Australië met kinderenIk heb een droom, al heel lang. Een droom om naar de andere kant van de wereld te reizen. Een diep verlangen om de wereld te ontdekken en niet enkel die plaatsen die op rij-afstand zijn. Eén van die veraf-bestemmingen: Australië met kinderen. Sowieso op het lijstje van moet-ik-ooit-eens-doen. Toen een vriendin van me naar daar verhuisde, werd dat ooit-eens ingekort naar zo snel als mogelijk. En dan was er plots tijdskrediet, een heel jaar lang. Om voor de kinderen te zorgen.

Tijdskrediet betekent tijd. Tijd om er te zijn voor de kinderen maar ook om aan mezelf te denken. En die tijd wil op zijn beurt weer zeggen: mogelijkheden om langer op reis te gaan dan de standaard verlof periodes waar een mens over beschikt. Bijgevolg is 1 + 1 = 2. U hoort mij al afkomen: wij willen naar Australië. Of moet ik ondertussen zeggen: wij gaan naar Australië. We boekten nog geen tickets maar zijn volop aan het onderzoeken wat de meest haalbare en betaalbare periode is. Dus als het goed gaat, dan gaan we effectief.

Niet alleen neen, maar met onze drie kinderen. En ja dat is lang vliegen maar neen dat kan ons niet tegen houden. Integendeel, sinds we beslisten ervoor te gaan ben ik zo opgewonden dat ik ‘s nachts niet kan slapen. Dat die tickets dus maar snel geboekt raken. Daarvoor moeten we echter eerst beslissen wat we willen doen. Dus hulp is nodig. En daarom roep ik hier even: wie heeft tips? Wat deden jullie er al? Hoe reisden jullie? Wat is absoluut de moeite?

Even kort vermelden dat we sowieso op Perth vliegen omdat onze vriendin in die streek woont en logischerwijs dag willen gaan zeggen. Mogelijks vliegen we terug van een andere stad, aan de andere kant van Australië, en/of maken we een tussenstop in Thailand. Dus ja, laat al jullie ervaringen, ideeën en gedachten over Australië met kinderen maar komen. Zoals altijd zal ik jullie gigantisch dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

31 reacties

 1. Wat een mooi plan!
  Wij, mijn vriend en ik, zijn vorig jaar samen onze kinderen, (toen 6 en 4jaar) 10 weken naar de andere kant van de wereld gereisd.
  Wij zijn begonnen op zuidelijke eilandjes van Thailand en zijn daarna naar Australië doorgevlogen voor een campertocht (ideaal met de kinderen.) En om te eindigen met een week op een zeilboot. Een roadtrip door Australië is funest voor je reishonger: je wilt de volgende keer alleen maar méér en langer.
  Je bent gewaarschuwd!

 2. Zalig…. wij hebben dit ook gedaan, maar woonden toen wel in Singapore, dus reeds halverwege… Zeker doen als je er nu de kans toe krijgt! Onze kids waren toen: 7, 6 en 2… begonnen in Melbourne, want hadden daar ook vrienden, dan Sydney, en dan een weekje zeilen op de Whitsunday eilanden, en tenslotte een week in de outback in een boerderij bij Brisbane. Wij gingen in juni & juli, was toen wel winter. Zou je zeker aanraden om tijdens de zomer of herfst ginder (dus voorjaar hier) te gaan. Perth kennen we niet, maar schijnt ook heel tof te zijn. Zoveel leuke dingen te ontdekken met kinderen: Ayers rock in het centrum van het land, maar ook Cairns met de koraal barrière…. daar zagen wij wel al iets van in Whitsunday. Geniet van de voorbereidingen en vraag ook zeker raad aan je lokale vrienden… Zij kennen vaak, iets mindere toeristische plekjes, maar die toch super leuk zijn met kids!!! Geniet alvast van de voorbereidingen…. zou het zo graag zelf terug doen, 10 jaar later… en houd ons zeker op de hoogte, dan reizen we ook een beetje mee!

 3. Wij hebben vrienden die 15 jaar geleden met 3 kinderen,toen 9,7 en 3 jaar, een volledig jaar door Australië reisden. Vijf jaar daarna zijn ze er permanent gaan wonen en ze wonen er nog steeds! En ze zijn nog altijd heel enthousiast over het prachtige Australië!

