Aster Trui La Maison VictorWie mij volgt op Instagram zag hem gisteren al verschijnen, mijn nieuwste project voor mezelf: de Aster trui uit La Maison Victor. Eentje die al lang op het programma stond maar om de één of andere reden kwam het er niet van. Toen Helena van ‘De Stoffenkamer’ op mijn vraag een prachtige stoffen-collectie binnen kreeg en ik van haar daar zomaar iets voor mezelf mocht uitpikken, twijfelde ik echter niet lang. 

Aster Trui La Maison Victor

De Aster Trui zit zo in elkaar al weet ik ondertussen uit ervaring dat ik de patronen van La Maison Victor beter wat verleng. Ik deed er een tiental centimeter bij en maar goed ook. Anders liep ik nu rond in een blote buik. *schaterlach* Verder nam ik de trui simpel op want ook de boordjes en de kraag zijn in dezelfde stof genaaid. Dat er nog exemplaren zullen volgen, daar moet u niet over twijfelen. Perfect voor de herfstgarderobe.
Aster Trui La Maison VictorAster Trui La Maison Victor

 U zult mij moeten geloven, op mijn woord!

Foto’s nemen deed ik zelf en dat blijft toch een hele opdracht. Goeie pose, goeie afstand en 100 keer checken of er iets bruikbaars tussen zit. Dus vergeef mij de beperkte detailfoto’s want de neklijn van de Aster is eigenlijk heel erg mooi… U zult mij moeten geloven, op mijn woord! haha!
Aster Trui La Maison Victor Aster Trui La Maison Victor

Perfect snel-klaar projectje voor jezelf! Ook goesting om aan wat selfish sewing te doen? Dan heb ik goed nieuws want van Helena mag ik één metertje stof naar keuze weg geven om ook een Aster trui te maken! Wat je daarvoor moet doen is simpel: laat onderstaand een reactie achter en je maakt al kans. Extra kans maken? Laat dan weten wat je voorkeurstofje is van ‘De Stoffenkamer’, want dan ga je twee keer in de pot! Deelnemen kan tot het einde van de week, laten we zeggen vrijdagavond 20 uur!

Veel succes alvast!

Patroon: Aster Trui – La Maison Victor:
Stof: WCollections bij De Stoffenkamer (uitverkocht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

150 reacties

 1. Wat een schone Aster! Ik ben fan! :) Kei schoon. Ik zou dus ongelooflijk blij zijn met een metertje stof! :) Als ik moet kiezen dan is één van mijn favorietjes “Blue Triangles – Elvelyckan Design”. Fingers crossed! :)

 2. Machtig mooi die trui, met of zonder blote buik:-) . Patroontje ligt hier ook te wachten :-) Dus ik doe graag mee met de give-away! Enne, als trouwe fan van de stoffenkamer kan ik alvast zeggen dat ik van plan was de Tricot Froy & Dind Jacquard te halen daarvoor. Maar als ik kans maak om deze te winnen, dan wacht ik nog een weekje.

 3. Ik was net van plan om een Aster trui te maken en dit stofje zou perfect zijn! Bij de Stoffenkamer kies ik zeker Tricot Froy & Dind Jacquard Winter rood. Ideaal voor een kleedje!

 4. mooi!!! Ik wil ‘m graag maken in een eerder neutraal stofje zoals de zwarte sweaterstof met reliëf van de Stoffenkamer, maar dan met transparante boordjes om het wat meet pit te geven. Alleen een transparante (en toch rekbare) boordstof ben ik nog nergens tegengekomen… dus moest er iemand suggesties hebben? :)

 5. Ik ben fan de ‘aster-trui’. Schoon exemplaar dat je gemaakt hebt. Ik heb er zelf ook al eentje gemaakt. Maar nu zou ik er een willen maken voor de dochter, die trouwens deze week verjaart! (29 jaar!!!)
  Als stof vind ik de jacquard tricot Roest wel mooi.

 6. Heel mooie Aster. Hij staat hier ook nog op mijn verlanglijstje, maar die voor de dochters gingen voor. Dus hopelijk deze herfst nog eentje voor mij? Tricot blue feathers lijkt me wel wat.

