Sinds eind maart is mijn boek “Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen!” op jullie losgelaten. De reacties die ik kreeg waren hartverwarmend en telkens maakte ik een sprongetje wanneer iemand mij stuurde dat ze echt goesting krijgen om te reizen door het lezen van mijn boek. Ik kan dus alleen maar hopen dat de liefde voor reizen met kinderen alleen nog maar meer toeneemt en mijn boek daar blijvend kan bij helpen.

Want waarom vind ik dat nu zo belangrijk? Natuurlijk is het leuk dat wanneer je een boek maakt, dat ook effectief verkoopt. Maar bovenal is het een kleine droom van me om mensen echt wel meer aan het reizen te krijgen. Reizen opent zo heel erg je blik, dat de wereld er uiteindelijk alleen maar beter van wordt. In het boek sta ik dan ook uitgebreid stil bij waarom je met kinderen moet reizen. Maar vandaag deel ik hier met plezier enkele redenen, omdat het gewoon zo een tof onderwerp is om bij stil te staan.

Waarom niet eigenlijk?

 1. Kinderen openen soms deuren die je als volwassen nooit geopend krijgt. Mensen helpen je vaak sneller, zoeken sneller contact en bekijken je minder als de typische toerist. De lokale bevolking ontmoeten en contact met hen leggen, wordt zo veel makkelijker.
 2. Om kinderen bij te brengen dat niet iedereen op aarde op dezelfde manier leeft en dat ze niet alles vanzelfsprekend mogen vinden.
 3. Je ziet de wereld door de ogen van je kinderen en zij kijken sowieso op een heel andere manier naar de wereld dan volwassenen. Ze kijken op een onbevangen manier, onvoorbereider en zonder vooroordelen, en ze merken vaak zaken op waaraan jij sowieso was voorbij gegaan.
 4. Omdat kindjes genieten van de extra aandacht die ze krijgen op reis.
 5. Kinderen de puurheid en schoonheid van de wereld lezen zien. Dit helpt ertoe bijdragen dat ze de wereld beter leren waarderen, behouden en beschermen.
 6. Het zorgt ervoor dat je eigen wereld ook nog uit meer bestaat dan alleen maar die van de kinderen.
 7. Op een bepaald moment willen kinderen niet langer met je mee. Bouw dus herinneringen op zolang het mogelijk is.
 8. Waarom niet eigenlijk?!?

Wat zijn jullie redenen om te reizen met kinderen? Of misschien ook: wat houdt jullie tegen om op reis te gaan met je volledige kroost?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

 1. Ik snap altijd wel dat het goed is voor de ontwikkeling van het kind en jezelf, toch zal ik niet snel hele verre reizen maken met mijn dochter. Ik hou echt niet van reizen en de vervuiling die vliegen veroorzaakt remt mij ook af. Wij zullen zeker wel de buurlanden en hopelijk vele boeren campings bezoeken!

  1. Ja de ene is al meer een type om veel te reizen dan de andere, we kunnen ook niet allemaal hetzelfde zijn ;-) (en dat is maar goed ook). Wat betreft het vliegen snap ik zeker dat je bewust nadenkt over het vervuilen. Voor Maison Slash schreef ik daar trouwens al een stukje over wat betreft duurzaam reizen (ook i.v.m. vliegen) en ook in mijn boek schenk ik er aandacht aan!