• Ik adem diep in en probeer de positiviteit van de
 • Er was een tijd dat ik me druk maakte om
 • Exit weekend maar wel voor het eerst sinds lang eentje
 • Ik beken ik ben niet de meest georganiseerde moeder die
 • Mijn kleine Estelle 1 jaar oud!!! Vorig jaar was je
 • Hij en ik dat is alles delen in goeie en
 • Exact n jaar geleden en toen al wist ik dat
 • THEY ARE GOLD 50 van datgene wat me altijd

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Appel donuts by Everyday Marta

10 september 2018
gezonde vieruurtjes appel donuts

Appel donuts by Everyday Marta

10 september 2018

gezonde vieruurtjes appel donuts Gisteren trok ik richting de magische workshop-plaats van Everydag Marta en dit op uitnodiging van HONEST®. HONEST® staat voor een reeks biologische drankjes dat het bedrijf Coco-Cola in mei 2018 introduceerde. Het Belgische gamma bestaat op dit moment uit fruitige kruidnetheeinfusies en dit gamma wordt nu aangevuld met HONEST® kids. Deze laatste bestaat uit water, biologisch vruchtensap en natuurlijke smaakmakers. Geen toevoegde suikers dus. Samen met hen stonden we bij Marta dus even stil bij hoe we kinderen gezond leren eten, wat kan en wat niet kan. En dan zette Marta ons aan het werk om heerlijke vieruurtjes op tafel te toveren. Vandaag deel ik één van die recepten van haar: de appel donuts, omdat ik oprecht fan ben en dit zeker gaat scoren bij mijn kinderen.

gezonde vieruurtjes appel donuts Wat heb je nodig voor 6 donuts?

 • 2 appels
 • 90 g Griekse yoghurt
 • 2 el pindakaas
 • 1 tl dadelstroop
 • snuifje kaneel
 • 1 tl verse granola
 • fruit voor de topping zoals bessen, aardbeien, banaan, …

gezonde vieruurtjes appel donuts

Bereiding

 1. Mix de Griekse yoghurt met pindakaas, dadenstroop en een snuifje kaneel met een lepel, in een kommetje.
 2. Schil de appels niet, maar verwijder het klokhuis. Snij de appels in dikke plakken.
 3. Besmeer de appelplakken met het pinda-yoghurt mengsel.
 4. Versier de donuts met fruit en maak er bijvoorbeeld vogeltjes, aapjes of een ander leuk figuurtje van.
gezonde vieruurtjes appel donuts
Fotocredit Everyday Marta

En dan samen met de kindjes genieten van heerlijke appel donuts.

Alvast dikke merci aan Marta voor de heerlijke foodtips en HONEST® voor de uitnodiging.

1 Comment

 • Zebrazonderstrepen 10 september 2018 at 21:04

  Ziet er overheerlijk uit. En al die foto’s in het boek doen zin geven om te eten (en koken :-))

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×