Het laatste weekend elenan de herfstvakantie trokken we met ons gezin richting de Waddeneilanden. Specifieker naar Texel. Ik hoorde er al zo vaak goeie dingen over maar voor mij was het de allereerste keer dat ik de oversteek maakte. De overzet alleen al vonden de kindjes geweldig, wat we daarna allemaal deden, vonden ze helemaal top. Je kan er bijzonder veel doen, te beginnen met genieten van het prachtige landschap en de vele schaapjes. En wie dacht dat Texel enkel te bezoeken is in de zomerperiode heeft het helemaal mis. Kijken jullie even mee? 

 1. Zoek de Vuurtoren en de vliegers in de lucht

  Texel Waddeneilanden Texel Waddeneilanden Texel WaddeneilandenBen je in Texel, dan moet je sowieso het strand op! Ga even langs bij de Vuurtoren, want die is ongelooflijk idyllisch. Je kan hem ook beklimmen, maar daar pasten wij deze keer voor. Wij spotten met regelmaat vliegers in de lucht. Dat vonden de kindjes geweldig. Zijn ze oud genoeg, dan neem je gewoon zelf een exemplaar mee.

 2. Juttersmuseum Flora

  We trokken zaterdagochtend naar het meest kleurrijke museum van Texel. In het juttersmuseum kan je allerlei strandvondsten van meer dan 75 jaar ontdekken. Wat je jezelf daar bij moet voorstellen? Alles wat aanspoelt aan wal komt daar terecht. Maar men duikt ook specifieke ‘voorwerpen’ op. Het sprak echt tot de verbeelding en anderzijds deed het ons ook stilstaan bij de troep die door mensen in het zeewater terecht komen. Ga je op bezoek? Vergeet dan zeker niet de laatste expositie buiten te doen want daar staan de echte duikboten. En ja, je kan er effectief in! Driedubbel scoren bij de kids en daar doen we het toch voor he, haha!?!

 3. Museum Kaap Skil 

  Dit museum is ideaal met iets oudere kindjes. Baptiste die vond het vooral cool om er rond te huppelen. Axelle was echter helemaal mee in het verhaal. In het museum kom je namelijk alles te weten over het ruige leven in en naast de zee. Een echt familiemuseum dat perfect is voor zij die geïnteresseerd zijn in het zeeleven.

 4. Ecomare

  Het hoogtepunt van het hele weekend moet wel ons bezoek aan Ecomare geweest zijn. Je kan er namelijk zeehonden, bruinvissen en andere zeedieren gaan bekijken. Wat bijzonder is, het is niet gewoon een ‘dierentuin’ maar vooral een opvangplaats voor zieke en gewonde dieren. Indien mogelijk worden ze terug vrij gelaten, eens ze helemaal hersteld zijn. De zeehonden en bruinvissen worden op verschillende tijdstippen per dag gevoederd en dat is echt de moeite om te gaan bekijken. Verder leer je er nog veel meer over het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel. Bellen met een meeuw? Dat kan in Ecomare!

 5. Maak een wandeling door de duinen

  Texel veroverde mijn hart. Het is er werkelijk waar wondermooi. Naast de prachtige zee met bijhorende stranden heb je er ook nog de vele duinen. Erdoor wandelen is heerlijk. Let wel op of een gebied al dan niet toegankelijk is. Sommige duinen mag je niet betreden maar eigenlijk staat dit altijd goed aangegeven.

 6. Slaap in vakantiepark ‘De Krim’

  Wij verbleven een weekendje in vakantiepark ‘De Krim’ in een familievilla. Heerlijk rustig, voldoende plaats en alles wat je, als gezin, nodig hebt is er aanwezig. (Babybedje, hekje aan de trap, wasmachine, …) We gingen er ook zwemmen en heerlijk eten in hun restaurant ‘t Paviljoen.

 7. Lekker eten

  Texel heeft een ruim aanbod aan restaurants. Wij probeerden er enkele plaatsjes uit  en waren meer dan aangenaam verrast. Kindvriendelijk is het overal. Heerlijke kindermenu’s met hier en daar zelfs uitschieters. In plaats van de typische frikandel een gezond visje? Yes, dat kan in Texel! Niet overal hadden ze kinderstoelen maar dan wel weer kleurpotloden. En vooral, uiterst enthousiaste obers! Wij aten lunch bij ‘t Pakhuus in Oudeschild en bij Strandpaviljoen Paal 17. De eerste situeert zich bij een klein haventje, het andere ligt pal aan de zee! We aten ook nog bij Restaurant Wambinge. Een tikkeltje sjiek maar super kindvriendelijk waardoor we voorgerecht, hoofdgerecht en dessert konden eten. En dat zonder enige crisissen, haha. Als dat geen mijlpaal is!!!

Eén ding is zeker, we gaan terug! Het weekend was te snel voorbij en dat is meestal een goed teken. En omdat ik een overload aan foto’s had en jullie niet wilde bestoken met een zwaar blogbericht, kan je bovenaan dit bericht door de galerij scrollen! ;-)

Meer te weten komen over de Waddeneilanden, surf dan even naar de site: www.wadtodo.nl. En begin maar al te dromen over je volgende uitstapje…

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Toerisme Friesland. Hoe ik over samenwerkingen denk, lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie