activiteiten paasvakantieNog twee dagen school en dan sluiten de poorten terug twee weken. Tijd om de kindjes op adem te laten komen, want zeg nu zelf, school is voor die kleine koters vermoeiend. Alleen, vakantie is dan weer vermoeiend voor de ouders. Want hoe je het nu draait of keert, twee weken voor entertainment zorgen is geen evidentie. Schaam u dus niet als u buitenschoolse opvang hebt geregeld, en er zijn best veel ouders die zelf geen twee weken verlof kunnen nemen. Ook daar hoeft u niet mee in te zitten. Maar bent u op zoek naar leuke activiteiten om samen met uw kroost uit te voeren? Lees dan even onze 6 gouden tips. 

The Chrystal Ship in Oostende

U denkt misschien niet dadelijk aan kunstige activiteiten als u aan u kroost denkt, maar trek naar Oostende en je kunt er echt fijne momenten beleven. The Crystal Ship brengt wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars naar de stad, met gigantische muurschilderingen en interventies. De nieuwe en bestaande werken vormen een artistiek parcours door de binnenstand en op Het Groen Lint rond Oostende. Ideaal dus om een stevige wandeling door de stad te maken, zelf moois te zien en je kroost iets bij te leren. In goeie omstandigheden (lees: als mijn lijf het toelaat) trekken ook wij volgende week eens richting Oostende!

Koksijde Kids

Op zaterdag 8 en zondag 9 april kan je terecht in Koksijde voor een heus kinderevenement. Een deel van Koksijde wordt dan een echt speeldorp. Op beide dagen, van 10.30 tot 18 uur, kunnen de kinderen zich uitleven op de verschillende attracties, zowel voor de allerkleinsten als voor de tieners. En het is nog gratis ook! Meer informatie vind je op hun website.

Playground Antwerpen

Ik val in herhaling, maar trek voor de allerlaatste keer naar deze binnenspeeltuin boven de Mercator in Antwerpen. Na de paasvakantie kan je hier niet langer terecht en dat vinden wij hier echt super jammer! Geniet dus nog één keer van de hipste binnenspeeltuin van het land!

Halfvastenfoor

Nog tot en met 9 april kunt u in Gent terecht voor de halfvastenfoor. Dit jaar pakten de Gentenaars het helemaal aan met een nieuwe opstelling van de attracties, wat de gezelligheid laat toenemen, alsook de wandelruimte. Traditioneel gaan wij eendjes vissen, op de draaimolen zitten en oliebollen eten. Jullie ook?!?

Zwemmen

In de meeste steden en gemeenten vind je wel een zwembad. De ene weliswaar al wat uitgebreider dan de andere. Maar zeg nu zelf, hoeveel kinderen genieten er nu niet van een uitgebreide plons-partij? Zo zie je maar dat je het niet altijd te ver moet zoeken qua activiteiten-invulling.

Pyjama-dag

We hopen op mooi weer tijdens de vakantie maar regent het toch vollen bak, plan dan eens een pyjama-dag in. Voorzie een lekker ontbijt/brunch, haal gezelschapsspelletjes en/of knutselmateriaal boven en eindig de dag met een kinderfilm. Belangrijk: de hele dag blijven we gewoon lekker in pyjama!

En verder, probeer te relaxen. Ik ben van mening dat niet elke vakantiedag gevuld moet zijn met uitstapjes en hippe activiteiten. Bij mooi weer hebben ze even zeer plezier van een middagje in de tuin ravotten. Zelf ook even tijd nemen en toekijken hoe je kinderen alleen spelen is geen schande. (Al moet je daarvoor soms misschien wel eens omkopen, haha.) Maar wat je ook doet en plant, probeer het vooral relax aan te pakken en te denken aan de film “Frozen”: ‘Let it goooo….’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. Als ik zo al die plannen zie die mensen maken om op uitstapjes te gaan voel ik me telkens wat tekort schieten
    Maar met slechts 20 dagen verlof lukt dat gewoonweg niet :(
    Hopelijk ik het redelijk weer in de weekends

    1. oh normaal ben ik ook niet zoveel thuis hoor! het is omdat ik nu verplicht thuis ben door de zwangerschap! je moet je absoluut niet schuldig voelen denk ik! Meer mensen die wel moeten werken dan zij die al die vakantieperiodes thuis kunnen zijn

  2. Die pyjamadag staat bij ons al ingepland! Wij gaan naar Disneyland en ‘the day after’ wordt Platte Rust-dag. Ze gaan het kunnen gebruiken want 2 dagen later vertrekken we op familieweekend… Die kinderen gaan nogal verhalen kunnen vertellen tegen hun klasgenootjes, jong!
    De eerste week moeten we ze wel naar de oma’s sturen… 20 dagen verlof is inderdaad veel te weinig om vakanties op te vullen.