 7. Wauw mooi gelukt! Fotos zien er ook toppie uit hoor! Ik doe graag mee en als je dan toch een stofje mag kiezen dan wordt dat riley black four corners kit, alsjeblief dankuwel! Fingers crossed x

 8. Hele mooie aster trui! Die staat ook op mijn ‘to sew’ lijstje. Als ik een stofje mocht kiezen zou dat een froy & dind jacquard zijn!

 9. Perfect project, comfortabel, mooi en snel klaar! Als ik een Aster zou maken zou ik de Bouclé sweaterstof marine van de stoffenkamer kiezen, of het stofje hierboven natuurlijk!

 10. De Aster staat al superlang op mijn todo-lijstje, maar tot nu toe ben ik er nog niet aan begonnen…
  Jij maakte alleszins een supermooi exemplaar!
  Ik zou hem wel eens willen proberen maken in de Jacquard Tricot Grijs Melée of de Tricot Melée blauw van bij De Stoffenkamer.

 11. Prachtig zeg! En eindelijk ook eens een makkelijk projectje voor volwassenen :-) Daar kan ik me als beginner ook eens aan wagen, ik kijk ernaar uit! Doe mij maar een exemplaar in de Sweaterstof met reliëf Petrol melé van de Stoffenkamer…

 12. oh mooie trui, wil ik zeker proberen;)
  kiezen dat is andere koek, dan ga ik voor riley black four corners kit, misschien wat druk voor mezelf maar ik waag het erop!

 13. Wauw… ben er nog niet toegeraakt om een Aster te maken maar ooit… ;-)
  Ik zou gaan voor glamour sweater donker bordeaux!
  Mooi, mooi…

 14. Double or nothing ;-)
  Ik ben zwaar fan van de geometrische printjes, dus ik ga voor de sweater tricot triangles van elvelyckan summer.
  Ik ben trouwens ook echt fan van jouw versie.

  Groeten! E

 15. De astertrui lijkt mij een toffe trui , hij staat dus ook op mijn naailijstje hoor .wat vind ik een mooie stof ? French terry red
  Groetjes
  Doortje

 16. Wat zie je er knap uit!
  Er is hier een kindje dat heel gelukkig zou zijn met een trui uit het dino’tricotjrd dat net binnenkwam, dus yep, ik wil wel graag winnen ?

 17. 20 jaar geen kledingstuk in elkaar gestikt … Nu kriebelt het terug en was ik op zoek naar een simpel leuk project ….. En dan komt deze langs …. En vind ik ook nog het perfecte stofje …. Veertjes zijn een beetje een familieding , sinds kort ….ons eigen engeltje strooit er regelmatig eentje naar beneden …. Stuurt hij deze ook ? X

 18. Die Aster trui zou een verplichte basic moeten zijn in elke vrouw haar kleerkast! Zo mooi! Ik maakte er zelf ook al een, en voor een tweede dacht ik aan Black Stroke van Elvelyckan Design, Stripes Marine and White van Froy & Dind – of! Jacquard Tricot Houses van Stenzo – een leukerd voor één van de dochters misschien?

 19. Wauw, wat een mooie Aster! Die wil ik ook al even maken, maar het is er jammer genoeg ook nog niet van gekomen :) Ik waag dus met plezier m’n kans bij deze give-away! Een favoriet kiezen uit het assortiment van de Stoffenkamer is niet evident, ik heb er dus ineens drie opgelijst: Raindrops petrol van cotton + steel, A Nana’s emeraude van Aime comme Marie & de tricot Wink marigold van Birch.

 20. Een hele mooie aster ! Hij staat hier ook op de selfish sewing list. Maar eerst staat Susanne v compagnie m op mijn programma. En daarvoor zou de bouclé sweater marine ideaal zijn denk ik :)

 21. “snel even kijken op de stoffenkamer welk stofje ik het mooiste vind”… Fout gedacht! 3 uur later kan ik nog niet kiezen tussen Dear Deer Green – Elvelyckan Design, Geometric Triangles en Raindrops blue. En ik heb alleen nog maar de katoentjes deftig bekeken! Oh jee….

 22. Die trui wil ik al een tijdje maken, maar het is er nog niet van gekomen. Mijn favoriete stofje is de sweater tricot blue spots.

 23. Ik doe graag mee want de aster trui is één van mijn favorieten. Ik heb een prachtig stofje gevonden op de site nl Sweater Froy & Dind Jeanslook! Maar er zijn nog mooie bij : ook leuk zijn :Sweater Tricot Leaves en Sweater Tricot Spots Blue en Glamour Sweater Koningsblauw.

