9 keer doen voor de geboorte van je kindDat wij hier in to lijstjes zijn, staat vast. Dat is soms moeilijk in combinatie met het fysieke aspect van een zwangerschap. Een aspect die mij vaak dwingt tot rust nemen en stilstaan. Soms krijg ik het advies om die lijstjes los te laten. Maar het is niet omdat je zwanger bent dat je daarom zomaar je eigen gewoontes eventjes kunt uitschakelen. Bovendien zijn lijstjes soms echt handig. Er zijn lijstjes in de aard van wat je nog allemaal wil doen. Maar hier zijn er ook die wij hanteren om af te vinken wat echt nog moet gebeuren. 

 1. Kraamgeld aanvragen (rijkelijk laat I know.)
 2. Aanvraag kraamzorg, want daar wil ik deze keer echt wel beroep op doen.
 3. Kraamkost: ik plan nog enkele dagen om diepvriesmaaltijden te koken zodat na de bevalling we een tijdje uit de diepvries kunnen leven. Met drie kinderen volgens mij geen overbodige luxe!
 4. Geboortekaartje verder regelen. Het is zo goed als klaar, maar het moet dus helemaal klaar zijn he.
 5. Doopsuiker. Ik doe alles zelf dus daar kruipt wel wat tijd in! De laatste loodjes…
 6. Adressenlijst maken. (Ook al is het hier de derde keer, ik moet dat dus telkens opnieuw maken.)
 7. Valies klaar zetten. (Daar wacht ik echt wel helemaal mee tot op het einde.)
 8. Controleren of alle basisbenodigdheden voor baby in huis zijn. Zo leg ik al wat pampers, kleertjes etc. klaar.
 9. Lijstje maken met wat er moet gebeuren na de geboorte. Ideaal voor de papa, die zo niks vergeet en hierdoor ook toch iets meer van de kraamtijd kan genieten.

Nog moetjes? Laat het mij weten… een mens kan nooit genoeg info hebben! Bovenstaande thema’s werk ik de komende weken hier een daar nog verder uit! Dus kom zeker terug lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

 1. Een stockpile aanleggen met basics. Denk aan droge voeding – schoonmaakgerei – toiletpapier – etc… Handig als je daar alvast de eerste weken na de geboorte niet om moet rijden.

 2. Misschien nog een belangrijke: een opvang voor de kindjes als het plots nodig is. Ik was hier zo dit weekend even mama van 4 :-)

 3. Die kraamzorg is echt een aanrader. Ik heb maar 2 kindjes maar maakte er elke keer gebruik van en voor een chaoot als ik gaf dat wel wat rust in mijn hoofd. Zeker doen dus. En geniet ervan. Vooral ook omdat je nu eenmaal niet alles kan plannen.

 4. Ik maakte telkens ook een lijstje voor de papa ? zo handig! Ik had ook pamper voor grote broer in valies. Voor geval hij op bezoek was en niemand pamper zou mee hebben. (Bij ons ben ik diegene die aan de praktische zaken denk dus kans was heel groot dat dit zou gebeuren ?).

 5. Iemand van vrienden of familie vragen om efkes een kleine opruim te komen doen terwijl ge in het ziekenhuis ligt. Als ge na een paar uur weeën in alle haast vetrekt blijft er sowieso nog wat afwas Enzo achter.niet levensnoodzakelijk.wel fijn om relax zo thuis te komen nog voor die kraamhulp er is.en als ge geluk hebt laat die persoon ineens een pot verse soep achter

 6. Na een zoontje van net 4 en een dochter van bijna 2, wordt hier eind april ook een klein zusje verwacht! Je posts zijn echt zó herkenbaar! Ook hier wordt er al goed afgeteld en lijstjes gemaakt. Ik denk dat ik ook voor de kindjes een valiesje (met wat kleren, pyjama, flesje voor melk, …) ga klaarzetten, voor het geval we ze halsoverkop bij de grootouders moeten afzetten, voor we naar het ziekenhuis vertrekken. En die berg was en strijk moet hier ook dringend weggewerkt worden ?