#60daystodiscover

#60daystodiscover – Week 1 – looking back

Afgelopen week ging ik de uitdaging aan om elke dag 10 minuten te wandelen in de eigen omgeving. Indien dat nodig bleek te zijn, kon ik één dag skippen. Bij aanvang dacht ik dat ik dat skipmoment zeker ging nodig hebben. Maar na één week wandelen kan ik je vertellen dat ik elke dag op zijn minst 10 minuten gewandeld heb.

Verslaving

Op de één of andere manier werd dat wandelen al snel een soort van nieuwe verslaving. Misschien omdat ik tijdens die kleine wandelingetjes eventjes ontsnap aan alles. Het draagt bij aan een positievere versie van mezelf, zo heb ik het gevoel. Geen idee of dat zo zal blijven. Misschien went het wel en heeft het op termijn een minder groots effect. Maar dat zien we dan wel weer… Alles wat nu kan bijdragen aan een positievere mindset is zo welkom.

Tijdens de wandelingen zelf probeer ik steeds een nieuwe route te nemen. Dat wordt steeds moeilijker en moeilijker want alles wat snel te bereiken is vanuit mijn deurgat, begint op te raken. Maar ondertussen denk ik na over hoe ik dat kan oplossen. Een wandeling plannen voor ik boodschappen doe bijvoorbeeld. Geen idee of ik aan 60 verschillende wandelingen kom, maar ah het gaat vooral om het wandelen zelf, toch?!?

Na een week fotograferen ben ik ondertussen al in die staat dat mijn ogen de volledige omgeving afscannen.

Verder neem ik steeds mijn fototoestel mee om mijn route vast te leggen. Het bijzondere hieraan is dat ik naar de omgeving leer kijken op een andere manier. Na een week fotograferen ben ik ondertussen al in die staat dat mijn ogen de volledige omgeving afscannen. Scannen naar details en plaatsen die de moeite waard zijn om vereeuwigd te worden. Al vele maken afgelopen week maakte mijn hart een sprongetje. Hoe geweldig is dat eigenlijk wel niet?

Opruimplannen

Verder had ik het plan om afval op te ruimen. Sommige plaatsen zijn helaas zo erg, dat indien ik het wil opruimen allicht niet aan wandelen toekom. Verder zoek ik nog steeds naar de ideale manier dus dat opruimen is nog een werkpuntje. We zien wel hoe dat verder loopt. Maar dat wandelen op zich, daar ga ik mee door. Mijn fototoestel wordt daarin mijn partner in crime. En wie zin heeft om eens een wandelingetje met me mee te maken, die roept maar hé…


Doen jullie ook mee met #60daystodiscover? Wat zijn jullie ervaringen? Gaat het net zo goed of botsen jullie op moeilijkheden/beperkingen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. Ik zou het wel willen doen maar mijn agenda laat dat niet toe. ok, toegegeven, tijd kan je altijd maken. maar als ik klaar ben met werken, is het nu nog net iets te donker om mijn huis uit te gaan. een held in het donker ben ik nooit geweest.
    ook toegegeven, de dagen dat er een avondwandeling gebeurt, zijn altijd heel tof. je leert niet alleen je omgeving anders kennen, maar je komt dichter naar elkaar toe. alleen een wandeling maken, dat vind ik niet zo fijn. het is zo een beetje als alleen op reis gaan; dan is ook niet zo leuk. je wilt al je ervaringen delen en nadien samen nog even nakeuvelen.
    het is waar – door rustiger ergens te zijn én ergens te zijn om foto’s te nemen, bekijk je de omgeving anders. je zoekt gewoon mooie beeldjes. je gaan positiever ingesteld zijn.
    doordoen dus !

  2. Ik plande om mee te doen, startte heel ijverig met een tripje naar Scherpenheuvel (zo’n 18km) met het hele gezin. En toen crashte ik. Sinds gisteren heb ik geen 14u slaap meer nodig, voel ik dat mijn lichaam het weer beter aankan en zo vertrok ik vandaag met een paar vriendinnen voor een tochtje van 5km. Zonder fototoestel of gsm. Maar ik kwam wel terug met opgeladen batterijtjes. Dus hopelijk was dit een nieuw startschot.