 24. Staat je echt super die trui :)! En wat een mooie give-away, ik doe graag mee. Momenteel zijn de Eva Mouton stofjes hier favoriet, vooral die bananen x

 25. Mooie Aster. Is een prachtig patroontje.
  Mijn lievelingsstofje is de Bouclé sweaterstof marine. Denk dat het mooi zou zijn om die mooie hals met in de achterzijde van de stof te doen.

 26. Ik heb hier nog een stofje liggen die perfect is voor de aster, maar had het patroon nog niet …. Mijn favo, het dear deer green stofje. van de stoffenkamer zou ik willen verwerken in een xmas pj. ❄️❄️

 27. Ik maakte er al eerder één voor de oudste dochter, maar zelf zou ik er ook wel eentje willen! Een ontdekking toch opnieuw van heel wat mooie sweaters en tricots , en ik kan niet kiezen, een lekker warme versie met de Bouclé sweaterstof marine of een flashy ‘wings silver metallic’ <3

 28. Heel mooie Aster! Eentje die mij overtuigt om er zelf ook eentje te maken. Ik ben fan van de boordjes en de kraag in dezelfde stof als de rest van de trui! Als ik eentje zou maken, dan kies ik de French terry grey pink als stof. Lekker warm voor de komende herfst.

 29. Heel mooi, jammer dat het stof je uitverkocht is want tis echt super!
  de raindrops vind ik ook heel mooi (maar ik mag van mijn portemonnee geen stof meer kopen :-( )

 30. Wauw, wat een fantastische Aster. Een prachtig stofje heb je gekozen. Ik heb ondertussen al heel veel leuke asters gezien, maar ik ben er nog niet toe geraakt om er zelf eentje te naaien of zelfs nog maar stof voor te kopen. Een metertje Sweater Tricot Spots Blue van de Stoffenkamer zou dus enorm welkom zijn om dit projectje toch te verwezenlijken! Groetjes, Ellen.

 31. Waauw een prachtige Aster trui dikke proficiat . Ik wist het al meteen welke mijn lievelingsstof is de Pandelicious Yiunhua een prachtige mintgroene katoen met prachtige bloemen

 32. Ooooh dan kan ik in de herkansing. Mijn aster ligt geknipt maar lijkt (veel) te kort…. Die van jou is trouwens prachtig!
  Groetjes Katja

 33. Mooie trui, eerste keer dat ik hem zie passeren met dezelfde hals. Goed gevonden!
  Ik vind de Bouclé sweaterstof marine supermooi, maar blijkbaar zijn er op de site 2 verschillende van:
  SWESTO0132 en SWESTO0134. Alleszins allebei supermooi, maar misschien een lichte voorkeur voor de eerste met de ruitstructuur.

  1. ja, ik heb getwijfeld over de hals, maar ik vond niet de perfecte bijpassende stof en ben dan maar voor eenvoud gegaan… en tjah, blijkt dat een vré goeie keuze geweest te zijn ;-)

 34. Ik zie zo een Aster in Bouclé Sweater Marine wel zitten. Inderdaad een ideaal patroontje voor het najaar. En merci om me te verwittigen om dit patroon te verlengen. Kwestie van geen blote buik te hebben als ik iets op het bord moet schrijven :-)

 35. Ooh Lies, dat zou ik leuk vinden, moest ik dit winnen!
  Ik zou gaan voor een stofje van froyd en dind, hexagoonsweater. Ik heb daaruit een trui gemaakt voor de zoon en dat was zo’n zalig stofje om mee te werken dat ik zelf wel zo’n trui wil dragen!

 36. Ik doe ook heel graag mee. Laatste anderhalf jaar geen selfish sewing meer gedaan, enkel voor de kleine boy dus misschien nu toch iets voor mezelf maken? ? Ik vind trouwens de beary bear blue stof geweldig!

 37. Ik doe ook heel graag mee. Laatste anderhalf jaar geen selfish sewing meer gedaan, enkel voor de kleine boy dus misschien nu toch iets voor mezelf maken? ? Ik vind trouwens de beary bear blue stof geweldig!

