Regenachtige dagen kunnen een uitdaging zijn voor ouders die op zoek zijn naar manieren om hun kinderen bezig te houden. Maar geen zorgen, wij hebben de oplossing! Hier zijn 5 geweldige activiteiten om te doen met kinderen bij slecht weer. Het zijn eigenlijk voor de hand liggende activiteiten, maar als ouder ben je soms gewoon radeloos. Dan ga je in Google op zoek naar DE oplossing, typ je in: ‘Wat te doen met kinderen bij slecht weer?’ en zo beland je allicht hier. Gewoon omdat je zelf even een klein duwtje in de juiste richting nodig had. En dat is helemaal oké…

#1 Naar het Museum

Als de regen met bakken uit de hemel komt, is een museumbezoek een ​​geweldige manier om een ​​educatieve en leuke dag door te brengen met het gezin. Het Museum voor Schone Kunsten in Gent is bijvoorbeeld een prachtige plek om te bezoeken. Het museum heeft een uitgebreide collectie van kunst uit de Middeleeuwen tot aan de hedendaagse kunst. Er zijn veel tentoonstellingen, activiteiten en workshops voor kinderen van alle leeftijden. Het is een perfecte manier om kinderen te laten kennismaken met kunst en geschiedenis.

Gelukkig zijn er nog héél wat andere opties, want niet iedereen houdt van kunst en geschiedenis. Een top-lijstje van Gentse Musea vind je trouwens hier.

#2 Binnenspeeltuinen

Binnenspeeltuinen zijn een geweldige optie voor ouders die hun kinderen willen vermaken op een regenachtige dag. Er zijn heel wat binnenspeeltuinen overal verspreid in België. Dr. Google helpt je zeker verder met de binnenspeeltuin die het dichtste in jouw buurt ligt. Binnenspeeltuinen staan ook wel een beetje gelijk aan krijspaleizen, I know! De tip die ik kan geven: neem een noice cancelling koptelefoon mee, je computer en kijk ondertussen een filmpje of werk in alle rust verder aan je eigen projecten. Voor iedereen een win-win!

#3 Naar de cinema

Een bezoek aan de cinema is altijd een geweldige manier om een ​​regenachtige dag door te brengen. Het is ook een leuke activiteit voor het hele gezin. Bioscopen zijn er in overvloed, dus er is altijd wel een film die bij ieders smaak past. Kies een film uit waar het hele gezin van kan genieten en ontspan voor een paar uur in de comfortabele stoelen van de cinema.

#4 Binnen picknicken

Wie zegt dat picknicken alleen in het park kan? Je kunt een heerlijke picknick binnen organiseren en genieten van lekkere snacks en drankjes terwijl je gezellig met je gezin bijkletst. Zet wat kussens op de grond, spreid een deken uit en zet een mooie mand gevuld met lekkers neer. Perfecte manier voor wat family time en goed te verbinden met elkaar.

  #5 Spelletjesmiddag

  Een regenachtige dag is het perfecte moment om thuis te blijven en samen leuke spelletjes te spelen. Er zijn heel wat spelletjes die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Wat het extra fijn maakt, is als er ook lekkers op tafel staat. Perfect voor een middagje vol plezier en gezelligheid.

  Onze favoriete spelletjes zijn:
  Time’s up
  Dobble Classic
  Wedden dat je het kan
  Spookslot
  Uno

  Speel je niet graag spelletjes? Een alternatief is een bouwprojectje met Kapla-blokken.

  Vul jij verder aan met toffe activiteiten voor tijdens slecht weer?

  Dit artikel bevat affiliate links wat jou niks kost, maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.