zwangerschapskleding

Toen ik in augustus ontdekte dat ik voor een derde keer zwanger was, dacht ik meteen aan mijn kleerkast. En dan vooral aan het feit dat alle zwangerschapskleding van de vorige twee keren niet toereikend zou zijn. Ander seizoen weet u wel. Toen investeerde ik in een aantal jurken van Fragile, maar prijs/kwaliteit-gewijs ben ik niet geheel tevreden. Deze keer moest het dus anders. En van daaruit verzamelde ik enkele tips voor jullie, om eenvoudig een eigen zwangerschapsgarderobe samen te stellen. zwangerschapskledingzwangerschapskleding

Investeer in een aantal goeie basics

Van zodra ik kon werden leggings mijn beste vriend. Ik investeerde in twee paar en trok die onder al mijn jurken aan. Zitten veel comfortabeler dan panty’s en als je thuis bent draag je ze gewoon om lekker te relaxen in de zetel. Verder telde mijn kleerkast ook twee zwangerschapsbroeken, wat in de winter wel handig kan zijn. In het begin van de zwangerschap zijn die niet zo handig om dragen maar eens dat buikje goed zichtbaar is, lukt het prima. Daarvoor droeg ik er een zwangerschapsband over zodat de broeken toch op zijn plaats bleven zitten. Combineer met een t-shirt/trui en een sneaker en je hebt snel een hippe outfit.

Zoek een basic zwart jurkje

Een zwart jurkje, dat mag in geen enkele garderobe ontbreken. Dus ook niet in die van een zwangere vrouw. Bij JBC vond ik voor geen geld het perfecte model. Eenvoudig en afhankelijk van de accessoires en de vest/pull erover, sjiek of minder sjiek.

zwangerschapskleding

Zoek niet alleen kleding in zwangerschapscollecties

Eerlijk? Sommige collecties voor zwangere vrouwen zijn absoluut niet hip. De hippe varianten, die bestaan zeker, maar zijn vaak niet zo budgetvriendelijk. Ik zocht, en vond bij H&M, enkele basic jurkjes in rekbare stof. Nu ik hoogzwanger ben, draag ik ze nog steeds. Ik kocht er ook twee hemd-jurken, want oversized was deze winter heel erg in. En ook daarin past mijn buik nog perfect. Zo heb ik ook dadelijk kleding voor in het ziekenhuis, want ik vermoed dat mijn zwangere buik deze keer niet dadelijk weg zal zijn, haha. En, de jurken zijn niet uitgetrokken waardoor ik ze straks ook gewoon nog aan kan eens ik terug in topvorm ben (of toch zoiets haha.)

zwangerschapskleding

Ook enkele van mijn bovenstukken zijn niet specifiek gemaakt voor een bolle buik. Gaat perfect al moet je er hier wel op letten dat die stukken lang genoeg zijn. Anders loop je uiteindelijk wel met je buik bloot. (En dat is volgens mij niet de bedoeling, haha.)

zwangerschapskleding

Combineer met wat al in je kast hangt

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik heb hier wel wat gilets en jasjes in mijn kast hangen. Die draag ik sowieso nooit dicht. Daarom investeerde ik dus niet in nieuwe exemplaren, specifiek voor de zwangerschap, want wat in mijn kast lag was al meer dan toereikend genoeg! Snuister dus in je kast want je zou ervan verschieten wat allemaal draagbaar blijft tijdens de zwangerschap.

zwangerschapskleding

Schoenen

Schoenen kunnen een outfit helemaal maken. Als je zwanger bent, is het levensnoodzakelijk om voor comfortabele soorten te kiezen. (Allé of dat vind ik toch.) Een sneaker mag dan zeker niet ontbreken maar soms mag het toch ook iets stijlvoller zijn. Ik vond zwarte enkellaarsjes bij Sacha, die logischerwijs na de zwangerschap nog steeds verrrrrry stylish zijn! En dat zonder dat ik buiten moest! Lang leve online shoppen! En geef nu toe, een extra paar schoenen in je kast, dat kan toch nooit geen kwaad hé?!?

zwangerschapskleding
Een zwangerschapsjas hoeft niet persé

Ik was deze keer zwanger tijdens de wintermaanden en ik zag het absoluut niet zitten om kou te lijden. Anderzijds zag ik het ook niet zitten te investeren in een zwangerschapsjas. Ik investeerde daarom in een ruim zittend exemplaar uit de gewone collectie. En jawel, de rits kan nog altijd dicht al ga ik er nu wel beter niet meer mee zitten, haha. Als je mij zag rond lopen, kreeg je zeker niet het gevoel dat ik een te ruime jas droeg en volgende winter zal ie gewoon nog een seizoentje mee kunnen. Verder kocht ik ook nog een mantel voor de tussenseizoenen. Eentje die je meestal open draagt, dus wederom win, win!

Mijn vorige twee zwangerschappen speelden zich af in de lente en de zomer. Toen heb ik nooit geïnvesteerd in een jas. Wil je het toch? Zoek dan eens naar de jassen waar je een extra stuk kan aanristten. Die doen dan dienst als gewone jas, en daarna tijdelijk als zwangerschapsjas. Ik zag die o.a. bij Next.

zwangerschapskleding
Naai zelf kleding

Deze tip is enkel handig als je zelf kan naaien maar het is wel de moeite waard. Het jurkje dat ik in december naaide, doet nog steeds dienst. Het is geen speciaal zwangerschapsjurkje want again, tricot rekt gewoon mee. Zoek dus een goed patroon en laat je helemaal gaan!

Kies voor bijpassende kleding

Koop niet van alles wat maar denk na over wat er al in je kast hangt en hoe je alles onderling kan combineren. Hier moest alles op mijn zwarte leggings passen of op mijn jeansbroeken.

Pimp je outfit

Pimp je outfit met sjaals, sieraden en handtassen die je al hebt liggen in je kast. Je outfit kan er zo van dag tot dag helemaal anders uitzien en ondertussen voel je jezelf als mama gewoon ook nog mooi!

zwangerschapskleding

Voila, na drie zwangerschappen durf ik jullie eindelijk tips geven over zwangerschapskleding! Durf dus gewoon je ding te doen en denk niet persé in vakjes. En alle centjes die je uitspaart kan je dan natuurlijk weer investeren in de kindergarderobe. Want zeg nu zelf, dat is toch véle leuker hé?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

  1. Die wollen trui heb ik ook. Zo’n spannend ‘tshirt’ jurk gaat voor mij echt niet. (iets met teveel rondingen en rollen). Maar ik vind zo’n outfits prachtig. En die legging heb ik haast de hele zwangerschap gedragen. Leuke tips!

  2. Ik moet zeggen dat ik dat ook wel deed bij Gijs en Ivonne. Gewoon stretch en te groot kleedjes komen en dan met lange golfjes dragen enzo. Al had ik ook veel Fragile….te veel. Nu maak ik daar vriendinnen in mijn omgeving altijd blij mee die ook zwanger zijn. hihi