 38. Oh wat een mooie trui Lies en wat straal je. Je blogpagina en meer family time doet je duidelijk goed al missen we wel je super website met leuke stoffen. OOk nu weer is je keuze oogverblindend echt leuke casual trui die overal bij past, ik zou hem zo van je overnemen :-)
  Ik wil mijn gokje wagen en dan wil ik zeker dezelfde kleur want is echt een favo!

 39. Zoooo mooi! Prachtige aster! Ik las al her en der dat die zo kort valt, dus goed om weten! Staat hier ook op m’n naailijstje ;-) hele mooie stof trouwens! Ik doe graag mee met de giveaway, en zou een metertje van die prachtige nani iro met de mooie naam ‘Dear mother childhood’ wel zien zitten :-)

 40. Patroon ligt hier al even klaar, is toch wel HET model van de herfst. Ik zou hem wel in de sweatstof met grijze spots willen maken.

 41. Het assortiment kinderstofjes in huis is groot, de halve metertjes zijn perfect om leuke spulletjes voor mijn zoontje te naaien. Maar dat wil ook écht zeggen dat geen lap stof in huis groter is dan een halve meter… Een projectje voor mezelf zit er dus niet direct in… Daarom zou ik zooooo blij zijn met een metertje stof voor een Aster!!
  Ik kies ook heel graag een prach-tig herfstig stofje van Froy & Dind! Ik droom al helemaal weg…
  http://www.destoffenkamer.be/stoffen/jacquard-froy-dind-7347.html

 42. Jouw aster is top Lies! Eenvoud troef! Jammer dat die stof er niet meer is, maar de bouclé sweaterstof marine (alle 2 mooi) of de bananen van Eva Mouton zijn waardige alternatieven. (Ik denk dat de leerlingen bij die laatste nog veel beter zullen opletten als we leren over de “banaanwoorden” :-D )

 43. Na het zien van jouw exemplaar wil ik hem zeker ook eens maken. Super mooi exemplaar! Ik zie de Aster trui voor mij in Sweater tricot Spots Grey van de Stoffenkamer.

 44. Heel mooi! Staat hier ook nog op het verlanglijstje.
  Ik kan alleen maar beter niet bij de Stoffenkamer kijken, zoveel mooie dingen!
  De Sweater Tricot Spots Grey bijvoorbeeld.

 45. De mooiste Aster die ik al zag! Echt een prachtig stofje! Veel favorietjes bij De Stoffenkamer, maar als ik eentje moet kiezen, ga ik voor de Pandalicious van Art Gallery.

  1. haha, ik bruin snel en in Berlijn hadden we echt top weer… maar vergis je niet, mijn benen zijn helaas zo bruin niet, de laatste jaren zagen die niet zo vaak meer het zonlicht waardoor ze dus iets bleker uitvallen ;-)

 46. De aster-trui staat op mijn to-dolfijntje. Een 1ste poging ligt geknipt en wacht op een start van mijnentwege . Het patroon heb ik uit de Libelle overgenomen. Volgens de vlijtige vliesjes (naaiclubje uit Elst) toch de lengte nog goed nagemeten én de mouwen verlengd. Als dit goedkope exemplaar vanonder de overlocker komt zoals ik het verwacht… Dan waag ik graag een 2de poging met stofjes vd stoffenkamer.

 47. Wow! Mooi zeg! Staat je goed!
  De Aster zou ik al lang geleden voor mijzelf maken, maar om één of andere reden gaan mijn kinderen steeds voor en vullen hun kledingkasten zich wel… Dit zou dus het laatste zetje kunnen zijn! ;-)
  Mijn favoriete stof is: Sweater Tricot Spots Blue

 48. Schoon truitje en schoon stofje! Maar hij mocht toch nog net iets langer denk ik, dus bedankt voor de waarschuwing! En dan ga ik nu eens kijken in die stoffenkamer…..

  1. ok, de stofjes. Uiteraard vind ik die van Lotte MARTENS prachtig maar daar zou ik niet in durven knippen denk ik. Dan ga ik maar voor iets okergeels en dan vind ik de Avantgard Knit fluxus ochre wel erg mooi

 49. Prachtige trui! Ik heb hem al op verschillende blogjes zien passeren. Denk dat ik nu toch ook maar ga bezwijken. Ik zou hem maken met het ‘Sweater Tricot Spots Blue’ stofje. Even wachten nog met bestellen, misschien win ik hem hier wel…

 50. Ik denk dat het tijd wordt dat de aster eindelijk ook eens vanonder mijn machine rolt! Wat een pareltje… ?
  En mijn lievelingsstofje is de tricot van froy & dind jacquard winter in het mintgroen!

