juli 2016 at 10:57

  Ik zag zondag de trailer van de GVR in de cinema en hoewel ik het boek nooit gelezen heb, was ik op slag gecharmeerd door die lieve reus. Het lijkt me dus de ideale activiteit voor wanneer mijn nichtjes deze vakantie komen logeren! #fingerscrossed

 • Kirsten 6 juli 2016 at 12:12

  Oh de GVR! Als kind vond ik het een fantastisch boek, en nog steeds eigenlijk. Mijn metekindje is het nu aan het lezen, dus ik kijk er al naar uit om samen naar de film te gaan. Fingers crossed!

 • Hilde 6 juli 2016 at 12:56

  Klinkt geweldig, ik doe erg graag mee voor de GVR!
  Blotevoetenpad in Zutendaal was bij ons ook een succes, maar idd ver (Gent voor ons ook).
  Een ‘avonturenwandeling’, waarbij aan elk kruispunt iemand mag kiezen welke kant we opgaan (afwisselend), en je dus op verrassende plaatsen kan komen. De bib natuurlijk, is door het jaar al een topper en in de vakantie nog iets meer. En in de buurt zijn regelmatig kindvriendelijke dingen te doen.

 • Miek 6 juli 2016 at 13:02

  De GVR! Oudste dochter heeft het boek nog maar een keer of tien gelezen, jongste dochter is er net aan begonnen. En mama wil gewoon stiekem zelf naar die film… ?

 • Sarah 6 juli 2016 at 13:12

  Ooh super! In augustus heb ik een maand ouderschapsverlof en moet ik mij bijna vierjarige een probleem weken bezig houden. Dit komt als geroepen. Keep em coming 😉

 • Miet 6 juli 2016 at 13:29

  Dank je voor de tips! En oh oh oh wat wil ik graag eens naar de cinema met mijn kinderen! De gvr lijkt mij een topper als eerste filmervaring , want wij gingen nooit eerder met onze kleuters. Pick us, please ?

 • Ivy 6 juli 2016 at 13:35

  Hier wordt al afgeteld naar de GVR !!
  Volgende week gaan we naar de tentoonstelling van Harry Potter in Brussel, en misschien combineren we dat nog met het treinmuseum. In Bokrijk is er elke zondag weer veel extra te beleven, en er staan ook nog wel enkele pretparken op de planning (Plopsa Coo, Bobbejaanland,…). Maar onze dochters zijn dan ook al ietsje ouder (7 en 9).

 • Francesca 6 juli 2016 at 13:56

  Ik doe mee voor de filmtickets.

  Wat nog leuker kan zijn dan naar de film gaan, is zelf een film maken. Met de iPad maakten we opnames bij het liedje “Had ik maar ten hamer” van Kapitein Winokio die dan achterna in iMovie tot een heuse videoclip werd omgetoverd.

 • Inge 6 juli 2016 at 14:36

  Deze staat alvast nog op ons programma: http://www.clicskoksijde.be/ en oh ja, die film willen wij ook wel zien!

 • Liesbet R 6 juli 2016 at 14:38

  O, die film gaat zo mooi zijn! Mijn oudste dochtertje is bijna 4 maar we zijn nog nooit met haar naar de film geweest. Ik zet het op mijn lijstje voor deze vakantie!

 • 196.be|Veerle 6 juli 2016 at 14:48

  Wij zijn net Matilda voor de tweede keer samen met onze oudste dochter aan het lezen. de GVR staat als volgende op onze lijst. Ik waag daarom graag ook mijn kans voor de tickets.
  Als extra tip: alle leuke voorstellingen van de Zomer van Antwerpen. Zowel gratis als betalend, zeker ook toegankelijk voor kindjes! Alle info op http://www.zva.be.

 • Sylvia 6 juli 2016 at 15:32

  Ooh de GVR ook één van mijn favoriete kinderboeken! Wij zouden heel graag winnen! Geniet van je leuke zomerplannen!

