Creatief therapeut zijnde, heb ik altijd wel interesse in artistieke toestanden. Het hoeft zelfs niks met kunst te maken te hebben. Integendeel… soms houd ik veel meer van datgene dat niet onder de noemer Kunst valt!
Beeldende therapie, daar zegt men over dat de uitvoerder eigenlijk terug moet naar de periode dat we kind waren. Als kind teken, schilder en boetseer je wat je maar wilt. Geen enkel kind staat stil bij: “Is dit nu juist getekend?” “Is dit de goede verhouding?” “Is het mooi wat ik gemaakt heb?” Wanneer we opgroeien worden we meer en meer geconfronteerd met “schoonheid” en hoe alles in elkaar moet zetten. Een domper op de menselijke/kinderlijke creativiteit.
Axelle wil ik vooral meegeven dat je het gewoon moet doen, en niet te veel moet stilstaan bij wat de ander daarvan gaat denken. En omdat het nieuwjaar is en mijn madam een meter en een peter heeft, gingen we voor de tweede keer in haar leven aan de slag met verf! De foto’s zeggen genoeg… ;-)
Na alle schilderfun, volgde er een heerlijk bad voor moeder en dochter. Laat ons zeggen dat het nodig was! En voor alle duidelijkheid: op de foto’s lijkt het of ze verf aan haar mond had, maar dat was niet zo!
De peter kreeg zijn schilderijtje al, aangevuld met snoep en bier! De meter moet het nog ontvangen en daarom hopen we nu dat zij niet mee leest… ;-)
Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 reacties

  1. Verf en scheerschuim of enkel verf? Ik deed het met de kiddos van het kinderdagverblijf met scheerschuim, en liet hen met auto's en zo er door rijden, nadien afdruk gemaakt! super resultaten!

  2. Wat gaaf!! Zou ik ook wel met mijn zoontje van bijna 7mnd willen doen!
    Hij stopt alleen de hele dag zijn vuistjes in zijn mond, dus misschien niet goed idee nog hihi
    Wel gaaf resultaat zeg!!

  3. Dat is keileuk!!! Ik heb Lola ook op een canvas laten verven toen ze nog heel klein was maar ze zat in haar stoeltje aan tafel. Dit is nog veel leuker!!