Over een 15-tal weken vervoegt een derde spruit ons gezin. Hoogtijd dus om even na te denken over de kinderkamer. Niet alleen voor baby drie maar ook voor de andere twee kids. Baptiste is tot nu toe de enige die een afgewerkte kamer heeft. Maar mijnheertje sliep er niet goed en verhuisde daarom naar de kamer van zijn zus en omgekeerd. Daardoor is geen enkel kamertje al helemaal wat het moet zijn. Als echte Pinterest-verslaafde doe ik daar alvast vele ideeën op. Vandaag toon ik jullie alvast mijn favorieten voor de babykamer.

Inspiratie babykamerInspiratie babykamerInspiratie babykamerInspiratie babykamerInspiratie babykamerInspiratie babykamerInspiratie babykamerInspiratie babykamer

Benieuwd naar meer? Dan kan je op de desbetreffende foto gewoon doorklikken! Maar je ziet het al, het wordt hier allicht een babykamer met veel wit en zwart. Aangevuld met pastelkleuren of misschien nog iets kleurrijker. Kiezen wordt moeilijk maar ah als dat de moeilijkste keuzes zijn van het jaar, dan neem ik dat er graag bij.

Verder twijfelen we nog over al dan niet iedereen een aparte kamer geven of twee kids samen te leggen. Ik ben alvast benieuwd wat jullie deden. Kozen er lezers bewust voor om hun kinderen samen te leggen? Wat zijn de voor- en nadelen? En wie vindt dat samen slapen maar niks?

Hebben jullie op je blog/Instagram een foto van de kinderkamer staan, laat dan gerust een linkje achter. Extra inspiratie kan nooit geen kwaad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties

 1. Hier sliepen de twee jongens de eerste jaren samen. Toen ze 12 werden, mochten ze zelf hun kamer opnieuw inrichten en is de oudste verhuisd naar wat eerder de bureau/rommelkamer (alles wat niet direct een plaats kreeg op zolder) was.

 2. Onze meisjes slapen ondertussen een half jaar samen en ze vinden het fantastisch! S avonds gezellig samen een verhaaltje lezen en s morgens hoor je ze heel stilletjes fluisteren als ze wakker worden. Als ze ouder zijn, krijgen ze elk hun eigen kamet, maar nu versterken ze hun band nog meer door samen te slapen! Ik schreef er ook een artikeltje over : http://vanillemeisjes.be/kinderkamer-delen/
  Groetjes!

 3. Bij gebrek aan kamers (of door een overschot aan kinderen, dat kan ook ;-)), hadden we hier een jongens- en een meisjeskamer. Jongens zijn 11 en 4, meisjes zijn 12 en 7. Als er iemand van de vier bvb bij een vriendje ging slapen, ging het kind dat dat alleen moest slapen op logement bij de anderen of bij ons. Alleen slapen vinden ze moeilijk. Door bezoek tijdens de kerstvakantie moesten ze even let vier in een kamer, en zo liggen ze nu nog steeds.. Zooo gezellig vinden ze dat, en ze slapen best goed. Ze kunnen soms veel ruziemaken maar niet wanneer ze samen slapen en ‘s ochtends samen wakker worden. Ze genieten er echt van en hebben ons er nu van overtuigd om het stapelbed van de meisjes naar de jongenskamer te verhuizen. Dan hebben ze een slaapkamer en een speelkamer. Ok voor ons, en we zien wel hoe lang het duurt. Mijn bezorgdheid dat we hen de komende jaren geen eigen kamer kunnen bieden, is alvast eventjes van de baan :-). Een eigen kamer kan even leuk zijn hoor, ik denk datje he eigen gevoel en dat van je kinderen moet volgen waar mogelijk. En vooral hopen op een goede nachtrust. Geen foto’s van onze kamers, want ze zijn wel gezellig maar vooral heel rommelig en zeker niet pinterestwaardig…

 4. in ons vorige huis sliepen de meisjes op vraag van de oudste dochter samen. zij was toen nog geen drie en de jongste 13 maanden. dat ging geweldig goed samen, want wij waren daar in het begin wat bang voor. toen we verhuisden hebben we hen de keuze gegeven.: samen slapen of ieder zijn eigen kamer. ze hebben er toen voor gekozen om apart te slapen. ze waren toen 5,5 en net geen 4. en dat vinden ze ook geweldig. nu gaan ze af en toe logeren bij elkaar op de kamer! de baby krijgt hier ook zijn eigen kamer, al zal die voorlopig wel enkele maanden bij ons op de kamer slapen. maar ik ben ook volop bezig om die al in te richten. hier ook veel zwart wit, waarschijnlijk in combinatie met wat munt…. ideetjes te over op mijm pinterstbord ?