 • Dorothy labs 6 juli 2016 at 16:14

  Wat leuk , een dagje naar de film met enkele kleinkindjes , das leuk in de vakantie en daarom doe ik graag mee
  Groetjes
  Doortje

 • Fanieken 6 juli 2016 at 19:00

  Dat zou tof zijn filmtickets en vooral voor die film

  Ik heb geluk om in de ardennen te wonen.genieten van de tuin en vooral chevetogne bij ons in de buurt is super

  Binnenkort kamperen met de tent

 • Liesbeth 6 juli 2016 at 19:11

  Leuk! De GVR was mijn favoriete jeugdboek. Nu ben ik het aan het voorlezen voor mijn kinderen en ze vinden het al even prachtig als ikzelf! Jeugdsentiment <3

 • Sofie Devriendt 6 juli 2016 at 19:12

  De gvr is gewoon magisch!
  De twee oudste zijn het boek nu aan het lezen en ik zie hoeveel plezier ze ermee hebben, heerlijk.

  Graag doe ik dan ook mee met deze wedstrijd 🙂

 • Veerle 6 juli 2016 at 19:35

  Die filmtickets zijn hier zeker welkom. Wat ook heel leuk is met kinderen is een geocache zoektocht. Het is verrassend hoeveel caches er intussen te vinden zijn en het maakt een wandeling zoveel spannender.

 • Freya 6 juli 2016 at 20:26

  Leuke tips! Zekers als het zonnetje een beetje blijft meewerken. Cinema heb ik nog niet geprobeerd met mijn 4-jarige. Maar dat kan misschien ook wel een succes worden.

 • Sanne Verhulst 6 juli 2016 at 20:27

  Oooh die film MOET ik ook gaan zien! Top verhaal ♡
  Dubbel zo leuk als je het kan winnen ?

 • Ikbenvink 6 juli 2016 at 20:31

  Oh, de GVR, jeugdsentiment. Ideaal voor een regenachtige middag, heel graag dus!

 • Lies Van de Woestyne 6 juli 2016 at 20:35

  Ik hoop mijn kinderen met deze film te kunnen besmetten met mijn liefde voor mijn allereerste en allergrootste idool ooit! Spijtig dat dat met de boeken totnogtoe niet lukte, dan misschien wel met de film (gelukkig ook een goede film ;-))

 • 100% Elke 6 juli 2016 at 21:08

  De GVR, dat is pure nostalgie! Zou wel leuk zijn als allereerste cinema-film voor de jongens! (en 20 juli is de start van mijn verlof, dus dat kan sowieso al niet meer stuk!)

 • Tine 6 juli 2016 at 21:10

  Oh de gva is nostalgie van de bovenste plank. Heel nieuwsgierig naar hoe de film eruit ziet!

  Toffe tips trouwens. De moeite om uit te proberen de komende weken

 • hilde 6 juli 2016 at 21:10

  Even naar de film zou een aangename verrassing zijn voor de Kids. ..Wij zijn aan het verbouwen, dus de vakantie is vooral een werkvakantie..
  Nog een leuke uitstap voor op je lijst is de zoo in Rijsel.. .is bovendien gratis!

 • De Rijbel Ilse 6 juli 2016 at 21:11

  Oh, dat zou voor ons een mooie ontdekking worden daar ik het verhaal in tegenstelling tot de velen hierboven niet ken. Ik ben wel elke brochure die ik in mijn handen krijg aan het uitpluizen op zoek naar leuke uitstapjes. Happykidsboek ligt ook in deze stapel klaar! Trainworld staat hier al ingepland! Op naar een fijne vakantie!

 • Sofie DK 6 juli 2016 at 21:46

  Roald Dahl was en is nog steeds mijn lievelingsschrijver en de GVR was toch een van de boeken die ik meermaals gelezen heb in mijn jeugdjaren. Ik ben dus heel erg benieuwd of de verfilming overeenkomt met mijn beeld uit het boek. Laat die tickets dus maar komen…?

 • Printje 6 juli 2016 at 21:48

  Ooo, ontzettend leuk, hier grote Roald Dahl fans!
  Heel hard welkom!
  Trouwens goede tips staan er tussen, we trekken zeker eens naar Park spoor noord!

