60daystodiscover wandelen

#60daystodiscover – Week 3 – looking back

Afgelopen maandag zaten we al aan 1/3 van #60daystodiscover. Het is amper te geloven dat ik 20 dagen lang elke dag een wandeling gemaakt heb en daarbij ook nog eens elke dag mijn fototoestel mee nam. Het liefst van al zou ik dan ook alle foto’s delen, maar ik zal me inhouden, belooft! #60daystodiscover blijft een uitdaging die me nauw aan het hart ligt. Al had ik afgelopen week ook mijn eerste dipje. Mogelijks doordat ik de dag voordien een prachtige plaats had ontdekt en misschien wel een beetje baalde dat iets soortgelijk niet op wandelafstand van mijn deur ligt.

Ik merk dan ook dat de nood aan in de natuur zijn veel groter is dan ik ooit zelf had gedacht. In een stad wonen is daarvoor natuurlijk niet ideaal. En ook al kom je in onze stad wel groen tegen, telkens blijft de link met de stad bestaan. Ivago die je passeert als je langs het water wandelt, de drukke weg die je voorbij hoort razen of de massa aan mensen die net naar hetzelfde verlangen en bijgevolg massaal naar dezelfde plaats trekken. Maar #60daystodiscover leert me veel. Bijgevolg dus ook leren omgaan met het evenwicht tussen stadsleven en vertoeven in de natuur.

#60daystodiscover: verbintenis

Het mooiste van afgelopen week? Ik was in volle fotografie-actie bezig toen ik werd toegeroepen door een buurtbewoner. Hij had de bloemen geplant die ik net aan het fotograferen was. We voerden een kort gesprek over mijn reden van fotograferen. Hij gaf me op zijn beurt allerlei tips waar ik nog eens in Gent moet gaan. Trots toonde de man zijn foto’s die hij zelf als amateurfotograaf had genomen. Hij werd duidelijk spontaan vrolijk van botsen op mensen die hetzelfde doen als hijzelf. En ik genoot vooral van het feit dat je zomaar uit het niks ook nog eens een fijn gesprek kan hebben met een wildvreemde.

#60daystodiscover, alweer een week voorbij, hier zijn dan ook mijn beelden genomen in Gent en Middelkerke…

Alle voorgaande verslagen vind je hier & hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments