Amélie+moi
· ·

#9000love: Amélie+Moi

Amélie+moiTot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik mijn voornemen om dit jaar meer van mijn stad op de blog te plaatsen een beetje verwaarloosd heb. Ik ga dan wel regelmatig op uitstap in Gent, vaak vergeet ik foto’s te nemen. Een tweede punt van schaamte is het feit dat ik nog nooit langs ging bij Amélie+Moi in de Steendam. Nu ik daar gisteren, samen met Lobke, eindelijk verandering in bracht, kan ik niet begrijpen waarom ik daarmee zo lang gewacht heb.

‘Ah Lies, er zijn zoveel leuke plaatsen in Gent, het is toch niet erg dat je daar nog nooit passeerde?’ Ik zou kunnen zeggen: ‘klopt’ maar aangezien dit één van de meest kindvriendelijke plaatsen ever is in Gent is het dus wel erg.

Hoezo kindvriendelijk?

Zoals ze zelf zeggen: “Amélie+Moi is een sociaal en duurzaam experience café, shop en meet up ruimte, met food en drinks op kindermaat en met aandacht voor zwangere en pas bevallen mama’s, een speelruimte, een winkel met duurzame kinderkleding en speelgoed, en eveneens een ruimte voor groepsactiviteiten voor ouders, babies en peuters.”

Amélie+moi Amélie+moi Amélie+moi

En wat ze zeggen klopt eigenlijk helemaal. Van zodra je binnen stapt merk je dat het hier draait om de allerkleinsten. Er is een buggyparking, (hoe handig is dat?), en heel veel ruimte. Ruimte die door de kindjes ingenomen kan worden om te kruipen, te spelen en te zijn. Terwijl je zelf een heerlijke koffie drinkt, een taartje eet of iets uit hun menu uitkiest, kunnen zij zich volledig uitleven. Ik ging met Axelle en liet de rest van mijn kroost thuis (wat niet gemoeten had) en zij was vooral fan van het keukentje en de kleurpotloden. Zelden had ik op uitstap zo een braaf kind die mij in alle rust mijn koffie liet drinken.

Amélie+moi Amélie+moi Amélie+moi

Maar er is meer want ze voorzien ook vers gemaakte papjes voor de allerkleinsten. Stressen dat ze je voeding in een restaurant weer eens te warm opwarmen is dus nergens meer voor nodig als je in Gent bent. En hoe geweldig is het dat kinderen ook eens uit iets anders kunnen kiezen dan kip, frikandellen of een pannenkoek? Juist ja, geweldig! Axelle koos zelf voor verse soep i.p.v. taart. Hoe geweldig is dat?

Ok, u hoort het al, ik ben enthousiast. Veel kindvriendelijker dan dit ga je het niet vinden. Bovendien hebben ze er ook een klein winkeltje waar je hele mooie spulletjes kunt kopen. Voor elk wat wils dus!

Amélie+moi Amélie+moi Amélie+moiPraktisch 

Openingstijden:
Woensdag tot vrijdag 9.30-17.30
Zaterdag 9-18
Zondag 10-15 (enkel brunch)

Locatie:
Steendam 74-76
B-9000 Gent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments