Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

10 dingen die herkenbaar zijn als je net bevallen bent!

27 april 2017
10 dingen die je herkent als je net bevallen bent

10 dingen die herkenbaar zijn als je net bevallen bent!

27 april 2017

10 dingen die je herkent als je net bevallen bent Enkele dagen na mijn bevalling en als kersverse mama van drie, kijk ik al even terug. Ik sta ervan versteld hoeveel zaken er zijn die ik toch enigszins vergeten was. Of evidente zaken waar ik helemaal geen rekening mee hield. Maar ook heerlijke, zalige dingen die van mijn andere kinderen alweer ver in het geheugen zaten. Daarom 10 x de dingen die zo herkenbaar zijn als je net bevallen bent.

 1. Weeën doen pijn, veel pijn. Tijdens het moment van bevallen heb ik een aantal keer gezegd dat moest een mens die pijn onthouden, je nooit van zijn leven aan een nieuw exemplaar zou beginnen, haha.
 2. Fysiek is er van alles aan de hand. Zo lijkt het bijvoorbeeld eeuwen te duren voor je darmen terug werken en stellen je buikspieren helemaal niks meer voor.
 3. Je kan blijven huilen, in mijn geval drie dagen lang. En ook al gaat die babyblues over, de emoties zitten nooit ver weg.
 4. Uren kan je staren naar dat nieuwe leven. Ook al is het hier nummertje drie, het blijft fascinerend om elk vezeltje van dat lijfje te bestuderen en te blijven aanstaren.
 5. Net zoals je uren met dat kleine hummeltje op je kan blijven liggen. Ondertussen snuffel je regelmatig aan baby’s hoofdje en nekje want oh die babygeur…
 6. Zei ik het al: die babygeur!!!!!!!
 7. Je kan nauwelijks geloven dat jullie zo iets prachtigs gecreëerd hebben.
 8. Ook al ben je dodelijk vermoeid en mag er een bom naast je bed ontploffen, van het minste zuchtje van je baby word je wakker.
 9. En af en toe betrap je jezelf erop dat je checkt of kleine baby nog wel ademt.
 10. Je fototoestel staat dezer dagen niet stil. Babyspam, check!

5 Comments

 • ElsS 27 april 2017 at 21:06

  wat een mooi, fijn poppemieke. Geniet van jouw kleinste schatje.

 • Liza 28 april 2017 at 08:51

  Gefeliciteerd! Wat een mooi moppie!

 • Vlijtig Liesje 28 april 2017 at 10:56

  Ja, dat klopt allemaal als een bus!

 • Lut 28 april 2017 at 11:23

  Geniet nu maar zoveel je kan. Ook wij hadden beslist om na nummer drie te stoppen, maar eerlijk? Zelfs nu nog, zoveel jaar later, blijft de goesting voor een nummer 4 (dus mocht mijn baarmoeder niet verwijderd zijn…) en och wat heb ik gehuild toen de jongste naar het eerste leerjaar ging en ik geen “kleintjes” meer had/kon zwanger geraken.
  Ik kijk nu al uit naar het moment dat er een kleinkind komt ?.
  En als ik aan een baby denk, komt de babygeur zo weer in mijn neus. Heerlijk gewoon.
  Vraagje: ben jij al lid van de gezinsbond?

  Nog eens proficiat met jouw groot gezin.

 • Anna Maria 3 mei 2017 at 14:57

  Mooi om te lezen, ben benieuwd of ik dit lijstje straks ook kan opnoemen 😉

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×