 • Seija 6 juli 2016 at 21:50

  Op een regenachtige dag is een filmpje meepikken ideaal. En voor de zonnigere dagen ga ik dat van Zebrabeach onthouden. Alvast bedankt voor de tips.

 • Lottes Anekdotes 6 juli 2016 at 22:55

  Hahaha, ik wou gewoon reageren dat ik de film De GVR wil zien en toen zag ik dat je tickets kan winnen. Ik doe dus sowieso mee 🙂

 • Bij oogappelsien 6 juli 2016 at 22:59

  Oh dat was vroeger mijn lievelingsfilm. Tijd om het te herbeleven

 • Nele 6 juli 2016 at 23:04

  De GVR, zàlig! Ik doe dus heel graag mee voor die tickets!

 • 'm(i)e' 6 juli 2016 at 23:04

  Hoe kan dat nu ! Ik ken dat niet, de GVR! Ik doe dus graag mee want de referenties op de affiche ken ik wel 🙂

 • Carolien 6 juli 2016 at 23:21

  De GVR een van de mooiste kinderboeken ooit. Ik doe dus zeker graag mee.

 • Annelies 6 juli 2016 at 23:45

  Ooh; pure nostalgie! Dat zou hier wel gesmaakt worden! ?

 • Frullemieke 7 juli 2016 at 00:00

  Echte nostalgie die gvr, de tekenfilm hebben we hier liggen en valt enorm in de smaak dus tegen een tripje naar de bioscoop zeggen we geen nee 🙂
  Park spoor noord staat hier inderdaad ook heel hoog op het to do-lijstje.
  Lilse Bergen in Gierle is ook altijd supertof om met kindjes naartoe te gaan.

 • Tine 7 juli 2016 at 07:50

  Leuke tips! De GVR wordt hier in de dorpsschool voorgelezen door de leerkracht van het 3e leerjaar . Als het boek uit is, mogen ze naar de film kijken. Groot was de ontgoocheling van mijn oudste zoon dat hij volgend schooljaar bij de andere leerkracht zal zitten. Deze tickets zouden een ideale manier zijn om hem te troosten.

 • TinneV (NaaiSGerief) 7 juli 2016 at 09:32

  Daar had ik dus nog niets van gehoord! Dat boek verfilmd zeg… Ik doe heel heel graag mee!

 • Leen 7 juli 2016 at 09:45

  Bedankt voor de tips. Ik houd die zeker in gedachten. Misschien starten we wel met de gva …

 • Nele 7 juli 2016 at 10:31

  Inderdaad heel leuke tips. Het blote voeten pad staat ook al op ons lijstje van leuke uitjes met de kids. En het atomium hebben we onlangs gedaan in combi met het Dino museum. Een topdag zoals onze oudste het perfect omschreef.
  De GVR is inderdaad pure nostalgie en het zou wel leuk zijn om deze film met de kids te gaan kijken.

 • loes 7 juli 2016 at 11:50

  Nostalgie ten top, die GVR van Roald Dahl! Ik zou de kindjes heel graag dat stukje kindertijd van mij willen laten zien! De film stond sowieso al op de zomervakantiebucketlist hier :o) Park spoor noord is hier vorige zondag al de revue gepasseerd en idd een hele fijne en natte aanrader :o)

 • Debora Verryckt 7 juli 2016 at 12:23

  heb het boek nog niet gelezen maar wel een oude film ervan gezien (de getekende?) enne ik heb nog een paar leuke dingen omt e doen met de kids:
  Sint-anna strand op Linkeroever te antwerpen, leuke speeltuin en strand aan de schelde (niet in het water gaan helaas)
  dan heb je nog het ster in sint niklaas, een domein met water, speeltuinen, minigolf,… veel te doen voor kinderen en volwassenen
  domein puyenbroek is ook zo iets maar daar wel geen water om in te zitten, wel om te gaan waterfietsen
  een wandelzoektocht van 6 km in beveren
  en weet je je kan zeker eens naar de efteling, plopsa, plankendaal,… en al die andere pretparken en dierentuinen gaan met de kinderen

 • Dineke 7 juli 2016 at 13:01

  Oh wie zou dit nu niet willen winnen. Ik waag zeker mijn kans

 • kimmeke52 7 juli 2016 at 13:02

  Ooh, die wou ik graag gaan zien!
  Ik was er nog naar op zoek toen we vorige week naar de film gingen!

