Actie: “Red mijn portemonnee”

Deze maand ga ik met mezelf de uitdaging aan om niks nieuws te kopen, op enkele uitzonderingen na. Het idee ontstond naar aanleiding van ons event 2ND HAND(MADE) dat doorgaat op 27 november. Maar kreeg extra motivatie mee doordat ik steeds meer gedegouteerd raak van mijn overvolle kasten. Nog een goeie week te gaan en dan kan ik weer zonder schuldgevoelens geld uitgeven? Maar hoe zit het nu met mijn uitdaging? En leerde ik daar ook iets uit? 2dd7d8f36cbe48d92125699321eece77

Ik zal eerlijk met jullie zijn. Ik hield me niet helemaal aan mijn voornemen. Bij Helena van De Stoffenkamer liet ik twee stoffen aan de kant leggen. Gewoon omdat mijn hart niet anders kon dan ze te kopen en ik vreesde dat ze in december niet meer te krijgen zullen zijn. En ik kocht ook een nieuwe winterjas voor mezelf. ’t Was wel echt nodig want de vorige ging kapot. Geloof me, ik heb geprobeerd maar het is te koud om met een jas rond te lopen die niet dicht kan. Ik was wel zeer selectief en had aandacht voor extra kortingen. Uiteindelijk ging ik met een jas naar huis aan -25% korting.

Verder heb ik het alleen maar moeilijk gehad maar gaf ik nooit toe. Niks kopen is echt moeilijk, ook al ben je gedegouteerd van de hoeveelheid spullen in je kast. Mijn valkuilen zijn het online shoppen en langsgaan in winkels zoals Hema, Wibra, Zeeman, … Eigenlijk ging er de afgelopen maanden geen week voorbij of ik kocht iets online en/of in eerdere genoemde winkels. Leg al die spullen bij elkaar en er ligt een fortuin voor u neus.

Wat ik verder leerde? Nieuwsbrieven zijn dodelijk. De eerste week van mijn koopstop puilde mijn mailbox uit. Allemaal nieuws van mijn favoriete shops, allemaal met geweldige kortingen. Ik schreef me niet uit maar heb sommige gewoon wijslijk voor een keertje gedelete. Ook Instagram is op dat vlak een oord van verderf. Maar ’t is dus gewoon een kwestie van weerstaan. Ja, gewoon simpelweg weerstaan. Als ik dat zo schrijf klinkt dat super eenvoudig. De waarheid zal allicht ergens in het midden liggen.

Wat me erg vooruit hielp was erover spreken met vriendinnen. Ik kreeg heel veel tips en ga die in de toekomst proberen doortrekken. Daar spreek ik jullie later nog wel over. Eerst nog een weekje volhouden. En wie weet hebben jullie ook nog wel fantastische tips voor mij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments