Aperitiefhapjes met St Môret
Al één feest is achter de rug, wat gaat de tijd toch snel. Maar komend weekend mogen we nog eens onze beste outfit uit de kast halen en klinken op het nieuwe jaar. De rest van de week staat de blog dan ook in het teken van het einde van 2017 en het begin van 2018. Om feestelijk in te zetten, geef ik jullie enkele old school receptjes om heerlijke aperitiefhapjes te maken op oudejaarsavond en/of nieuwjaarsdag. Ze zijn allemaal gebaseerd op de kazen van St. Môret.
Gevulde vijg met St Môret Aperitif!
Ingrediënten
Verse vijgen (1 p.p.)
St Môret Apéritif met vijg (3 à 4 kaasbolletjes p.p.)
Eetbare bloemen (bv. viooltjes, korenbloem, bieslookbloem,…)Werkwijze
Snij de vijg in 4 partjes, maar niet tot op het einde en trek zachtjes een beetje open. Vul de vijg vervolgens met 3 à 4 kaasbolletjes en werk af met enkele eetbare bloemetjes.
Kan ook in de oven
+ extra olijfolie en honing over de vijgen druppelen
+ amandelschilfers
Plaats gedurende 8” in de oven op 180 graden. Serveer dadelijk!
Old school gevuld fruit & toppings
Ingrediënten
Verse abrikozen – gehalveerd (1/2 p.p.)
Medjool dadels – gehalveerd en ontpit
Losse blaadjes babyradicchio
St Môret smeerkaas of St Môret mousse
Peper en zout
Olijfolie
Werkwijze
Klop de kaas los met wat peper, zout en olijfolie. Doe de kaasmèlange in een spuitzak en vul de vruchten met de vulling. Werk af met toppings.
Mogelijke toppings
- Korianderzout
- Za’atar
- Komkommer
- Gekleurde radijsjes in fijne schijfjes
- Gekleurde wortelslierten
- Gekleurde tomaatschijfjes
- Sumaksuiker
- Hazelnootcrunch
- Golden rice
- Komijncornflakes
Eenvoudig maar oh zo lekker, wordt door iedereen gesmaakt en vooral heel snel te maken. Het laatste receptjes kan je trouwens ook aanpassen door tomaatjes, kleine paprikaatjes en komkommertjes te gebruiken. Experimenteren maar en dan genieten! Smakelijk.