 4. Wauuuwieeee !! Ik werd meteen enthousiast van het onderwerp, ook al zit ik momenteel nog in het kamp “ik durf niet op reis met mijn kind” :d. Helaas nog nooit in Australië geweest, dat komt ooit wel eens. Ik kijk nu al uit naar de reisvoorbereidingen en reisverslagen !

 5. Goh, hier ook een stille droom, maar allesbehalve concreet. Hoe geweldig moet dat wel niet zijn. Het reizen, vrije tijd maar ook pure quality time met je gezin.

 6. Hallo,
  Wij zijn ongeveer 10 jaar geleden met ons 2tjes gedurende 7 maanden door Australië getrokken. Binnenkort beval ik van ons derde kindje en wij gaan zeker eens terug met onze kinderen als ze een beetje ouder zijn. Australië is een heel gemakkelijk land om in te reizen: iedereen spreekt Engels en het land is voorzien op mensen die rondreizen (veel zalige kampeerplekjes, overal bbq’s en eettafels,…) en is daarom goed te doen met kinderen. Wij zijn ook in Perth vertrokken en vervolgens heel het land rondgereden. Dat is alvast mijn eerste tip: blijf langs de kust, het binnenland lijkt me niet zo interessant met kleinen kindjes omdat dat nogal heet is maar langs de kust valt het goed mee. Als je in Perth toekomt ga dan zeker eens richting noorden naar Coral Bay: zalig snorkelen, veel leuker en mooier dan langs de oostkust omdat je de visjes en het koraal direct kan zien als je het water in gaat. Je hebt enkel een snorkel nodig. Als je aan de oostkust wil gaan snorkelen is alles hyper georganiseerd (duur) en moet je bootje nemen tot boven het reef: veel meer gedoe en moeilijk met kleine kinderen. Wij vonden Tasmanië ook prachtig, als jullie 2 maanden gaan, gaan jullie moeten kiezen natuurlijk maar Tasmanië is zeker een aanrader (mss kan je binnenlandse vlucht nemen?) Cradle Mountain-Lake St Clair National Park is heel mooi, Hobart is een heel leuk stadje,… Als je fish and chips eet in Tasmanië zeker ‘blue traveller’ proberen :) Melbourn is ook heel leuk, en de natuur daarboven is ook prachtig. Als je langs de oostkust naar omhoog zou rijden: Blue Mountains National Park is ook heel erg mooi. Met 3 kleine kinderen zou ik van national park naar national park rijden en dieren gaan spotten. Oh en parende koala’s klinken als wilde zwijnen, kan handig zijn om te weten als je er wil spotten… Wombats zijn zalig aaibaar, precies kleine beertjes. Je kan ook naar de dwergpinguïns gaan kijken in het zuiden van het land, je moet eens kijken wanneer de walvissen daar voorbij zwemmen, en wanneer de schildpadjes uit hun eitjes komen. Dat is ook heel leuk om te zien, dan graven ze zich uit en lopen ze naar het water: zalig. Ik kan zo blijven vertellen maar mss heb je hier al iets aan. Oooh ik wil ook terug naar Australië!

  1. ik krijg meteen heimwee als ik dit lees! mijn lief en ik reisden een jaar Australië rond (zuidwaarts vertrokken in Sydney en er maanden later langs het noorden weer binnengereden, de hele kustlijn gevolgd)
   Tasmanië is inderdaad de moeite, zo ongerept! Je stapt er ook wel minstens tien jaar terug in de tijd :) In Tasmanie mag je trouwens overal wildkamperen, wat mij ideaal lijkt met kleintjes. In West-Australie, wat ik na tasmanie het mooiste deel vond, mag dat niet. Maar de natuur is daar ZO PRACHTIG, elke avond een zalige zonsondergang, véél minder volk dan aan die toeristische oostkust, inderdaad koralen en vissen overal waar je gaat zwemmen. Perth ligt halfweg in West-Australië en zowel erboven als eronder is het prachtig. Je hebt er Cape Le Grand national park, met zalig zacht wit zand en azuurblauwe zee in dégradé. Boven Perth wordt de aarde alsmaar roder en de omgeving rotsachtig en kan je wel een 4×4 gebruiken om de mooiste plekken te bezoeken. In het centrum van Australië is er enkel een hele grote bekende rots ;) maar als je maar twee maand hebt, zou ik mij focussen op West-Australië.
   Wij waren meer fan van Sydney dan Melbourne, (Melbourne was heel lastig met de auto, enorm veel verkeer, veel chaotischer dan Sydney. En alles is er duur!) maar er is wel meer streetart in Melbourne denk ik ;)

   Nu met dochter zou ik het zeker ook nog zien zitten. Heel reisvriendelijk land!
   Wij hadden een boek om te gaan wwoofen (ik geloof dat het intussen een online lidmaatschap is). Daarmee kan je tegen kost en inwoon gaan werken op bioboerderijen. Misschien zitten daar ook kindvriendelijke adresjes tussen en kan je een week op zo’n boerderij gaan wonen midden in de Australische natuur. Echt een aanrader!
   Mail maar mocht je graag meer info willen!

