O'YO #9000love Ghent Gent BelgiumIk vond en vind het absurd. Overal waar ik naar toe ga, neem ik mijn fotocamera mee. Maak ik foto’s na hippe plekjes en hotspots. Ik blog daar dan over en die berichten worden altijd met veel succes gelezen. Maar op de één of andere manier kwam het nooit in me op om mijn eigen stad onder de loep te nemen. Alsof wij niet hip en trendy zijn. ‘t Is nochtans niet dat er hier geen vré wijze plaatsen zijn. Gent is het namelijk helemaal! Stiekem ben ik zelfs een beetje verliefd op mijn stad. Daarom probeer ik vanaf vandaag met regelmaat der tijd wat #9000love te verspreiden. In de mate van het mogelijke probeer ik ook iets te schrijven over kindvriendelijkheid. Maar omdat ik naast moeder ook vrouw, vriendin en partner ben, neem ik dus niet altijd en overal mijn kinders mee naar toe. Verschiet er dus niet van als dat af en toe dus geheel niet ter sprake komt! Om deze Gentse rubriek te starten neem ik jullie vandaag mee naar O’YO!

‘…gezonde voeding toegankelijk willen maken voor iedereen…’

O'YO #9000love Ghent Gent Belgium

O’YO is voor mij op dit moment één van de hipste plaatsen als het aankomt op ontbijten, lunchen en/of koffie drinken. En dat zegt wel iets, want we hebben zot veel goeie plaatsen in Gent. Hun locatie is alvast niet alledaags, maar samen met nog enkele andere hippe zaken, slagen zij erin het vergeten gedeelte van de Brabantdam terug op te waarderen.

Ellis en Phaedra van O’YO zien hun zaak als een deel van een levensstijl waar voedzaam, lekker eten en drinken de nodige energie geven om op elk moment van de dag te kunnen genieten van het leven. Dat ze daarbij gezonde voeding toegankelijk willen maken voor iedereen, kunnen we hier alleen maar toejuichen. De tijden dat mensen enkel een klassiek ontbijt willen met brood, zoetigheid en een eitje is al lang voorbij. Dat hebben zij duidelijk begrepen.

O'YO #9000love Ghent Gent Belgium

Ik weet alvast waar ik tijdens mijn thuisblijf-periode met regelmaat wat tijd ga doorbrengen…

O’YO legt zijn focus op yoghurt, die natuurlijk gemaakt is zonder toevoegingen, bewaarmiddelen of suiker en werkt samen met “Hoeve ‘t Lijsternest.” Toch is hun kaart best uitgebreid. Verwacht je bovendien niet aan saaie borden met een beetje yoghurt, wat fruit en/of granola. Integendeel, kiezen is er sowieso moeilijk. Recent at ik er de Yoats, een havermoutpap met Griekse yoghurt, huisgemaakte noten granola en chia jam en ik wist niet wat me overkwam. Heerlijk, verzadigend en ook nog eens gezond.

Reken daar ook nog eens hun super lekkere koffie’s bij en een geweldig rustgevend kader en je kan niet meer wachten om een bezoekje te brengen. Ik weet alvast waar ik tijdens mijn thuisblijf-periode met regelmaat wat tijd ga doorbrengen…

O’YO – Brabantdam 82 – Gent
#9000love

 

Gingen jullie al op bezoek bij O’YO? Wat zijn jullie favoriete plaatsen in Gent? Laat het ons weten. 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

  1. Ik heb daar al veel goed over gehoord! Ik passeerde er gisteren ‘in de rapte’ dus had geen tijd om binnen te springen. Maar ik heb het wél op mijn ‘to discover’ lijstje gezet en na het lezen van jouw post ben ik des te overtuigder! :-)

  2. Homble in Papegaaistraat met babyprooflabel van Gent. Er ging ook binnenkort nieuw theehuis open gaan in Oude Houtlei. Benieuwd!

  3. Wat een toffe rubriek! Ik heb mijn studentenjaren doorgebracht in Gent en op een zeldzame vrije namiddag doe ik niks liever dan vanuit het ‘verre’ West-Vlaanderen naar Gent te sjezen :). En nu ik hier zal kunnen komen piepen naar toffe adresjes kan dat alleen nog maar toffer worden dacht ik zo. Liefs, Els