 • Elke 7 juli 2016 at 16:27

  Een stukje nostalgie overbrengen naar de eigen dochter ❤❤❤. De tickets zouden welkom zijn.

 • Els 8 juli 2016 at 09:15

  Ooh waaw! Mijn zoontje van 7 heeft dit boek net met veel spanning zelf uitgelezen. Zijn eerste echte boek! De film samen met hem kunnen bekijken zou dus echt fantastisch zijn! Hij was al zo onder de indruk van het verhaal, de film zou dat echt compleet maken! 🙂

 • Jozefien 8 juli 2016 at 09:49

  Zebrabeach is onze vaste stek. Cocktailtje voor de mama en de papa, en water en zand voor de kindjes – perfect. Al is de Blaarmeersen ook helemaal geweldig natuurlijk, maar daarvoor moeten we al de fiets nemen ;-).

  Ik was zo’n fan van Roald Dahl, maar de GVR heb ik nooit te pakken gekergen in de bib. Als wij dat ticket in onze schoot geworpen krijgen (de bib, ook zo dichtbij trouwens ;-)), dan koop ik hem eerst nog eens op mijn Kindle. Kwestie van er terug een beetje in te komen hé.

  • Jozefien 8 juli 2016 at 09:50

   Eigenlijk bedoelde ik dat de cinema zo dichtbij is. Maar de bib ook hoor 😉

 • mimaloki 8 juli 2016 at 21:28

  Blotevoetenpad staat hier ook op de planning, maar dan in zutendaal.
  Picknick in het park, en een bal meenemen. Oldskool maar het doet em iedere keer weer. Speelbos in Heverlee, onze planning moet nog wat verder opgesteld worden. Veel parken alvast. Dat van Kessel-Lo is een aanrader, maar dat is voor jou niet in de buurt.
  De GVR wil ik wel toevoegen aan ons lijstje 😉

 • Vicky 8 juli 2016 at 22:06

  Leuk, GVR, pure nostalgie… ben benieuwd of onze kindjes hier ook zo gefascineerd door gaan zijn!

 • Sofie 11 juli 2016 at 18:18

  Hey, ik ken het niet, dus zou het wel leuk zijn om met de kids, twee maanden vakantie zijn lang, hé, eens naar de cinema te gaan! Ik doe mee 😉
  Nog een uittip, de Gavers in Harelbeke zijn ook heel mooi en volop waterplezier bij een zonnige dag.

 • Marijke 12 juli 2016 at 22:26

  Onze jongste dochter kampt met serieuze dyslexie… maar dat weerhoudt haar niet om alle boeken van Roald Dahl van achter naar voor te lezen en te verzamelen… Hij is haar grote voorbeeld als je weet dat hij dezelfde leerstoornis had.
  De GVR is een van haar favorieten… ze bracht hem naar voor in de klas tijdens een spreekbeurt.
  De film staat op onze planning… de tickets zijn dus welkom… zo kan ze enkele vriendinnen uitnodigen om ons te vergezelen! 🙂
  Veel geluk aan alle deelnemers!!

 • fiever 13 juli 2016 at 09:39

  Ooh, de GVR! Een van mijn favoriete boeken. De hele collectie van Roald Dahl eigenlijk. Dochterlief heeft het boek net gelezen en is ook grote fan. Ze is erg benieuwd naar de filmversie. ik ben trouwens een Sofie ? Zou fijn zijn om met het hele gezin naar de avonturen van Sophie te gaan kijken.

 • Lobke 8 september 2016 at 08:32

  Merci voor de vermelding schat! Ik zie dat nu pas maar dat komt omdat ik toen op vakantie was 😉 Top!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×