   Mogen we mee? :) :) :)

 7. Wij zijn net twee weken terug van onze 3e reis naar Australië in 7 jaar tijd. Mét drie kinderen, die nu bijna 6, bijna 8 en 9 jaar oud zijn. En ja, je raakt verslaafd aan het land en 1 reis is niet genoeg ;-)

  De eerste keer gingen we 10 weken, in december/januari/februari. Volop zomer Down Under dus. Onze oudste was toen bijna 3, de middelste 14 maanden. Onze jongste was er toen nog niet. We begonnen onze reis in Sydney, waar we een (6-persoons) camper oppikten en in ongeveer 6 weken langs de Oostkust naar Cairns reisden. Daarna vlogen we naar Alice Springs, waar we opnieuw een camper ophaalden en een kleine week verbleven in Alice Springs en bij Uluru/Ayers Rock. Vanaf Alice Springs vlogen we door naar Adelaide. Via de Great Ocean Road reden we langs de zuidkust terug naar Sydney.

  De tweede keer gingen we 6 weken, opnieuw in december/januari. Via Hong Kong vlogen we naar Cairns. Ditmaal deden we ‘enkel’ de Oostkust van Cairns naar Sydney met een camper. Op de terugweg deden we een stopover van een paar dagen in Hong Kong. Zoiets zou ik op de terugweg echter niet aanbevelen, mocht je enige tijd in Azië willen verblijven dan zou ik dat op de heenweg doen zodat de cultuurshock minder groot is. Tijdens deze reis was onze oudste bijna 6, de middelste net 4 en de jongste net 2 jaar oud.

  En nu dus net terug van onze derde reis. We voelen ons zo fijn in Australië dat emigreren lange tijd een serieuze optie was maar na ons derde bezoek voorlopig toch maar weer van tafel is omdat we het in Nederland zo slecht nog niet hebben.
  Ditmaal vlogen we op Darwin. Weer een heel andere omgeving dan we tot nu toe hadden gezien in Australië.
  In Darwin huurden we een 4wd en deden in een week tijd de loop Darwin-Kakadu-Katherine-Litchfield-Darwin. Een goede keus, want het voegde voor ons echt iets toe aan wat we al hadden gezien en gedaan. Van Darwin vlogen we naar Sydney, daar huurden we een week een appartement. Na die week haalden we weer een camper op en reden in vier weken naar Cairns (en nog verder naar Port Douglas en Cape Tribulation). En ook al was het tijdens deze reis winter in Australië, we hebben élke dag zon gehad, liepen zelfs in Sydney (waar het het koudst was) iedere dag in korte broek (de nachten waren daar wel koud).

  Als het al lange tijd een wens is om naar Australië te gaan, je er de tijd én het geld voor hebt, dan zou ik het zeker doen!
  De vliegreis is lang, ja, maar laat je daar niet door tegenhouden. Kinderen slapen wel, vermaken zich met de schermpjes in de stoel voor hen, zijn vaak al zo onder de indruk van alles wat er om hen heen gaande is.
  Mail me gerust als je meer wilt weten!