 51. Oh! Hij staat je prachtig! De mijne zou ik wat graag maken uit dat schoon geel tricot dat zo zalig “wink marigold” heet.

 52. Ik maakte al twee Asters. Snelle, mooie en toch originele projectjes, daar hou ik van! Al zou ik mij graag binnenkort aan een wintermantel willen wagen. Voor een mooi stofje wou ik langsgaan bij Helena dus een metertje gratis zou super zijn…

 53. Wat een mooie! DIe ga ik zeker ook nog eens maken en dan bij voorkeur in de Bouclé sweaterstof marine! Na het kleedje voor de 2 dochters van een vriendin en een kleedje voor die van ons en het kleedje voor mezelf en… Oh jee… heeft er iemand nog wat tijd voor mij? :-)

 54. Heel mooi, staat hier ook al een tijdje op het to sew – lijstje.
  Ik doe graag mee en het stofje dat ik hiervoor zou kiezen: hexagon sweater van Froy&Dind.

 55. Ik vond ze zo schoon dat ik na instagram ook hier een keer naar de foto’s kom piepen. En maar goed ook, rap ne keer meedoen voor een metertje stof :)
  Ik zou een Aster maken in de zwarte relief sweaterstof (SWESTO0118) ;)
  thumbs up for me haha

 56. Heel mooi geworden! Staat je goed. Ik ben voor mijn zoontje nu van dezelfde stof een broekje aan het maken… Issie ook leuk voor! Toevallig he.
  De Sweater tricot spots blue van de Stoffenkamer heeft hier volgens mij ook veel van weg; stoer en toch ‘beschaafd’ ? Die vind ik dus mooi…

 57. Leuk exemplaar!! Aster zit al even in het achterhoofd maar eist nu toch plots een plekje op de voorgrond op! Ik denk dat een exemplaartje in Sweaterstof met reliëf zwart er ook wel mee doorkan… ;-)
  En vooral duimen nu!

 58. Ik heb ook al enkele Aster truien gemaakt voor mezelf maar de dochters zijn er steeds mee gaan lopen :-( Ik wil graag een metertje stof winnen om mijn eigen Asterke te maken.
  Liefst WCollections of sweater tricot leaves.

 59. Ik vind die trui ook knap vanwege de hals!! <3 en ja, dat verlengen ken ik. Maar dat hoor ik wel vaker terugkomen bij de patronen van LMV. ;-)

  Het mooiste stofje? Ik was vorig seizoen al van van de glamsweat .. en toen al op zoek naar een donker en fel blauw. Ik was waarschijnlijk niet de enige, want ik zag net de koningsblauwe versie bij de stoffenkamer staan! :-)

  I'll keep my fingers crossed!

 60. Prachtige versie van de Aster! Heel mooi ook die boorden in dezelfde stof.
  Op mijn wensenlijst stond nog een vervanging van mijn favo, maar totaal afgedragen zwarte past-bij-alles trui – een Aster in de sweaterstof met relief (SWESTO0118) zou helemaal niet gek zijn denk ik! Maar om het trucje met de boorden te copieren zou de Riley Blake Four Corners Kit (TRIRIL02) ook wel heel gaaf zijn… Hmm…

 61. Super, die Aster trui! Ik zou dan ook enorm blij zijn met een metertje stof om deze te maken. Mij favorietjes zijn de Jacquard black & white, en de School of fisch Royal blue van Birch. En nu… Duimen maar!!!

 62. Ik vind die dubbelzijdige bouclé sweaterstoffen heel tof! En de streepjes sweaterstof die ik zag via de Facebook van de Stoffenkamer, ik zie er zo een Astertrui voor mezelf in!

 63. Aster staat ook nog op mijn lijstje. Wat een mooie versie maakte je ! Inderdaad prima herfst materiaal. Ik doe graag mee met de give away.

 64. De Aster trui staat hier ook op de planning, alleen ben ik op zoek naar wat tijd om die planning ook effectief waar te kunnen maken.
  En in de stoffenkamer webshop steekt de bouclé sweaters stof in marine s hier mijn ogen uit.