kinderen gentEnige tijd terug kreeg ik de vraag om voor ‘Riebedebie‘ enkele leuke tips samen te stellen van wat je in Gent kan doen met kinderen. Jullie weten allicht wel dat ik daarin ruimdenkend ben en bijna alles haalbaar zie met kinderen. Als ze maar uitgeslapen zijn… Vandaag deel ik alvast 7 leuke tips van wat je met je kinderen in Gent kan doen.

 1. STAM
  Het Gentse Stadsmuseum is misschien niet meteen de eerste kindvriendelijke uitstap waar u aan denkt. Toch is dit museum ook erg toegankelijk voor de allerkleinsten. Kleine Gentenaars kunnen over hun stad lopen en hun woning zoeken op de luchtfoto van Gent. En met een beetje verbeelding en fantasie neem je de kinderen mee in het historische verhaal van Gent. Onderweg kan je ze bovendien even aan de LEGO-bouwplaats een grote toren laten bouwen. Bovendien organiseert het STAM soms tijdelijke tentoonstellingen die helemaal kidsproof zijn. Zo hadden ze nog maar net de draken op bezoek. Na het museumbezoek kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in de tuin van de Bijloke. En mama’s en papa’s kunnen op de bankjes in de tuin even rustig op adem komen.
 2. Bootje varen
  Ben je in Gent dan mag je een boottrip op de wateren van Gent niet missen. Zelf steek je iets op over de geschiedenis en de gebouwen van Gent en voor de kinderen is het varen alleen een hele belevenis. Opstappen doe je aan de Graslei. Achteraf kan je daar nog genieten van een heerlijk drankje en een fantastische sfeer.
 3. Fotoshoot in het hipste straatje van Gent
  Het Werregarenstraatje is beter gekend als het Graffitistraatje. Kunstenaars mogen hier vrijuit met graffiti aan de slag. Leuk om te bekijken en het ideale decor om enkele leuke foto’s van je kroost te maken!kinderen gent
 4. Stadshal
  Niet ver van het Werregarenstraatje, aan de Sint-Baafskathedraal, kan je de nieuwe stadshal vinden. Een modern gebouw waaronder allerlei evenementen georganiseerd worden. Op zomerse dagen kan je er vaak straatartiesten met bellenblazen terugvinden. Wedden dat je kinderen deze tussenstop heerlijk vinden?
 5. S.M.A.K.
  Laat de fantasie van je kinderen de vrije loop wanneer je het S.M.A.K. bezoekt. Dit museum vol hedendaagse kunst prikkelt de verbeelding en neemt het hele gezin mee op een bijzondere ontdekkingstocht. De allerkleinsten laat je gewoon zelf vertellen over wat zij zien en wie weet steek je van hen nog iets op. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er  een begeleidend boekje waar ze vragen in kunnen beantwoorden en uitgedaagd worden om (vreemde) dingen te doen in de museumzaal!
 6. Citadelpark
  Na een bezoekje aan het S.M.A.K. kan je even bekomen in het Citadelpark. Alhoewel: rennen door de grasvelden of verstoppertje spelen achter de bomen kan hier perfect. Laat de kinderen zoeken naar het speelplein, waar ze trouwens uren zoet zijn. Koop er een ijsje of neem je picknick mee en maak het jezelf comfortabel. Om af te ronden kan je nog even de eenden en zwanen gaan bekijken, die sinds kort terug water in hun vijver hebben! Wie van honden houdt kan even langs bij het dierenasiel om een hond uit te laten.
 7. Gravensteen
  Heb je een ridderfan als kind? Dan moet je zeker even langs bij het Gravensteen. Het is een imposant kasteel/burcht temidden van het stadscentrum. Harnassen en zwaarden in overvloed. En bovenop de donjon krijg je een mooi uitzicht over de stad.

Hebben jullie nog tips?

P.s.: via stad Gent kan je nu ook gratis buggy’s ontlenen. Handig dus als je met de fiets of het openbaar vervoer komt. 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

 1. Het Huis van Alijn, met superleuke zoektocht voor kleuters en eentje voor lagereschoolkinderen en trip down memory lane voor de volwassenen die in de kamers van de jaren 50-60-70-80-90 spullen terugzien uit hun eigen kindertijd ?

 2. In het belfort is er een heuse speurtocht voor kinderen. Mijn ouders deden dit deze week met Oona en een neefje en de kids vonden het echt tof!

 3. Wij bezochten het STAM tijdens de Gentse feesten. Voor kinderen kon je een boekje kopen voor 5 euro ‘Cubberdanny’. Hierin stonden allerlei opdrachten om hen tijdens het bezoek aan de tentoonstelling ‘bezig’ te houden. Als ze de opdrachten tot een goed einde brachten en het toverwoord wisten te vinden kregen ze in ruil hiervoor een Lego ‘Cubberdanny’ .

 4. Gisteren naar ‘de wereld van Kina’, het huis geweest. Leuk gebracht, veel om te zien en te doen. In de tentoonstelling ‘k zag twee beren’ piemels, borsten, snorren,… op een pop plakken vond mijn 2,5-jarige ook plezant ;-)
  Ik denk dat we nog niet de helft gedaan hebben, maar we gaan zeker nog terug!
  En daarna gaan lunchen in de Vooruit (momenteel met indoor pétanque)