 8. Ik ging respectievelijk 24 en 22 jaar geleden al eens. De eerste keer van september tot december. De tweede keer in januari. Dit jaar gaan we tijdens de kerstperiode met onze kinderen van 12, 11 en 9. We blijven in West Australië. Aanraders in WA zijn Kalbarri national park, ten noorden van Perth en heel leuk met kinderen is Monkey Mia, waar de dolfijnen een paar keer per dag tot aan het strand komen.
  Meer naar het zuiden zijn er heel leuke wineries, bvb in Margaret River.
  Mijn vriendin woont in Bunbury, een leuk stadje op 3 uur rijden van Perth.
  Meer zuidelijker heb je ook enkele heel mooie plekjes, onder meer het stadje Albany. Meer inlands is dan weer Wave Rock de moeite waard.
  Perth zelf is een heel toffe stad.
  Wat ook leuk om te doen is, is Rotnest Island, een eilandje waar je vanuit Fremantle met de boot naartoe vaart en waar je quoqa’s vindt, een diersoort die je alleen daar vindt.
  Fremantle zelf heeft heel erg leuke restaurantjes.
  Reizen met een camper gaat heel vlot in Australie. De campings zijn goed uitgerust.
  Australiërs zijn enorm fijne mensen en zeer kindvriendelijk. Ik heb mijn hart helemaal verloren aan hen. Ik ben dan ook de trotse meter van mijn Australische vriendin (oftewel een zus zonder echte bloedband) haar zoon.
  Zorg zeker dat je je rijbewijs laat aanpassen (internationaal rijbewijs). Dit kan op het stadhuis wanneer je je reispas aanvraagt.
  Dit wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Veel plezier toegewenst!!!!

 9. Wauw! Australië staat hier al zolang op de verlanglijst! Beetje spijt van dat ik het niet al gedaan heb zonder kinderen toen ik nog jonger was, maar er was nooit budget voor, zeker niet als je studeert tot je 24e! Ik zou het in de toekomst zeker zien zitten met de kinderen, maar dat zal niet voor direct zijn want het is toch een serieuze investering en momenteel kan er zelfs geen reisje naar de kust af! :-/
  Ik kan je dus helaas geen tips geven maar enkel jaloers toekijken en meelezen ;-)

 10. Oh wij willen ook ZOOOO graag naar naar maar ik heb vliegangst en ja… geen evidentie dus…. Wanneer ga je dat doen? Hebben ze speciale vluchten die aangenamer zijn voor naar daar te reizen (en dan nog met 3 kids!)

 11. Ben in jan-feb maanden ooit in Perth geweest: bloedheet! Met een familie lijkt me rondreizen met een camper een hele handige oplossing. Hou er wel rekening mee dat in hun noordelijke gebieden in de zee gaan ten stelligste wordt afgeraden, ze doen het zelf ook bitter weinig wegens allerlei bijtende beestjes.
  De zuidelijke kust is wat dat betreft geruststellender voor het gemoed. Informeer je best eens over de lokale fauna & flora om in te schatten “wat wel wat niet met kids” Ik een vriendin in Tasmanië moest je ook daar tips over willen! Prachtig!!!

 12. Als ik nu zou terug gaan met mijn kinderen erbij (hopelijk snel :-)) Dan zou ik een paar zaken met hen zeker opnieuw willen doen onder meer enkele dagen doorbrengen op Kangaroo Island ( dat is al 100% zeker) en in de blue Mountains. Verder zou ik nu iets meer tijd nemen om Melbourne te ontdekken. Red center zou ik overslaan, veel te warm met de kinderen. Ook ons favoriete luilekker stadje in het noorden, port douglas, zou weer op de planning komen. Met kinderen erbij zou ik er een paar plaatsen uitkiezen en dan telkens wat langer ter plaatse blijven. Australie is groot en voor je weer zit je de hele dag in de auto. Ook heel tof is de great ocean road en de grampians. De oostkust is ook tof maar je moet er genoeg tijd voor hebben want het is veel rijden. Binnenvluchten zijn zeker aan te raden om wat afstanden sneller te overbruggen. Veel plezier met het plannen :)

 13. Wouw wat ongelofelijk, ik hou echt niet van vliegen dus mij zie je niet zo snel zo ver weg. Maar ik ben wel heel erg nieuwschierig naar hoe jullie je voorbereidingen, hoe je reis gaat zijn!

 14. Hey daar! Eind augustus terug naar België gekomen na een 8 maand lange wereldreis met onze 2 zonen (nu 8 & 11), waarbij we ook Australië deden! In 1 woord: SUPER!!! En zeeer haalbaar met kids! Wij gingen van Brisbane(wat een propere, hippe stad!) roadtrippend tot in Melbourne! Geen Perth en geen binnenland voor ons dus. Wij waren daar in februari en het was steeds …heeeel lekker warm (40°C was geen uitzondering) maar het voelde veel aangenamer dan in België. Check ons zeker eens op instagram @willtheeasterbunnyfindus en mail gerust voor kindvriendelijke tips of vragen! Groetjes