Aeromoov uitgetestVorig jaar werd ik eigenaar van een Aeromoov-bedje. Wat er bijzonder is aan dit bedje? Het is compact op te bergen en het staat in enkele seconden op. Perfect toch als je veel reist en buitenshuis bent? Bijgevolg wou ik deze wel zeer graag testen, zeker met toen onze reis naar Australië in gedachten.

Ondertussen gebruikten we hier het reisbedje al vele malen. Daarvoor beschikten we over een standaard, lomp reisbedje dat ik nooit opgezet kreeg. Bovendien sleurde je jezelf kapot aan dat ding en snel opbergen was ook al niet echt een optie. We hebben ook een campingtentje dat heel snel staat en weer afgebroken is. Maar het nadeel hieraan is dat het kind echt in een soort tentje slaapt en niet al onze kinderen vonden dat altijd even tof. (Je rits het tentje echt dicht tegen het ongedierte en omdat ze anders gewoon ook uit kunnen kruipen.)

Aeromoov uitgetest

Dus ja het afgelopen jaar werden bovengenoemde bedjes omgeruild voor het Aeromoov-bedje. We testten uitgebreid in Australië maar namen het ook op andere reizen mee. Verder werd het ons standaard bedje voor wanneer we elders eens op logement moesten (of toch de kindjes.)

In Australië gebruikten we Aeromoov in onze camper. Hoe we dat aanpakten? We bouwden het tafelgedeelte om tot een bed maar lieten de kussens weg en installeerden het bedje op de planken van het bed. Overdag plooiden we het wel niet altijd helemaal op, maar zwierden we het achteraan op ons bed. Ideaal om Céleste even in te droppen als we in die kleine ruimte van alles moesten doen of we eventjes ogen te kort hadden. Ook middagdutjes overdag deed ze dan op die plaats.

Aeromoov uitgetest Aeromoov uitgetest

Verder gebruikten we het in Australië ook vaak op het strand. Céleste veilig in de Aeromoov zodat ze niet stiekem het water kon inkruipen en we onze twee andere wildebrassen soms wat beter in het oog konden houden. Maar ook perfect om haar een middagdutje op het strand te laten doen. (Lang leve de afgelegen stranden in Australië.)

Het bedje daar gebruikten we dus echt multifunctioneel. Je merkt allicht al aan mijn schrijven dat ik behoorlijk enthousiast ben. Maar wat zijn nu echt mijn bevindingen? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

Aeromoov uitgetest Aeromoov uitgetest

Voordelen van het Aeromoov-bedje:

 • Snel open geklapt
 • Twee standen: eentje voor kleine baby’s en eentje voor grotere kindjes
 • Zowel zonnebescherming als muggenbescherming mogelijk
 • Snel terug opgeborgen
 • Lichtgewicht bedje
 • Mag ingescheept worden op het vliegtuig
 • Makkelijk te onderhouden (al het zand kregen we telkens makkelijk terug uit het bedje.)
 • Komt in een handige draagzak en is bijgevolg makkelijk te verplaatsen
 • Door zijn vorm kan het in de meest compacte ruimte toch gebruikt worden
 • Kan overdag perfect dienst doen als park

Nadelen van het Aeromoov-bedje:

 • Het is niet het goedkoopste reisbedje die er bestaat
 • In opgeplooide vorm neemt het bedje wel wat ruimte in. Vooral in mijn kleine wagen is het soms puzzelen om dit bedje in de koffer te krijgen.
 • Je moet weten hoe je het bedje moet opplooien anders kan je lang zoeken. Vooral wanneer je het bedje meegeeft op logement en er zelf niet bij bent om op te ruimen kan dit voor vraagtekens zorgen. Bellen mensen je dus op met de vraag hoe je dat moet opplooien, zeg dan gewoon: “Draai het bedje om en duw met je handen op de aangegeven plaatsen.” Want zo simpel is de uitleg uiteindelijk wel. (En ja, ik spreek dus uit ervaring, haha!)

Conclusie

Ok, het bedje is een beetje een investering maar eigenlijk ga je je de aankoop van dit bedje niet beklagen. (Vind ik hé.) Aeromoov is gewoon een echte aanrader als je veel reist en/of veel op uitstap gaat. Ik ben helemaal overtuigd en heb sindsdien mijn andere reisbedjes nooit meer gebruikt. Vooral het feit dat het zo vlotjes open klapt en het weinig weegt zijn enorme voordelen. Dus zwanger en nog op zoek naar een reisbedje? Zoek niet langer? Al kinderen, een lomp bedje in de berging en op zoek naar iets dat makkelijker werkt? Zoek niet langer: Aeromoov is de oplossing. Het is onmisbaar geworden hier en dat zegt genoeg denk ik…

 

** Aeremoov schonk me dit bedje om uit te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.