 5. Ik sliep ook samen met mijn zus, tot ik een jaar of twaalf was, en de behoefte kreeg naar een eigen plekje :)
  Ik zou mijn kinderen ook wel willen samenleggen,maar de jongste is een héél slechte slaper, dus voorlopig zou dat de nachtrust van zus niet ten goede komen. Mss als hij een jaartje ouder is ;)

 6. Mijn jongens verschillen anderhalf jaar in leeftijd en slapen al samen van toen de jongste 8 maanden was. Dat gaat eigenlijk heel goed. Ze genieten ervan om samen wakker te worden. Het naar bed gaan samen is moeilijker. Eerst de jongste en dan als die slaapt een halfuur later de oudste. Dat systeem werkt het best. Ik denk dat een kind echt geen last heeft van samen slapen tot aan een zekere leeftijd. Als die leeftijd komt, dan zal mama haar bureau/naaikamer/hobbyrommelkotje moeten opgeven voor een van de jongens … ;-)

 7. Hier 4 kinderen. 2 meisjes (10 en 8) en 2 jongens (7 en bijna 3). Sinds 1,5 jaar wonen we in een huis met 5 slaapkamers en slapen ze allemaal apart. Daarvoor sliepen ze per 2. Vooral de jongste van de dochters vindt het leuk om toch af en toe samen te slapen. De oudste geniet van haar eigen plekje. Maar afgelopen kerstvakantie vonden we een compromis: in de vakanties mogen ze voortaan altijd een paar nachtjes samen slapen als ze dat willen. Tijdens het schooljaar slaapt iedereen gewoon in zijn/haar eigen kamer. Geen foto’s van de kamers voorlopig. Absoluut niet pinterestwaardig. 3 van de kindereaders werden zelfs nog niet geschilderd sinds we het huis kochten…

 8. Hier maar 2 kindjes, maar voorlopig delen ze een kamer. Door gebrek aan een extra kamer sliep onze dochter de eerste 13 maand bij ons op de kamer. Eens verhuisd een eigen kamer, altijd met de bedoeling van nummer 2 erbij te leggen. Intussen zijn ze 4.5 en 6.5 en delen ze die nog altijd. Op dit moment zijn we de zolder aan het afwerken. Het was altijd al ons plan om daar een extra kinderkamer te voorzien, maar daar was geen haast bij. Ook nu niet. Het is niet de bedoeling dat zij naar daar verhuisd. Ze blijven voorlopig een kamer delen, maar eens de zolderkamer klaar wordt daar een speelkamer ingericht. En in het overgebleven deel krijg ik een naaihoekje, joehoe! Eindelijk alles weg uit de woonkamer, want daar staan momenteel zowel mijn naaimachine en overlock (en de dingen waar ik mee bezig ben) en een berg ikea bakken met speelgoed. De kamers werden voorlopig ook nog niet geschilderd enz. Da’s eigenlijk maar gepland voor als ze elk hun eigen kamer hebben. Stukje bij beetje, doen we verder. Naar gelang het budget toelaat… Verf is dan wel niet zo duur, maar alle werken kosten ook veel tijd. Dus doen we eerst verder met afwerking, vooraleer er aan finishing touches wordt gedaan.

 9. Ik ben een fan van co-sleeping, ook voor de kindjes. Onze dochter sliep de eerste 8 maanden bij ons, en sindsdien slaapt ze bij haar broer. Ik denk dat het vooral voordelen heeft, dat ze zich veilig voelen, en niet alleen. (Wij slapen ook niet alleen, hé?!).
  Anderzijds wel een nadeel: onze dochter (2 jaar en 2 maanden) slaapt met periodes héél slecht (sinds een paar nachten moeten we maar 1 keer opstaan, 1 keertje zelfs om 6u pas, hout vasthouden), en dan wordt de broer natuurlijk ook wakker. Gelukkig is hij een heel gemakkelijke slaper en slaapt meestal wel gewoon verder zonder van zich te laten horen, maar hij is in die periodes wel écht moe, vooral op school. Ach ja, het betert wel. Ze willen niet meer zonder mekaar gaan slapen. Als ze groter worden, krijgen ze elk hun kamer, met schuifwand tussen, kunnen ze kiezen, samen of apart. Maar dan moet onze zolderkamer eerst af :-).

 10. mooie kinderkamers!! helemaal m’n smaak :-) dat wordt daar vast een pareltje :-) Sinds wij in Amerika wonen, delen de dochters (nu 5 en 3) een kamer. Ze hebben zelfs een tijdje een bed gedeeld en doen dat nu ook nog wel eens, maar dat is met wisselend succes (zelfs ondanks dat het een twijfelaar is). Samen in een kamertje is heel gezellig en we hebben er nog geen spijt van gehad. Als er eens eentje ‘s nachts wakker wordt, slaapt de ander er meestal door, en als ze toch wakker wordt, slaapt ze gauw weer in. Nadeel is dat ze niet meer apart slapen nu, en dat je niet eens een keertje ééntje in het grote bed kan laten slapen of zo :-) maar als dat het enige ‘nadeel’ is :-) succes ermee daar!

 11. Ik sliep vroeger met mijn oudste broer in één kamer en we vonden dat echt fantastisch. Al waren we uiteindelijk ook wel blij als we onze eigen kamer kregen, toen hij 9 en ik 8 werd. Het heeft allebei zijn voordelen!